Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 02, 2023

Over de eerste personal training in een maand

Rick staat al voor zevenen op, maar ik wacht tot Alexa haar deuntje begint te spelen en blijf dan nog even op mijn telefoon lezen. De zon schijnt weer uitbundig en dat is natuurlijk heerlijk.

Na mijn ontbijt van paddenstoelen, spinazie en gepocheerd ei in een eiwrap doe ik alvast wat cardio. Ik moet echt weer opbouwen, merk ik. Het helpt ook niet dat ik nog steeds hoest. Maar goed, dat komt allemaal wel weer.

Als Rick gedoucht en wel is gaan we naar Vienna. Daar halen we onze koffies en een fles Detox van Greenheart. Het is nu al 19 graden en het kwik zal vandaag oplopen tot 27 graden. Geef mij deze warmte maar!


Rick zet mij thuis af en gaat door naar het laboratorium om bloed af te laten nemen. Hij wordt volgende week geopereerd aan karpaal tunnelsyndroom. Ik doe nog wat cardio en rijd dan naar Sharons huis.

Dit is de eerste personal training sessie in meer dan een maand! Ik merk wel dat ik wat kracht verloren ben, maar niets ernstigs. Ik denk dat ik die als ik weer regelmatig krachttraining doe zo terug heb. Sharon is zeer geinteresseerd in hoe onze reis was en al pratend gaat het halve uur snel voorbij.

De herfstkleuren beginnen heel langzaam te komen. De esdoorn naast Sharons huis heeft wat rood kleurende bladeren. Maar over het algemeen is alles nog erg groen. 

Na me thuis opgefrist te hebben ga ik naar Whole Foods. Daar loop ik zoals meestal door het tuintje naast de winkel en neem er wat foto's. Dan werk ik mijn boodschappenlijstje binnen af. Ik vind alles voor de verandering, dat gebeurt niet altijd. 



Als ik thuiskom is het na twaalven en Rick en ik maken onze lunches. Ik heb een halve tomaat van de markt en bloemkoolbrood met Delice de Bourgogne. Het smaakt me zeer goed. We eten buiten op het deck, want het is er warm genoeg voor.

Dan gaan we wachten op de schoonmaakploeg, die bij uitzondering vanmiddag moet komen. Rick en ik maken een paar wandelingen en ik fotografeer de enige boom, die al helemaal in herfsttooi is, de dogwood. 


Op mijn gerieflijke stoel lees ik verder in het nieuwe boek van de Port Danby serie van London Lovett. Als het kwart voor vier is en de schoonmaakploeg is er nog steeds niet zend ik een sms of ze nog wel komen. Excuses, excuses, ze hadden ons toch niet op het rooster gezet. Nu komen ze hopelijk woensdagmiddag.

We blijven tot half zes buiten zitten en dan gaat Rick aan het avondeten werken. Met dit mooie weer is het natuurlijk heerlijk om te barbecuen. Rick legt kipspiesjes op de grill en daar hebben we komkommersalade en bloemkoolpuree bij. Het is een smakelijk zomers maal. 

Na vandaag zullen er nog een aantal mooie warme dagen volgen. Ik probeer zoveel mogelijk buiten te zijn, want dit gaat natuurlijk niet duren. 

5 reacties:

. zei

Heerlijk, zo'n lekkere na-zomer!
Geniet er maar van, voordat je het weet begint het herfstweer te worden.

Anja L. zei

Vandaag krijgen wij wat regenbuien maar daarna knapt het weer op.
Wat vervelend dat de schoonmaakploeg niet kwam, je houdt er toch rekening mee.
Lekker dat jullie nog buiten konden eten.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Wat fijn, zo’n heerlijke warme zomerdag nog. Prachtig he, die herfstkleuren aan de bomen.
Het is hier vandaag heel somber en regenachtig.
Heerlijk, bbqen in oktober! Hopelijk kunnen wij dat in t weekend ook weer doen.
Fijne dinsdag
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Heerlijk om nog zulk mooi weer te hebben. Het kan niet lang genoeg duren.

Heb je gezien dat "Boer zoekt vrouw Europa" weer is begonnen?

Petra zei

@Reny - Ik moest even naar je profiel kijken, want opeens is je naam op Blogger alleen maar . . En ja, volgende week wordt het al een stuk koeler.

@Anja - Inderdaad, ik had ze liever gisteren hier gewild, maar ik had het kunnen weten, want gewoonlijk bevestigen ze altijd de avond van tevoren.

@Carla - Eigenlijk zou je de hele winter door kunnen bbqen, maar gek genoeg doen we dat niet.

@Marion - Ja, ik heb gisteren een paar afleveringen gezien.