Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 13, 2023

Over de laatste warme dag voorlopig

Tot mijn schrik is het al vijf over half acht als ik wakker word. Misschien ga ik toch de Alexa wekker maar weer aanzetten. Hoewel ik het in de herfst en winter niet zo erg vind ietsje later op te staan. 

Rick heeft weer een prima nacht gehad en de koffie staat te pruttelen. Zoals iedere vrijdag maak ik mijn ontbijtingredienten (met uitzondering van de eieren) op. Dat betekent altijd een iets voller bord dan anders, maar dat gaat er toch goed in.

Als ik klaar ben met eten gaan we naar Vienna. De zon schijnt uitbundig en hier en daar zien de esdoorns er al rood uit. Nadat we onze koffies op hebben gehaald gaan we nog even langs Greenheart voor een fles groentesap. 


Thuis ga ik aan het sporten, nadat ik Rick heb geholpen met de plastic zak om zijn hand doen zodat hij kan douchen. Ik doe drie kwartier elliptische machine en Scoop en dan een onderlichaam krachttraining van een kwartier. Ik sluit af met vijf minuten stretchen en dan is het weer mooi geweest voor vandaag. 

Al een tijdje is mijn feeentuintje een doorn in mijn oog. Het Crabgrass heeft het helemaal overgenomen en er liggen ook heel veel bladeren. Ik bedenk me dat dit prima weer is om het op te ruimen. Ik haal de zomerspullen weg, trek het gras eruit en hark de bladeren op het gras. 

Dan zet ik de Halloween spulletjes neer, die vind ik altijd zo leuk! Fairyville ziet er weer keurig en eng uit. Nu ik toch bezig ben hang ik ook nog wat extra Halloween lichtjes in een van onze struiken. 





Zo gaat de ochtend snel voorbij en is het tijd voor de lunch. Rick haalt weer van Cava en ik houd het bij mijn Subway salade. Die kost maar $8 en is een bak vol groente. Ik hoef me dan vanavond niet zo druk te maken over groente bij mijn eten. 

Op zoek naar mijn herfstkleuren themafoto ga ik een wandeling door de buurt maken. Het is nog erg groen, maar sommige esdoorns verkleuren wel. Een soort is zijn bladeren al bijna kwijt, maar gevallen kleurrijke bladeren zijn ook goede fotoonderwerpen. 



De themafoto






Nadat ik een heel aantal Duolingo lessen heb gedaan in het Grieks, Arabisch, Frans en Italiaans stelt Rick voor een wandeling te maken en door de nieuwe tunnel onder de hoofdweg te lopen. De schoonmaakploeg zei om drie uur te komen en het is half drie. 

We doen Orion alvast maar in zijn bench, want zoals Rick zegt: je zult altijd zien dat ze nu juist eerder komen. En jawel, we zijn onze straat nog niet uit of de schoonmaakploeg arriveert. Ze kunnen dus zo naar binnen, want "el perro" zit vast. 

De voetgangerstunnel is wel handig. De weg waar die onderdoor gaat is enorm druk. We snappen alleen niet goed hoe mensen moeten weten dat die tunnel er is. Hij is namelijk niet zichtbaar vanaf het trottoir. 

Terug thuis gaat Rick het gras voor maaien. Gelukkig heeft hij een rijdende grasmaaier, want het zou teveel voor zijn hand zijn om het met de elektrische te doen. Ik druk Rick wel op het hart te zorgen dat er niet weer bladeren in mijn feeentuin worden geblazen. 

Voor we gaan eten lopen we de Micheal's nog even binnen. Daar kopen we versieringen voor de kerstboom, die we hopen morgen uit te gaan zoeken. Tegenwoordig moet dat in oktober al gedaan worden. 

Vanavond gaan we onze vriend Saeed van Cafe Renaissance een bezoek brengen. Dat is alweer even geleden. We krijgen zoals altijd een prima tafel met verse bloemen. Het restaurant zit vol, een goed teken, maar dat betekent minder aandacht voor ons. 

Voor we ons vol eten aan de heerlijke baguette vragen we een menu aan de man, die ons waterglas bijvult. Saeed komt dan al snel onze bestelling opnemen. Ik begin met de escargots en dan de oesters met krab en spinazie in een Pernod saus. Als laatste kies ik de foie gras. Die komt met Ricks biefstuk hoofdgerecht. 

Alles smaakt voortreffelijk en we hebben geen plaats meer voor het dessert. Dat krijgen we er toch gratis bij en we eten een paar hapjes om het geprobeerd te hebben. We hadden eigenlijk gehoopt op Saeeds heerlijke Ierse koffie, maar daar is het te druk voor. We moeten op een doordeweekse dag terugkomen. 






Dit was natuurlijk een zeeer smakelijk begin van het weekend. De weersverwachting is niet goed, zoals ieder weekend de afgelopen maanden. Dat gaat ons niet deren, want we smelten niet. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

2 reacties:

Anja L. zei

Je bent goed bezig met je talen leren.
Hier gaat de temperatuur vanaf vandaag ook flink omlaag, gisteren werd het nog 21 graden en vandaag wordt het hooguit 14 graden. De meeste buien zijn gelukkig voorbij.
Inderdaad een lekker begin van het weekend, wij zijn gisteren ook uit eten geweest. Ik had een heerlijk stuk zalm dat was gemarineerd in rode biet met risotto.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Je feeën tuintje ziet er weer mooi uit. Helemaal klaar voor Halloween.
Hier heeft de herfst ook zijn intrede gedaan. Gelukkig blijft het voorlopig wel droog na twee vreselijk natte dagen.