Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 12, 2023

Over allerlei pompoenen en andere herfstkleuren

Om vijf voor half acht vind ik mijn bed genoeg geweest. Beneden tref ik Rick, die heerlijk heeft geslapen en voor het eerst in jaren geen tintelingen in zijn hand voelt. Hij werd voorheen altijd een paar keer per nacht wakker omdat zijn hand in slaap was gevallen. 

Dat is allemaal heel positief dus. Na mijn ontbijt help ik Rick een plastic zak om zijn arm doen om te kunnen douchen. Eerst wil hij die met een elastiekje vastzetten, maar dat lijkt me teveel te knellen. We gebruiken er schildersplakband voor en dat gaat prima. 

Terwijl Rick doucht doe ik alvast wat cardio. Dan gaan we naar de Starbucks in het Pan Am Center, want ik heb vandaag om negen uur al personal training. Daar ga ik dan ook meteen na het halen van de koffies heen. 

Onze voordeur wordt goed beschermd

Sharon heeft weer een pittig half uur voor me in petto. We doen voornamelijk bovenlichaam training en verder ga ik terug naar mijn twee a drie keer per week onderlichaam krachttraining met mijn app. Van de workout van eergisteren heb ik spierpijn dus het is intensief genoeg. 

Na nog wat meer cardio op de Scoop en mijn douche ga ik buiten mijn Duolingo lessen doen. Ik vind Grieks erg leuk en tot nu toe niet zo moeilijk. Misschien omdat Arabisch wel echt moeilijk was. Een geheel bestuifde hommel komt naast me op een bloem zitten. 

Rick en ik hebben beiden al vroeg zin in lunch. Rick rijdt prima met zijn hand, alleen schakelen doet wat pijn. Dat hoeft hij niet vaak te doen met een automaat. We gaan eerst even naar Whole Foods voor een happy hour snack.

Dan haalt Rick een salade van Cava en mijn salade met ham en avocado staat al klaar bij Subway. Deze salade kost $10 en is zo lekker! We eten op de stoep voor het huis. 

Het is weer 23 graden en heerlijk buiten! Nog even van genieten, want dit weekend wordt het serieus herfst. Ik besluit naar DePaul's Urban Farm te gaan. Die is vijf minuten rijden weg en in de herfst is alles zo mooi uitgestald hier. 

Iedere keer verbaas ik me weer over de vele verschillende kalebassen. Natuurlijk zijn er de "gewone" oranje pompoenen, maar ook zoveel andere kleuren en vormen. Sommigen zijn eetbaar, anderen voornamelijk voor de sier. 

Behalve foto's maken wil ik hier ook kleine kalebasjes kopen voor de kristallen kom in onze keuken. Ik kies er vijf van. Drie hebben een gewone pompoen vorm en twee zijn een heel andere vorm. Dat staat gezellig. 




Een pompoenen huis














Op weg naar huis zie ik dat mijn favoriete esdoorn begint te kleuren. De rode, oranje, gele en groene kleuren zijn ieder jaar weer zo mooi in deze boom. Ook de esdoorns in de straat achter ons kleuren mooi. Verder is het meeste nog groen. 


Donderdag is happy hour met de Glovers dag. Rick en ik hebben gevulde eieren als snack bij het kletsen. Ook vandaag is het al kwart voor zeven als we afscheid nemen. Het is iedere keer weer zo gezellig, jammer dat het niet in persoon kan, maar dit is een heel goed alternatief. 

Na afloop bestellen Rick en ik ons avondeten. Ik laat Sichuan Chinees bezorgen van het nieuwe Chili Wok hier in Vienna. Alles wat ik erover lees is positief en ze bezorgen. Ik heb een tweede favoriet Chinees restaurant na Lotus Garden, want het eten is voortreffelijk! Rick haalt van Plaka Grill, maar ik heb niet zo'n zin in Mediterraans eten op het moment. 

Na al die weken geen televisie kijken heb ik heel wat kook- en bakshows in te halen. Nu zijn er ook de Halloween shows met pompoenen en alles. Ik heb nog uren te kijken, dit is altijd een leuk seizoen daarvoor. 

11 reacties:

Reny zei

Gelukkig lijkt Rick weinig last van zijn operatie te hebben.
Ik zou willen dat we hier in de buurt ook zo'n DePaul's Urban Farm zouden hebben, het ziet er allemaal heel fleurig uit.

Fijne vrijdag en alvast een heerlijk weekend (hier gaat de temperatuur ook flink omlaag).

Petr@ zei

Zo fijn voor Rick dat hij ook 's nachts geen last meer heeft.
De herfstkleuren zijn weet prachtig. Een van de weinige mooie dingen aan de herfst ;)

Anja L. zei

Wat een kleurige foto’s zijn dat, zo mooi met dat zonlicht.
Ik wil ook wat kleine pompoenen kopen voor bij de voordeur.
Gelukkig dat Rick zo weinig last heeft van de operatie, wat zal het fijn zijn dat hij geen slapende hand heeft.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

De keuze in pompoenen is geweldig in de vs. Tuincentra bij ons hebben ook wel een behoorlijk keuze maar haalt het natuurlijk niet bij de vs.
Gisteren stond er een foto van een reuze pompoen in de krant. Een kweker in Duitsland poseerde met een pompoen van meer dan 1000 kg.
De herfst is hier al aardig aanwezig maar voor vandaag met te hoge temperaturen en veel regen.Voor het weekend kunnen we 10 gr.lager verwachten.
Fijne dag, groetjes
Wil

Anoniem zei

Fijn dat Rick eindelijk weer eens goed geslapen heeft, zonder last van zijn hand.
Mooi die beginnende herfstkleuren.
Hier is t een sombere regenachtige dag helaas.
Groetjes
Carla

Tineke zei

prachtige herfst plaatjes heb je gemaakt. In huis bij ons ook alles in herststijl, nieuw herfst/kerst trolletje erbij gekocht.
temperaturen gaan dalen, morgen ben ik vrijwilliger op de molen en volgende week op herfstvakantie naar ons favoriete waddeneiland met een kleindochter.

Petra zei

@Reny - al die vrolijke kleuren maken de herfst hier wel leuk.

Petra zei

@Petra - inderdaad

Petra zei

@Anja - het staat wel vrolijk die pompoentjes

Petra zei

@Wil - laatste brak een man in Missouri een wereldrecord varen in een pompoen boot.

Petra zei

@Carla - zulk weer komt er voor ons ook aan