Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 28, 2023

Over donderdag

Dit keer duurt het voor mij lang voor ik over mijn jet lag heen ben. Gek genoeg is het maar een uur meer dan als we uit Europa komen, maar ik denk dat de nachtvlucht terug ermee te maken heeft. In ieder geval ben ik weer om zes uur wakker. 

Rick niet, of althans, niet dat ik kan zien. Ik lees nog wat op mijn telefoon, maar dan is die hinderlijke kriebelhoest er weer. Ik sta op, want iets drinken helpt altijd goed. Eenmaal beneden geef ik Zorro zijn snoepjes en Orion zijn medicijnen. 

Tegen de tijd dat ik mijn ontbijt begin te maken is Rick ook beneden. Hij eet zijn cereal voor het eerst in weken en ik smul van mijn paddenstoelen, spinazie en eieren ontbijt. Al die buffetten waren lekker, maar op een gegeven moment heb ik liever mijn eigen prakje. 

Vienna is nog niet helemaal wakker als we op pad gaan. Er is nauwelijks verkeer op de hoofdweg en dat is ietsje later op de ochtend altijd een file. We halen onze koffies van de Starbucks drive thru. Dan gaan we naar Whole Foods.

Daar is het ook uitgestorven en degene, die Ricks pakketje aan moet nemen is er nog niet. Rick heeft gisteren een damesblouse in plaats van een elektrische schakelaar van Amazon gekregen. Zijn verwarring was groot! Die moet natuurlijk teruggezonden worden. We gaan het vanmiddag nog eens proberen. 


Iedere dag voel ik me ietsje beter en ik besluit vanochtend wat meer cardio te doen dan gisteren. Dat gaat gelukkig goed. Ik wil er langzaamaan weer krachttraining bij gaan doen, maar daar wacht ik nog een paar dagen mee, denk ik.

Mijn hoofd zit op het moment vol talen. Ik ben benieuwd hoe lang ik het volhoud om drie talen te doen op Duolingo. Het is wel leuk en afwisselend zo en houdt me een uur bezig. 

Er werd gezegd dat het vandaag bewolkt zou zijn, maar opeens schijnt de zon uitbundig. Ik ga meteen buiten zitten en merk dan dat mijn lange broek en t-shirt met lange mouwen te warm zijn. Ik verkleed me met graagte in een capri en een topje met drie kwart mouwen. 

Zo komt het middaguur al snel en we gaan onze lunches halen. Dit keer bestel ik ook een salade van Cava, wel zo makkelijk. Het is mediterraans, maar lijkt niet op de gerechten, die we tijdens de vakantie hebben gegeten. Ik ben ook zo blij weer rauwe groente te kunnen eten!

Na het eten halen Rick en ik de hersftspullen voor binnen van zolder. De zomerspullen had ik gisteren al opgeruimd. Die passen op een gegeven moment gewoon niet meer. De herfstkleuren zijn warm en gezellig. 



De middag besteed ik o.a. aan het uploaden van Facebook fotoalbums van onze reis. Daar wil ik langzamerhand bijschrijven wat het was voor ik het vergeet. Ik wil ook wel graag een gedrukt fotoalbum hebben, maar daar moet ik de tijd en zin even voor vinden. Aan het aantal foto's van de vakantie kan ik zien hoe ontzettend veel we gezien en gedaan hebben!

Op een gegeven moment bedenk ik me dat ik nog een foto met Geest moet maken. Maar waar is Geest? Ik vind hem nergens en heb al een verhaal klaar dat hij, poef, weg is. Dan bedenk ik me dat ik gisteren een hoodie aanhad en jawel, Geest zit in die zak. 

Ver reizen we vandaag niet. De mooie chrisanten van onze buren zijn leuk om Geest in te poseren. Zoals vrijwel iedere maand zie ik uit naar het nieuwe thema van volgende maand. Daardoor blijft het een leuke uitdaging. De eerste dagen van een thema zijn makkelijk, maar naarmate de maand vordert wordt het meer nadenken. 

Christine en Chuck hebben Nederlandse vrienden te logeren, dus er is vanavond geen virtueel happy hour. Volgende week zal alles weer normaal zijn, wij incluis, hopelijk. 

Voor ons avondeten bestellen we van Pazzo Pomodoro. Ik heb de melanzane Parmigiana, die is werkelijk heerlijk. Rick heeft een kipgerecht. Dit blijft een goed Italiaans restaurant. 

Morgen is het alweer vrijdag. Vorige week gingen we naar de piramides, zo onwerkelijk! De tijd vliegt echt. 

Tot slot Fiona's schoolfoto's, ik moet er zo om lachen. Het is duidelijk niet haar favoriete bezigheid.







12 reacties:

Sonja zei

Oh de foto's van Fiona, zo niet wat we van dat vrolijke kleintje gewend zijn. Snap dat je moest lachen šŸ™‚

Anja L. zei

Fijn dat je je iets beter voelt. Jetlag en verkouden is ook geen fijne combinatie.
De foto’s van Fiona zijn geweldig! Beter dan foto’s met nep lachjes.
Verrassing voor Rick toen hij zijn pakketje kreeg šŸ˜€.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Schoolfoto's !!!! Bijna niemand kijkt er vrolijk op.Knap dat een kleintje nog zo lang kan stil zitten.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Geweldig,die foto’s van Fiona, ik moest er zo om lachen. Dat snoetje van haar, ik geef haar groot gelijk, poseren is ook niet leuk!
Gelukkig voel jij je vandaar weer iets beter, en hopelijk ben je ook snel over de jetlag heen.
Ik heb er ook altijd veel last van, naar is dat.
Fijne vrijdag!
Groetjes,
Carla

Marion2 zei

Gezellig alle herfstkleuren en -decoratie.

Ik maak altijd een fotoboek van de vakantie met Polarsteps. Dat werkt erg handig: terwijl je op reis bent, schrijf je elke dag een stukje in de app op je telefoon en doet de foto’s erbij. Eenmaal thuis controleer je het of verandert nog wat en dan kun je het boek bestellen. Voorheen kwam het er bij mij vaak niet meer van of ik was de details vergeten. Ik vind de boeken erg mooi en het scheelt ook nog eens veel tijd. De site is polarsteps.com.

Anja zei

Geweldig die foto's van Fiona, ik herken het van onze kleinzoon.
Fijn dat jij je wat beter voelt vandaag, altijd naar zo'n jetlag en dan ook nog die hoest erbij.

Petra zei

@Sonja - wel beter dan zo'n geforceerde glimlach

Petra zei

@Anja - je had zijn gezicht moeten zienšŸ˜„

Petra zei

@Wil - Ja, ze kijkt tenminste naar de fotograaf

Petra zei

@Carla - hoe meer ik ernaar kijk hoe leuker ik het ongeposeerde vind

Petra zei

@Marion - ik ga eens kijken naar Polarsteps.

Petra zei

@Anja - gelukkig gaat het iedere dag wat beter