Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 24, 2023

Over een rustige dinsdag

Half acht komt mij weer veel te snel, maar het belooft prachtig weer te worden dus hup het bed uit. Als ik de deur van onze slaapkamer opendoe rent Orion naar binnen. Hij is zijn botje vergeten naar beneden te brengen.

Na mijn ontbijt doe ik alvast zoveel mogelijk cardio. Dan gaan Rick en ik op pad naar Starbucks. Onderweg realiseer ik me opeens dat het al tien voor negen is en ik heb personal training om kwart over. Niet getreurd, zegt Rick, en zet mij na onze koffies gehaald te hebben af bij Sharons huis.

Daar vliegt het halve uur bovenlichaam krachttraining zoals altijd voorbij. Helaas zal Sharon er donderdag niet zijn en zal ik dan de zelfdiscipline moeten opbrengen om bovenlichaam krachttraining te doen. 

Het laatste huis aan ons plein is ook versierd

De rest van de cardio verkrijg ik met een wandeling door de vlammende buurt. Al die kleuren stemmen me zo vrolijk en ik probeer er maar niet aan te denken dat dit allemaal tot kale bomen zal leiden. 









Al wandelend maak ik een beslissing. Gisteren was ik nog niet gereed om erover te schrijven, maar op weg naar huis had ik een vreemde aanrijding. Een vrouw en ik wilden tegelijk van baan wisselen en botsten. Ik heb schade aan de linkervoorbumper en zij vast aan de zijkant van haar auto, hoewel ik dat niet goed kon zien en zij stapte niet uit.

We stopten beiden, zij opende haar raam, maakte me uit voor rotte vis en reed weg. Ik was helemaal verbouwereerd door hoe snel het allemaal ging. Ik heb dus geen idee wie ze was, zo bizar. Rick zei eerst dat we het zelf wel zouden betalen, maar ik vertrouw zulke dingen niet en besluit toch de verzekering te bellen. 

Je weet hier maar nooit met vervolgen en ik vind er een luchtje aan zitten. Je vertrekt toch niet zomaar zonder zelfs je schade te bekijken? Ik voel me er een stuk rustiger bij dat de verzekering ervan op de hoogte is. 

Het is inmiddels lunchtijd en Rick heeft al vroeg gegeten. Hij zou om twaalf uur een vergadering hebben met Israelische collega's. Die is echter afgelast, omdat die collega's naar een bunker moesten. Nog steeds is het een raar gevoel dat wij daar niet zo lang geleden waren. 

Mijn lunch is hetzelfde als gisteren, een cracker met Duitse mortadella en mini tomaatjes en komkommers. Ik eet het buiten op, want intussen is het een aangename twintig graden. De rest van de middag doe ik het rustig aan en lees weer een boek uit. 

Rick en ik gaan af en toe wat wandelen zodat hij zijn stappen bijeen krijgt en tussen zijn vergaderingen door naar Whole Foods. Daar kopen we avondeten voor vanavond en morgenavond, want morgen zijn we een groot deel van de dag in Washington.

Vanavond gaat Rick Turkse kefta en regenboog wortels grillen, het is perfect barbecue weer. Die kefta doen we in koolhydraatarme tortilla's als een soort pita. Daarbij hebben we tzatziki saus en knoflook saus voor een lekker Mediterraans maal.

Na het eten video bellen we nog even met Fiona voor ze naar bed gaat. Het blijft een fantastische uitvinding. 

6 reacties:

Reny zei

Wat een vreemde reactie van die vrouw (understatement); het is goed dat je de verzekering op de hoogte hebt gebracht, ben benieuwd of je hier nog iets over hoort.

De natuur is op dit moment nog mooi, jammer als straks alle bladeren weer weg zijn. Dan maar extra kaarsjes/fee lichtjes aan in huis.

Maak er een mooie woensdag van.

Anja L. zei

Wat mooi die bladeren met die knalblauwe lucht. Hier is nu de lucht even knalrood maar helaas staan de bomen ervoor dus ik kan er geen mooie foto van maken.
Die mevrouw heeft vast al vaker aanrijdingen veroorzaakt en dacht alleen maar wegwezen. Wat een pech zeg. Wij hebbn tegenwoordig een dashcam in de auto.
Verschrikkelijk voor die collega’s van Rick en gelukkig gebeurde het niet toen jullie er waren.
Fred en ik gaan ook altijd in zijn lunchpauze een rondje lopen, zo komt hij ook even achter zijn bureau vandaan.
Leuk dat videobellen met Fiona, zo houden jullie toch contact.

Marion2 zei

Wat een naar eind van zo'n leuk uitstapje. Wat zul je geschrokken zijn.
Ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt, maar vrees dat ik er helemaal
van streek van zou zijn. Dit is ook iets waar ik altijd een beetje bang
voor ben. Het is moeilijk te voorkomen.
Vaak hebben mensen drank op of drugs gebruikt als ze er vandoor gaan.
Misschien was dit nu ook het geval? In ieder geval asociaal dat ze je
nog uitscheldt ook.

Petr@ zei

Wat een rare reactie van die vrouw. Wellicht niet verzekerd of een andere reden waarom ze zichzelf niet bekend wilde maken waarschijnlijk. Maar vervelend voor jou zeg! Je treft wel rare mensen de laatste dagen.

Anoniem zei

Wat leuk he, dat videobellen met Fiona. Zo kunnen jullie elkaar toch zien en spreken.
Wat lopen er toch een vreemde mensen rond, een nare ervaring lijkt me, die aanrijding. Gelukkig ben je zelf niet gewond.
Wat geniet ik van je foto’s, echt prachtig die herfstkleuren!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Je weet maar nooit hier, Rick is ook al eens voor iets idioots vervolgd.

Anja - Geen idee waarom ze zomaar wegreed. Het is leuk zo af en toe even samen een ommetje te maken.

@Marion - Ik was er ook flink van van streek, heb maandagnacht slecht geslapen en het maalt nog steeds af en toe door mijn hoofd. Ik hoop dat ik nu niet angstig ben om te rijden. Het is mij ook nog nooit overkomen.

@Petra - Inderdaad, zulke rare reacties. Daarom vond ik het toch beter de verzekering op de hoogte te stellen.

@Carla - Het was zeker een nare ervaring, ik trilde helemaal. Het is een heel mooie herfst dit jaar.