Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 19, 2023

Over weer een mooie herfstdag

Rick staat laat op voor zijn doen, om kwart over zeven. Ik ben eigenlijk ook wakker dus we verlaten tegelijkertijd ons bed. Ik moet dan altijd nog mijn contactlensen indoen e.d. dus de koffie staat al te pruttelen als ik beneden kom. 

We hebben op het moment een mooi uitzicht als we ontbijt eten. De bomen in de achtertuin en die van de buren beginnen nu op hun hoogtepunt te komen. Vooral met de ochtendzon geeft dat vlammende kleuren. 


We gaan vandaag naar de Starbucks in het Pan Am Center, want Rick moet op tijd naar kantoor. Er komt een oefening van het brandalarm en Ricks taak is dan om te zorgen dat iedereen het kantoor verlaat. 

Rick zet me thuis met mijn koffie af en ik ga meteen aan de cardio. Personal training is vanochtend om negen uur, dus ik krijg de drie kwartier nog niet vol. Sharon probeert flink zware gewichten, soms te zwaar, maar over het algemeen lukt het me ze te heffen. 

Thuis maak ik mijn cardio af en ga na me opgefrist te hebben Duolingo lessen doen. Vandaag komen Grieks, Arabisch en Spaans aan bod. Ik probeer die eerste twee dagelijks te doen. Ik wil dat Arabisch goed onderhouden. 

Gisteren kwamen er nieuwe netten met Halloween lichtjes, want op het moment is slechts een kant van de voortuin verlicht. Ik hang ze op en zet de "oogballen" in de tuin. Daar hadden we meer van verwacht, maar misschien is het in het donker wel leuk. 

Intussen is het een zeer aangename temperatuur van 21 graden. Ik maak de laatste lunch van de overgebleven tomaatjes, komkommertjes en bloemkoolbrood met brie. Die ga ik voor het huis in de zon oppeuzelen. 

Dan heb ik weer enorme zin om bij DePaul's Urban Farm te gaan fotograferen. Er is daar zoveel materiaal. Ik kijk nog bij de siermais, maar die is nog dezelfde prijs en er is nog geen bosje verkocht zo te zien. Hopelijk gaat tegen het einde van het seizoen de prijs omlaag, want ik vind het zo bij Thanksgiving horen. 








Na mijn fotografiewens vervuld te hebben rijd ik naar Greenheart. Ik sla per ongeluk te vroeg af en kom dan door een buurt met leuke huizen. Onderstaande is grappig versierd voor Halloween. 

Over Halloween gesproken, ik heb een aantal topjes met dat thema. Met deze temperatuur draag ik graag een bloes met spookjes en pompoenen. De verkopers bij Greenheart vinden die super leuk. Hij zit ook lekker en ik heb er ook een met een kerstthema. 

Bij Whole Foods haal ik wat rauwkost om in de dip, die we vanavond bij ons happy hour gaan hebben, te dippen. Als ik thuiskom zie ik een monarch vlinger op onze buddleja. Jaren geleden hadden we daar zes tegelijk van in deze tijd, nu is dit pas de tweede die ik heb gezien. Dat is zo ontzettend jammer!


De rest van de middag besteed ik op de stoep voor ons huis. Ik lees alweer een boek van mijn serie uit. Het gaat snel en ik vind het altijd knap dat een auteur zoveel boeken kan schrijven en toch leuk om te lezen blijven. 

Donderdag is zoals bijna altijd happy hour met Christine en Chuck. De Trader Joe's kaas en knoflook dip is heel erg lekker en met de rauwkost is het een gezonde snack. Natuurlijk vliegt de tijd weer, al is Rick niet zo blij als we het over politiek hebben (we staan allemaal op een lijn). 

Chuck, Christine en ik hebben daar veel meer interesse in dan Rick. Er gebeurt veel in de wereldpolitiek, maar ook hier thuis, want het Huis van Afgevaardigden heeft geen leider en zonder kunnen wetten niet vooruit en ook het geld voor hulp aan Oekraine en Israel niet. 

Voor we het weten is het na half zeven en nemen we weer afscheid tot volgende week. Voor mijn avondeten bestel ik net als vorige week van Chili Wok. Dat was zo lekker dat ik wel meer dingen van hen wil proberen. Rick ziet zijn kans schoon en haalt fajita's op van Anita's. Dan is het weer tijd voor Jeopardy en de andere shows waar ik (of wij, afhankelijk) graag naar kijken. 

5 reacties:

Anja L. zei

Ik ben nieuwsgierig naar je “oogballen”.
Het is leuk om al die versierde tuinen te zien.
Hier was het gisteren ook ineens weer 18 graden, de temperatuur gaat steeds omlaag en dan weer omhoog. Vandaag wordt een kletsnatte dag helaas.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Wat heerlijk, nog 21 graden..dat is echt genieten!
Wat een leuke blouse heb je aan, leuk zo in herfstthema.
Als wij in de USA zijn, gaan we ook graag even naar Trader Joe, ze hebben daar lekkere en bijzondere dingen.
Hopelijk volgend jaar weer.
Fijne vrijdag
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Zo leuk en gezellig al die herfstkleuren. Ik ben nu wel benieuwd wat
de siermais hier kost.
Bij het huis met de Halloween versieringen geeft de boom een extra accent,
lijkt het. Hij ziet er wat spookachtig uit.

Zeker niet leuk om het nu over politiek te hebben. Ik volg het altijd,
ik lees meerdere kranten en kijk documentaires, maar zet nu geregeld
het nieuws op tv uit. Zoveel ellende en zo weinig bekwame mensen,
ik erger me dan teveel, LOL. Dan richt ik me liever op wat vrolijkers.

Petr@ zei

Zo leuk die Halloween versieringen bij jullie. Hier zie je ook steeds meer, bij ons in het dorp zijn er ook allerlei festiviteiten maar ik blijf het een beetje vreemd vinden hier.

Petra zei

@Anja - Hier schommelt het ook van koel naar warmer, nog niet echt koud. Ik zal een foto van de oogballen nemen als ze het doen.

@Carla - Ik ging vrijwel nooit naar Trader Joe's, net iets te ver, maar nu heb ik er wel wat dingen, die ik er graag haal.

@Marion - Het is ook zo dat je er weinig aan kunt doen, dus richten op iets vrolijkers is beter.

@Petra - Dat kan ik me wel voorstellen, dat zou ik ook voelen als de Amerikanen opeens Sinterklaas gingen vieren.