Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 23, 2023

Over spookachtig Old Town Alexandria

Na de gewoonlijke ochtendroutine van koffie, warm ontbijt en cardio terwijl Rick zich klaarmaakt gaan we onze koffies halen. De buurt is nu zo mooi met alle vlammende kleuren! Ik kan het niet laten foto's vanuit de auto te blijven nemen. Op een gegeven moment zien we ook een prachtige vos in een van de tuinen, maar helaas niet de beste foto. 






Met onze koffies gaan we nog even naar Greenheart voor een fles groentensap. Daarna zet Rick me thuis af en gaat naar Reston voor zijn werk. Hij heeft vandaag een afspraak met zijn chirurg daar en alles ziet er heel goed uit. 

Na mijn cardio doe ik een krachttraining van mijn app, die 25 minuten duurt. Ik eindig met een stretchroutine en vind dan dat ik goed bezig ben geweest. Tot de lunch doe ik Arabische, Griekse en Franse Duolingo taallessen. 

Omdat ik op pad wil gaan eet ik net na twaalven. Ik heb Scandinavische crackers met veel vezels en Duitse mortadella met champignons van de Duitse winkel. Daarbij eet ik weer minuscule tomaatjes en kleine komkommertjes van Trader Joe's. Het is een lekker maal.

Na het eten ga ik op weg naar Old Town Alexandria. Dat is altijd zo leuk in de herfst. Het is schitterend weer voor een wandeling door het oude stadje. Ik parkeer zoals meestal onder het stadhuis en loop dan eerst naar het Carlyle House. 

De esdoorns naast dit achttiende eeuwse historische huis zijn altijd prachtig in de herfst. Bij de voordeur hangt een Halloween versiering. Het was geen makkelijk leven binnen die muren met maar twee van de dertien kinderen, die leefden tot ze volwassen waren. Ook is er een zwarte kat in de muur gemetseld, genoeg Halloweenerigs. 


Dan loop ik naar het water. Het haventje ligt vol jachten. Ik weet dat ik bij de Torpedo Factory van de toiletten gebruik kan maken dus doe dat eerst voor ik aan mijn wandeling begin. 


Online heb ik gelezen dat ik in ieder geval bij Captains Row moet zijn. Dat kinderkopjes straatje bestaat  al sinds het midden van de 18e eeuw. Inderdaad zijn een heel aantal huizen hier fantastisch versierd. Er is van alles te zien!








Halverwege de straat zijn een aantal buren helemaal goed bezig geweest. Er zijn enorme spinnen en een gigantisch web, heel veel stoute skeletten en een heel grote enge wolf. Het is super leuk!








Door het stadje verspreid zie ik meer grappig en griezelig versierde deuren en tuinen. Ik neem eindeloos veel foto's. Als ik op Queen Street foto's aan het maken ben vertelt een man, die daar woont, dat ik op Lee Street moet zijn. Dat was ik eerder, maar ging kennelijk de verkeerde kant op. 
















Inderdaad vind ik langs Lee Street ook een aantal goed versierde panden. Helaas beginnen mijn voeten te klagen en dat maakt dat ik daar meer op let dan waar ik loop. Ik besluit na de foto van de enge dame achter het raam terug te gaan. Ik heb sowieso bijna zestig foto's. 






Er zijn nog een paar leuke huizen langs Lee Street en dan loop ik Captains Row af om die versieringen nog eens te zien. Van de andere kant zie ik weer nieuwe dingen. De zon is iets minder scherp, dus ik neem nog een aantal foto's en gooi enkele van eerder weg. 








Na nog een bezoek aan de toiletten bij de Torpedo Factory loop ik de gezellige King Street op. Dit gedeelte is afgesloten voor auto's en er zijn allerlei terrasjes en leuke winkeltjes aan weerszijden. Ik loop even de Old Town Shop in, maar ik zie niets leuks en heb niets nodig.


Bij de parkeergarage reken ik $6 af en ga dan huiswaarts. Daar kom ik tegen vieren aan. Ik heb het gevoel op een korte vakantie geweest te zijn. Ik kan zo enorm van dit soort uitjes genieten!

Voor ons avondeten hebben we worstjes van de Duitse winkel, ik rooster er delicata squash met verse rozemarijn bij en verder hebben we bloemkoolpuree. Het is de eerste keer dat ik een soort pompoen bereid en het is een succes. Dat gaan we dus vaker doen. 

Na meer dan 17000 stappen ben ik moe en ga lui kookshows (en misschien Boer Zoekt Vrouw) kijken.

7 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat de chirurg ook tevreden is over het herstel van Ricks hand.
Wat heb ik genoten van je foto's van de Halloween versieringen! Sowieso vind ik het een erg leuk stadje.

Anja L. zei

Wat een leuke foto’s zeg! Wat een heerlijk weer ook, ik kan me voorstellen dat je heel veel foto’s hebt gemaakt.
Fijn dat de chirurg tevreden is over Rick zijn hand.
Na 17.000 stappen mag je best een luie avond houden.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Mooie kleurrijke herfstfoto's weer. Wat hebben de bewoners van. Alexandria hun stad in een prachtige Halloweensfeer gebracht.Ik heb niet zoveel met Halloween,ben er natuurlijk niet mee opgegroeid, maar ik vind dat Alexandria er geweldig uit ziet.
Een aantal vriendinnen van ons in Las Vegas kunnen zo mee in hun Halloweenoutfit.
Hun gezicht alleen spreekt boekdelen.Ze hebben hun wenkbrauwen laten tatoeëren en nu is de inkt groen uitgeslagen.Zie het al voor me.
Fijne dinsdag
Wil

Marion2 zei

Wat een mooie huizen en wat een geweldige versieringen. Je zou haast denken dat het
door een professioneel bedrijf gedaan is. Wat een creativiteit. Het geheel doet me
denken aan Celebration. Ik zou er graag eens rondwandelen in deze tijd.

Anoniem zei

Wat een geweldig leuke fotos van alle Halloween versieringen.
In ons dorp wordt er niets aan halloween gedaan. Op 11 november gaan de kinderen met Sint Maarten langs de deuren met een lampionnetje en zingen een liedje. Dat deden mijn kids ook toen ze klein waren en is erg leuk altijd.
Je had een hele leuke middag, en genoeg stappen gezet ook!
‘S avonds lekker voor de tv is dan ook extra fijn.
Groetjes
Carla

Tineke zei

Wat een prachig weer voor een wandeling en zo'n mooi versierd stadje.
Hier moeten we tot de kerstversiering wachten.
Op tafel heb ik wel een herfst / halloween hoekje.
Fijn dat Rick goed herstelt is.

Petra zei

@Petra - Alexandria is inderdaad zo leuk, ik vind het jammer dat mijn rondleiding daar bijna nooit wordt geboekt.

@Anja - Rick is superblij dat hij de operatie heeft laten doen.

@Wil - Oh jee, dat is balen voor ze (al moet ik er stiekem om lachen).

@Marion - Het is sowieso een leuk plaatsje. Ik ga denk ik rond Kerst nog een keer.

@Carla - Grappig, waar wij woonden in Nederland speelde St. Maarten niet.

@Tineke - Die kerstversiering zal er snel genoeg zijn.