Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 27, 2023

Over genieten van een zonnige dag

Dit keer ben ik het die om zes uur wakker is. Ik lees wat op mijn telefoon tot Rick om half zeven opeens opstaat. Een minuut geleden lag hij nog te ronken! Ik vind dat erg knap, want ik moet altijd even wakker worden. 

Het is dus weer heel vroeg als we op pad gaan. We gaan dit keer naar de Starbucks in Oakton en ook daar maken ze de nitro brew beter dan in Vienna. Mijn egg bites met boerenkool en champignons zijn weer erg lekker.

Dan rijden we naar de H Mart, maar die gaat pas om acht uur open dus we zijn een half uur te vroeg. We kijken wat rond en zien de Walmart. Die is wel open en ik ga er binnen om spinazie voor mijn ontbijt te kopen. Ik maak er meteen maar mijn foto met Geest. 


Het is even wachten voor de deuren van H Mart opengaan en dan loop ik meteen naar binnen. Ik kies een paar soorten paddenstoelen. Ik zie ernaar uit morgen mijn gewoonlijke ontbijt weer te eten. 

We gaan als laatste naar Vienna om sap van Greenheart te kopen. Voor het eerst sinds we terug zijn zien we de zon langzaam te voorschijn komen. Wat een verschil maakt dat toch altijd voor het gemoed.

Thuis probeer ik wat op de mini elliptische machine te trappen, maar ik voel me er eigenlijk niet goed genoeg voor. Ik houd het een half uur vol en dan geef ik het op. Hopelijk gaat het morgen weer wat beter, want om de fibromyalgiepijnen laag te houden moet ik wel bewegen. 

De rest van de ochtend besteed ik aan Duolingo. Nu ik de cursus Arabisch af heb gemaakt en er alleen herhalingen zijn wil ik met een nieuwe taal beginnen. Dat wordt Grieks en ik ben van plan meer aan Spaans te gaan doen. Verder wil ik mijn Arabisch wel bij blijven houden, want volgens mij vergeet ik het alfabet anders snel. 

Als Rick komt voorstellen om lunch te gaan halen schijnt de zon uitbundig. Het is ook een lekkere temperatuur met twintig graden. Ik heb nog steeds zin in soep en haal een kaas met broccoli en wortel soep van Panera. Natuurlijk houdt Rick het bij zijn geliefde Cava. 

Na het eten ga ik in de zon op de oprit zitten lezen. Ook wandel ik wat rond om foto's van de herfstbloemen te maken. Onze asters bloeien voor de tweede keer dit seizoen. Er zijn heel wat bezige bijen en hommels en af en toe een vlinder. 






 
Buiten zijn doet me goed. Binnen zitten is echt helemaal niets voor mij, dus ik ben blij dat het vandaag kan. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor volgende week warm en zonnig. 

Tegen vijven verdwijnt de zon achter de huizen en ik ga naar binnen. Daar maakt Rick mijn groene drankje voor me, het Detox sap met augurkensap. Dat laatste is gefermenteerd en smaakt niet zoals gewoonlijk augurkensap. In ieder geval is de combinatie erg lekker. 

Voor het avondeten bestellen we pizza in een bowl van Papa John's. Dat zijn de ingredienten, die gewoonlijk op een pizza gaan, maar dan in een bakje gebakken. Het is niet het gezondste, hoewel ik er veel groentes op heb, maar wel heel smakelijk. 

We zijn beiden weer doodmoe. Voor mijn gevoel hoest ik minder en Rick voelt zich ook iets beter. Nog een paar dagen rust en dan zijn we tegen het weekend hopelijk weer de oude. In ieder geval zullen we weer met de kippen op stok gaan. 

3 reacties:

Anja L. zei

Ik ben net als Rick, ik wordt wakker en kan meteen uit bed springen. Daarna ga ik tegenwoordig wel weer terug om nog even te lezen.
Als de zon schijnt is alles leuker, af en toe een grijze dag is niet erg maar niet te vaak.
Buiten zijn is gewoon heerlijk. Ik ben gisterenochtend gaan fietsen en ‘s middags ben ik in de tuin gaan werken.
Zo lang jullie niet 100% zijn is op tijd naar bed gaan het beste medicijn.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Fijn, zo’n zonnige dag! En lekker nog even genieten van het buiten zitten, voor straks de herfst echt aanbreekt.
Hier is het ook lekker weer de laatste paar dagen.
Fijne vrijdag
Geoetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik wil binnenkort ook weer meer gaan fietsen.

@Carla - Volgende week wordt het heerlijk weer, ik kan niet wachten!