Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 07, 2023

Weekend in Boston: Over een dag genieten met verre familie

Onze wekker gaat om half zeven en we worden er beiden wakker van. Ik heb werkelijk heerlijk geslapen en Rick ook. 

We maken ons klaar voor de dag en gaan dan naar beneden waar Katja en Fiona ook al zijn. Ook Fiona heeft lang geslapen voor haar doen. 

Het hotel heeft een kunstinslag en er zijn overal werken te koop. Verder is de lobby kleurrijk en de gangen hebben muurschilderingen. 

De kamers hebben dat ook en er hangen reproducties van werken van plaatselijke artiesten. Verder zijn de kamers groot en alles is aanwezig. Het mag maar 2 sterren hebben, maar wij zouden hier zo weer gaan logeren.




Er is ook een lekker ontbijt met voor een gratis ontbijt in de VS veel keuze. Wij gaan later vanochtend nog bij mijn zus ontbijten, dus ik houd het bij koffie en wat kaas en ham. Katja en Fiona hebben al gegeten en Rick gaat een broodje van de McDonald's naast het hotel halen. 

Omi mag dan op Fiona passen, want haar vader en moeder moeten nog douchen e.d. Wat is het toch een heerlijk kind! Ze is duidelijk dol op Omi en Grandpa en ik vind het bijzonder hoe ze mij komt knuffelen, hoewel we haar toch niet zo heel vaak zien. 



Wachten tot Mommy en Daddy uit de "fourth floor" (lift) komen. Dat 4th floor hoort Fiona in de lift als ze naar het strand gaan en in de flat van Kevins ouders logeren. 

Als iedereen klaar is om op pad te gaan rijden we in onze auto naar Newburtyport om te ontbijten met mijn zus, zwager en nichtje. Mijn nichtje loopt op krukken, want haar ACL is gescheurd. Heel naar, want ze speelt fanatiek voetbal en dat kan nu zeker een half jaar niet. 

Fiona is meteen idolaat van Diesel en Mica, de zwarte labradors. Die likken haar enthousiast en Diesel is groter dan Fiona. Dat deert haar niets. Tussen het vele speelgoed dat mijn zus nog in hun kelder heeft liggen vindt Fiona een schildpad. 

Dat is een van haar lievelingsdieren en een van haar eerste woorden was "turtle". Die moet dus mee naar boven en Fiona mag hem van mijn zus hebben. De honden zijn er ook in geinteresseerd, maar Fiona laat ze niet aan haar schildpad komen!









Wij eten intussen bagels met cream cheese en voor mij maakt mijn zus wat roerei. Dan mag Fiona de honden snoepjes geven. Dat doet ze goed, maar ze geeft ze alleen aan Diesel. Mijn zus geeft Mica haar deel, want Fiona negeert haar, zo grappig. 


Het is dit weekend familieweekend bij het college van mijn andere nichtje en zij moeten om elf uur vertrekken daarvoor. Mijn zwager neemt nog snel een foto van ons allen en dan is het alweer tijd voor het afscheid. We zijn blij ze weer even gezien te hebben, want dat gebeurt niet vaak. 

De rit terug naar Boston duurt bijna een uur. Onderweg zijn er weer mooie herfstkleuren te zien, maar Fiona vindt de autostoel niets na de lange rit gisteren. Gelukkig kan ze bij Saskia en Riley weer vrij rondlopen en van Pig en Flapjack genieten. 

"Babies" zonder hoofd

Grandpa blijft vermakelijk

Tante Saskia ook

Ons plan voor de middag is om te gaan lunchen bij The Barking Crab en dan naar het Children's Museum op loopafstand daarvan te gaan. 

Het loopt allemaal even anders. Het regent als we bij The Barking Crab aankomen. Er staat een lange rij wachtenden en daar hebben we geen zin in. 

Gelukkig is dit een leuke buurt met heel veel restaurants. We kiezen Boqueria en lopen daarheen. Als we er binnenlopen zien Rick en ik dat we deze keten ook in Washington hebben bezocht. 

Ze hebben lekkere tapa's en we genieten van elkaars gezelschap. Het grootste deel van de maaltijd slaapt Fiona op Katja's schouder.

Het plan om naar het Children's Museum te gaan moeten we ook schrappen, want dat is voor de rest van de middag uitverkocht. Dit gebeurt sinds de coronatijd steeds vaker. Vroeger kon je vrijwel overal spontaan heen gaan, maar nu worden er maar een bepaald aantal bezoekers toegelaten. 

Het weer is er niet naar de stad te verkennen

Dan gaan wij maar terug naar het hotel waar Rick en ik van kamer gaan wisselen om dichter bij de familie te zijn. Vannacht hebben we in een heel ander gebouw dan zij geslapen. Onze kamer is echter nog niet klaar. Rick haalt onze bagage uit de vorige kamer, die we voorlopig in de kamer van Katja en Kevin laten staan. 

Saskia en Riley zijn in de gezellige Brookline buurt en daar gaan wij ook heen. We vinden met gemak een parkeerplaats en zien Saskia en Riley al staan. Dit is een heel leuke winkelbuurt met veel art deco en zelfs Tudor stijl huizen. 


We beginnen bij een heel leuke boekenwinkel, die ook allerlei gezellige snuisterijen verkoopt. Fiona is dol op Bluey van het Disney Channel en ik koop er een boek van voor haar. Rick vindt een paar grappige sokken voor Kai en Saskia een gek spookje om een waxine lichtje in te zetten. 


"Sashia" is haar favoriete tante

De volgende winkel is er een met heel veel pluche dieren. Fiona wordt verliefd op een eekhoorntje en laat die niet meer los. Natuurlijk koopt Omi die voor haar. Fiona knuffelt er de rest van de avond mee. 

We gaan een vroeg diner eten bij Jin. Hier hebben ze Chinese, Thaise en Japanse gerechten op het menu. Het is werkelijk heerlijk! Mijn soep met kip en paddenstoelen, soep dumplings en een sashimi rol met rijstpapier smaken voortreffelijk. Het is wel veel! Gelukkig helpen Kevin en Riley me met de dumplings.

Het is heel gezellig en iedereen is tevreden met het eten. Fiona eet zoveel van haar pad Thai dat Katja en Kevin versteld staan. Dit restaurant gaan we vaker bezoeken, want Riley en Saskia zijn er ook weg van. 

We nemen tot morgen afscheid van Saskia en Riley en dan ga ik achterin zitten met Fiona om Katja even te ontlasten. Fiona heeft helemaal genoeg van haar autostoel, maar ik zoek plaatjes van honden  op Google en houd haar zo tot we terug bij het hotel zijn bezig. 

Katja, Kevin en Fiona gaan direct naar boven. Rick en ik halen onze nieuwe sleutel op. Het is leuk om nu maar een aantal kamers van de anderen verwijderd te zijn. Rick haalt de rest van de bagage op en dan gaan we beiden op bed ontspannen. We zijn allemaal nog moe van de stressvolle rit gisteren. 

3 reacties:

Anja L. zei

Wat leuk om je zus en haar familie even te zien. Jammer dat het zo kort was.
Mooie herfstkleuren zijn er al, hier zijn de meeste bomen nog groen.
Fijn dat jullie nu dicht bij elkaar een kamer hebben.
Fijne zondag.

Anoniem zei

Een heerlijk weekend hadden jullie. Leuk om je zus en haar familie weer te zien.
Wat wordt Fiona al groot, superleuke foto’s ook!
Jullie hadden ook een erg leuk hotel trouwens!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - In onze omgeving is het ook nog erg groen. We zitten hier een stuk noordelijker.

@Carla - Ja, het is zeker een leuk hotel. We zullen hier waarschijnlijk nog weleens terugkomen.