Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 01, 2023

Over natuur en Halloween versieringen

Zaterdag

Terwijl ik heerlijk lig te dromen hoor ik een hinderlijk geluid. Dat geluid wordt steeds luider en ik besef opeens dat het Orion is, die vraagt om naar buiten te gaan. Het is tien over half acht, dus niet bepaald in het midden van de nacht, maar ik was nog niet van plan op te staan.

Rick reageert helemaal niet, dus er zit niets anders op dan naar beneden gaan en Orion in de tuin laten. De arme hond moet duidelijk heel nodig, maar ik verdenk hem er ook van de honden van de buren gehoord te hebben. 

Orion rent langs het hek en blaft. Het is nog vroeg en ik wil geen gedoe met de buren krijgen, dus in mijn pyjama en op blote voeten ga ik de tuin in om de hond naar binnen te krijgen. Gelukkig lukt dat goed. 

Rick is door al het lawaai ook wakker geworden. Tijd om aan de dag te beginnen. We rijden naar Vienna en halen daar koffies en ontbijt van Starbucks. Dan is het tijd voor de markt. Daar kopen we niets, maar zoals altijd ontmoeten we er bekenden. Serena eerst en dan zien we David en Mary ook nog even. 





Na de markt gaan we een aantal routes maken voor Pokemon Go. Onderweg komen we langs de sportvelden. Daar zijn kleine meisjes al "cheer" aan het leren en kleine jongetjes spelen Amerikaans football. Het is schattig om te zien.

Riool deksel geschilderd met Nemo en Dory

Als Rick zijn route heeft geregistreerd begin ik er een, die bij de brandweerkazerne begint. Dit wordt ook de laatste foto met Geest deze maand. Hij heeft heel wat afgereisd, maar ik zie ernaar uit morgen met het thema Herfstkleuren te beginnen. 

Die route van mij gaat naar de Oldest Tree in Vienna. Die is eigenlijk al dood, maar omdat hij de oudste boom is blijft hij blijkbaar staan. De tweede route gaat terug naar het Community Center. Het is leuk om te doen en ik heb meer dan de helft van mijn dagelijkse stappen bijeen. 

Thuis doe ik de rest van mijn cardio, maar heb nog steeds geen energie voor gewichten. Ik doe een heel aantal lessen op Duolingo in vier talen. Vooral Spaans en Italiaans is moeilijk uit elkaar te houden . Goed voor mijn ouder wordende brein denk ik maar zo.

Opeens is het na twaalven en we gaan op pad om lunch te halen. Ik wil een poke bowl en Rick gaat naar Tasty Kabob naast Poki DC. Ik krijg mijn poke bowl gratis om de een of andere reden en natuurlijk neem ik dat graag aan.

We eten aan een tafeltje buiten al is het best fris. Het is 21 graden, maar er staat hier altijd een harde wind. Na het eten gaan we naar Giant om een boodschappenlijstje af te werken. 

Daar zie ik tot mijn verbazing Goudse (Beemster) kaas met pumpkin spice. Die laatste vindt iedereen hier heerlijk, behalve Rick en ik. Het is een mix van verschillende specerijen waaronder nootmuskaat en kaneel. 

Het heeft een heel overheersende smaak en lijkt me helemaal niet lekker in kaas. Ik koop het dan ook niet, maar wordt er langzamerhand toch nieuwsgierig naar. Misschien dat ik er volgende keer een klein stukje van aanschaf om te proeven. 

Na alle boodschappen weggelegd te hebben schijnt de zon en is het 25 graden. Ik ga voor het huis zitten lezen. Onderwijl krijg ik bezoek van Heer Henry, die wel even achter zijn oren gekrabd wil worden. Het is zo'n mooie kater en  hij heeft een leuk karakter. Ik snap nog steeds niet waarom zijn originele familie hem aan onze buren heeft gegeven. 

Daarna praat ik wat bij met Jeanne van twee deuren verderop. Haar jongste zoon en zijn vriendin (beiden een jaar jonger dan Saskia) gaan naar Burlington, Vermont, verhuizen. Dat is nogal een stap, want tien uur rijden. Haar andere zoon heeft long Covid, maar het gaat veel beter met hyperbare kamertherapie. 

Tegen vijven komt Rick me mijn groene drankje brengen. Hij stelt voor naar Bear Branch Tavern te gaan om te kijken of we buiten kunnen eten. Dat is het geval en het is heerlijk weer, dus daar genieten we van. 

Rick bestelt het Oktoberfest bord met twee verschillende worsten en meer. Ik probeer eens een hamburger. Ik vind het altijd wat moeilijk kiezen van hun menu, maar een Amerikaans restaurant moet een hamburger toch perfect kunnen grillen. 

Niet dus, wat ik krijg is een lap leer. Ik kan het niet door mijn keel krijgen en ik had medium besteld. Ook Rick krijgt de verkeerde bestelling, maar dat is snel verholpen. Mijn burger duurt en duurt maar. Als hij uiteindelijk komt is het wel een wereld van verschil, een lekkere malse hamburger dit keer. 

De manager maakt zijn excuses en ik krijg een extra glas wijn. Dat niet alleen, hij haalt de hamburger van de rekening, want het ging allemaal mis. Heel schappelijk dus en natuurlijk geven we Jade, onze serveerster, wel een ruime fooi, want niets van dit alles was haar fout.



We gaan terug naar huis en zien onderweg al de eerste Halloween versieringen. Daar gaan we morgen aan werken. Nu eerst even voeten omhoog en ontspannen. 

Zondag

Wat zie ik daar door de lamellen? Juist, het is de zon! Eindelijk is de lucht compleet blauw en zal het een bijna zomerse dag worden met 27 graden. Rick en ik kleden ons om te gaan wandelen. We halen eerst de koffies en egg bites van Starbucks en rijden dan naar Great Falls. 

De GPS leidt ons over wat zijwegen en dan zien we weer hoe mooi Virginia is met zijn glooiende heuvels. Zo dicht bij de stad rijden we compleet door de natuur. 

Bij de ingang van het park staat een korte rij en dan kunnen we er met onze senioren parkenpas zo binnen. We parkeren op de hoofdparkeerplaats en lopen dan richting de dam. 

Dat is altijd een mooie wandeling vlak langs de rivier. Er bloeien een aantal wilde bloemen en we zien eenden en ganzen in het water. Het is zo vroeg ook nog niet druk, al komen er regelmatig mensen met honden langs. 





Als laatste gaan we naar de uitkijkpunten over de watervallen. Het water staat laag, sommige watervallen zijn maar een klein stroompje geworden. Hier is het wel druk, op een mooie dag komt heel Washington van de natuur genieten. 



Na de watervallen bewonderd te hebben rijden we naar het Mosaic District. Daar is het Fall Festival gaande en het duurt even voor we een parkeerplek hebben gevonden. We lopen de bazaar af en daarna de markt. Helaas zijn zowel de eierboer als de paddenstoelendame er niet. Wel neem ik een enorme rode tomaat mee.




Dan gaan we maar naar H Mart voor die paddenstoelen. De eieren koop ik morgen wel van Whole Foods. Ik heb nu wat spijt dat ik ze gisteren niet heb gekocht op de Vienna markt. Ik verbeeld me dat eieren direct van de boerderij beter smaken. 

Het loopt intussen al tegen twaalven. We frissen ons thuis wat op en gaan dan naar Sweet Leaf om lunch te eten. Er zijn buiten alleen tafels in de zon en geloof het of niet dat is te warm. Dan eten we onze slawrap maar binnen. 

Rick is bezig de hot tub opnieuw te vullen. Het wordt weer het seizoen dat we die vaker gaan gebruiken. Als hij daarmee klaar is halen we gezamenlijk de Halloween tuinversieringen van zolder. Al gauw ziet het er weer spookachtig uit in de tuin. We willen dit jaar wel graag wat nieuwe dingen op de kop tikken, want veel is echt oud.



Als we daarmee klaar zijn lees ik mijn boek uit. Het is zulk heerlijk weer, oktober begint goed. Ik zie onze buurman thuis komen en Rick en ik lopen er even heen om de kruiden, die we uit Aswan mee hebben genomen, te geven. Lorraine houdt van koken en is er blij mee.

We voelen ons nog steeds niet de oude, wat gaat dat langzaam! We gaan vroeg eten en kiezen Hawk & Griffin uit. Daar is het eten altijd lekker, hoewel niet gezond. Als ik me zo voel lap ik mijn dieet een beetje aan mijn laars. Misschien niet zo slim, maar ik heb geen trek in gezonde dingen.

We delen de sausage rolls, die veel weghebben van saucijzebroodjes. Dan heb ik wat kippenvleugeltjes en Britse "chips" met kaassaus. Rick heeft de steak and stout pie. Voor wat gezonds delen we de komkommersalade. 

Als we thuiskomen zien  we dat de Halloween lichtjes het allemaal doen. De spookjes en spinnen zijn eeuwen oud, maar doen het ieder jaar weer. De oranje LED lichtjes zijn van vorig jaar en doen het natuurlijk ook goed. 

En zo is dit weekend zoals altijd voorbij gevlogen. Allemaal een heel fijne week gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Grappig dat jullie op de foto van de webcam te zien zijn.
Wat een mooie kat is heer Henry, aan de ene kant mis ik het om geen katten meer te hebben maar aan de andere kant is het wel makkelijk. We kunnen nu spontaan een nachtje wegblijven als we daar zin in hebben. Maar ooit wil ik wel weer katten.
Heerlijk om veel buiten te zijn met lekker weer, hier wordt het ook weer een mooie dag vandaag.
Fijne maandag.

Sonja zei

Wat een prachtige, lieve kat is Lord Henry.
Oh de prijs van de prei. Bij AH kocht ik zaterdag een bundel met 3 preien voor 99 cent.
Great Falls is echt prachtig.

Anoniem zei

Lord Henry is een schitterende kat. Mooi is de natuur op dit moment.
Ook op de markt zijn de prijzen absurd.
Over prijzen gesproken.We vergelijken vaak de prijzen, Cathy en ik, dan hoor ik de grote verschillen tussen Las Vegas en mijn woonplaats. Dan schrik ik altijd.
Vervelend zo lang van die jetlag last te hebben. Duurt bij mij ook een week.
Geniet van het mooie weer.
Fijne dag
Wil

Petra zei

@Anja - Die foto ververst als het goed is om de zoveel minuten. Buiten zijn is zo goed voor mijn gemoed!

@Sonja - Ja, de prijzen op de markt zijn heel hoog hier. Ik denk omdat de boeren in een vrij korte tijd hun inkomen moeten verdienen.

@Wil - Ik denk dat je prijzen ook niet kunt vergelijken. Is ook zeer afhankelijk van hoe makkelijk een product te verkrijgen is. In Las Vegas lijkt het me moeilijk om lokaal aan veel producten te komen.