Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 10, 2023

Dag 5 Jordanie, Israel en Egypte: Over een andere verjaardag dan verwacht

Midden in de nacht werd ik wakker en wist dat het mis was. Het kwam er aan beide kanten uit en ik voelde me miserabel. Duidelijk wordt het vandaag een rustdagje, want met een jeep door de woestijn crossen zit er niet in.

Natuurlijk ook balen op mijn verjaardag, maar dat haal ik later wel in. Gelukkig gaat het in het begin van de ochtend wat beter. Ik blijf slapen, terwijl Rick zijn ontbijt gaat eten. Hij is weer helemaal de oude. 

Rick gaat een wandeling in Petra maken en ik slaap verder. Om een uur of half twaalf voel ik me goed genoeg om te gaan douchen en me aan te kleden. Rick komt net terug van zijn wandeling en neemt een snelle douche.

Hij heeft een verrassing voor me mee: een zilveren ketting met de bloemen, die op de Schatkamer staan. Het is perfect, ook de lengte. Ik ben er heel blij mee!

We gaan lunchen in de lobby, al heb ik niet zoveel trek. Ze hebben een heerlijke groentensoep en ik heb wat gerookte zalm en een paar garnalen. Dan voel ik me alweer moe en ga een uurtje liggen. Ook dat helpt.

Rond half drie maken we ons klaar voor het zwembad. Daar is het goed toeven en niet te warm. Rick gaat het water in, maar ik dit keer niet, want het water is best koud. Ik blijf lui liggen lezen. 

Nu ik me wat beter voel willen we heel graag nog een keer Petra in. Ons ticket is ook vandaag geldig, dus waarom niet. Vanwege mijn zeer geringe energie nemen we een golfkarretje naar de Schatkamer. Het is rustig op dit tijdstip en ik ben blij dat we dit nog even doen. Zo is de dag niet helemaal voor niets geweest. 






Het loopt tegen zessen als we weer op de kamer zijn. We hebben een reservering bij het nettere restaurant hier voor mijn verjaardag, maar ik heb zo'n geringe trek dat we die afzeggen. Ik eet wat kaas en groetensoep en Rick bestelt van room service.

Hopelijk is dit alles morgen helemaal uit mijn systeem, want balen is het wel. 

5 reacties:

Sonja zei

Beterschap. Een dagje rust is fijn als je niet in orde bent. Hopelijk gaat het morgen beter.

Anoniem zei

Vervelend dat je dit nu net vandaag moet treffen. Een rustige dag en een goede nachtrust zal je goed doen. Beterschap.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Ik hoop van harte dat je morgen weer helemaal opgeknapt bent.
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat vervelend dat je je net op die dag niet goed voelde. Ik hoop dat het snel weer beter gaat, zodat jullie verder kunnen genieten van jullie vakantie. Groetjes, Maria

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel, gelukkig is het helemaal weg nu