Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 03, 2023

Over nog een zomerse dag

Vandaag zal feitelijk een kopie van gisteren worden. Het wordt heel zonnig met temperaturen tegen de dertig graden, daar ga ik natuurlijk volop van genieten. Het is nog koel als we opstaan en ik eet mijn ontbijt binnen. 

Zoals zo vaak doe ik wat cardio als Rick zich klaar voor zijn werk maakt. Daarna gaan we naar Starbucks. Het Vienna cafe heeft telkens geen nitro brew. Dan maar naar het Pan Am Center. Daar neem ik ook weer een foto van het leuke standje met pompoenen en chrysanten. 

Het verbaast ons altijd weer dat ze alles 's nachts laten staan en er zo te zien niets gestolen wordt. Het zou zo makkelijk zijn om een pompoen of plant mee te nemen. 


Hier staat ook een boomsoort, die kennelijk vroeg verkleurt. Ik maak er mijn herfstkleuren thema foto van. Het schijn dat we, omdat het toen wij op vakantie waren goed heeft geregend, een kleurrijke herfst zullen krijgen. Ik ben benieuwd hoeveel verder de kleuren zijn in Massachusetts waar we dit weekend heen gaan. 


Na mijn cardio thuis afgemaakt te hebben doe ik een onderlichaam krachttraining. Deze duurt dertien minuten en vergt flink wat inspanning. Ook dat wordt weer opbouwen, maar ik ben vast van plan er weer hard aan te werken. 

Na mijn douche ga ik eerst naar de Safeway. Daar koop ik wijn en wat snacks. Dan ga ik naar Whole Foods voor ingredienten voor het avondeten. Vanavond willen we weer barbecuen. Ik loop ook even door het tuintje, de kleine oase langs de drukste weg in Vienna.

Over tuintjes gesproken dit afgelopen weekend stond er een aankondiging bij het huis met mijn favoriete tuin dat mensen gratis planten op konden halen. Daar werd gretig gehoor aan gegeven en nu ziet die tuin er niet uit. Duidelijk hebben de nieuwe bewoners geen zin om zo'n tuin te onderhouden, zo jammer!



Rick en ik maken onze lunch en eten op het deck. Net als gisteren heb ik een deel van mijn tomaat van de markt en bloemkoolbrood met brie. Het smaakt extra lekker buiten en is ook gezellig zo samen te lunchen. 

Als Rick weer aan het werk gaat belt Judith voor onze virtuele lunch. Het is meer dan een maand geleden dat we elkaar spraken en de bijna anderhalf uur vliegt voorbij. Het is zo gezellig om even Nederlands te kletsen, hoewel we er zeer regelmatig Engelse woorden doorheen gooien. 

Nadat we afscheid hebben genomen zoek ik mijn stoel voor het huis op. Ik lees mijn 9e boek in de Port Danby serie van London Lovett uit. Ik vind het altijd knap als een schrijfster zoveel boeken kan schrijven in een serie en ze allemaal unieke verhalen maakt. 

Rick komt om half vijf ook buiten zitten. Hij brengt mijn groene drankje en heeft zelf een biertje. De kinderen spelen buiten op ons pleintje en dat doet ons nostalgisch zijn, want dat deden onze kinderen heel wat jaren geleden ook met hun vriendjes en vriendinnetes, due natuurlijk allemaal volwassen zijn. 

Voor het avondeten grilt Rick zalmburgers en die eten we met tomaat en ui tussen twee mini koolhydraatarme tortilla's. Ook dit is weer een lekker eenvoudig zomers maal. We eten het zelfs buiten op, ongekend voor begin oktober. 

Tijd om de volgende aflevering van Boer Zoekt Vrouw te kijken, want ik loop achter. 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat ergerlijk dat ze steeds geen nitro brew hebben. Het is inderdaad verbazingwekkend dat die planten en pompoenen buiten kunnen blijven, dat zou hier niet goed gaan.
Wat jammer dat die mooie tuin er straks niet meer zal zijn maar gelukkig hebben ze de planten weggegeven en niet dood laten gaan.
Ik hoop dat ik vanmiddag ook nog in de tuin kan zitten, gisteren met de regen is de temperatuur een eind gezakt.
Ik ben benieuwd naar dit seizoen van Boer Zoekt Vrouw.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Ah, wat jammer van die kleurige tuin. Als ik zo’n mooie tuin in de schoot geworpen kreeg, zou ik toch willen proberen het
in stand te houden. Omgooien kan altijd nog.

Ik kan me voorstellen dat je het gezellig vindt om in het Nederlands te kunnen praten. Ik zou het echt missen als het niet
kon, denk ik. Maar ik spreek natuurlijk niet een tweede taal perfect.

Reny zei

Wat jammer van die tuin !

Het verbaast me dat ze hier in Manitou Springs ook alles buiten laten staan, zelfs kleinere (en niet al te zware) tafeltjes en stoelen (terras). In Nederland zou dat allemaal met ijzeren "touwen" vastgebonden (moeten) woerden.

Ik heb nog geen enkele aflevering van Boer Zoekt Vrouw gezien. Heb ze allemaal opgenomen, we hebben héél veel te kijken als we overmorgen thuis zijn, ha ha.

Fijne woensdag

(en dank voor al jouw reacties op ons verslag!!)

Petra zei

@Anja - Ik vind het echt heel jammer, gelukkig zijn er nog wat andere mooie tuinen vlakbij

@Marion - Ik kan het me ergens wel voorstellen. Wij hebben al moeite onze bloemenbedden te onderhouden en dat was echt een enorme tuin.

@Reny - Inderdaad, alle tafels en stoelen blijven altijd op terrasjes staan. Het viel ons op dat in de landen waar we op vakantie waren alles binnen werd gebracht na sluitingstijd. Altijd fijn als je een aantal afleveringen van een geliefde serie kunt kijken na een vakantie.