Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 16, 2023

Over een mooie maandag

En het is weer maandag. Rick is om kwart voor zeven al op en ik ben zowaar voor mijn wekker van half acht wakker. Als ik beneden kom staat de koffie zoals meestal klaar. De geur daarvan alleen al is zo lekker.

Terwijl ik mijn ontbijt eet maakt Rick zich klaar voor de dag. Dan gaan we eerst naar de Giant om vaatwasmiddel te kopen. Dan brengen we Ricks kleding naar de stomerij en halen onze koffies op van Starbucks. Als laatste koop ik een fles Detox sap van Greenheart.

Thuis maakt Rick voor het eerst in vele jaren zijn lunch om op kantoor op te eten. Zijn kantoor in Rosslyn heeft niet zoveel goede lunchrestaurants dichtbij als in Reston. Zin om ongezond te eten heeft Rick niet dus dit is de beste oplossing. 

Rick vertrekt naar zijn werk en voor ik aan mijn sporten begin maak ik mijn Weathershot foto van de esdoorn in de tuin van de achterburen. Die boom vlamt altijd zo mooi in het vroege ochtendlicht. Hij is ook een van de eerste die kaal wordt, maar nu is hij prachtig. 


Na mijn cardio op de elliptische machine en Scoop doe ik een onderlichaam krachttraining van bijna twintig minuten. Vervolgens nog een stretchroutine en dan heb ik me weer flink ingespannen. Tot december heb ik personal training op dinsdag in plaats van maandag. 

Ondanks een harde wind ga ik toch de buurt onveilig maken. Mijn doel is herfstkleuren fotograferen. Het is nog zoeken, maar de esdoorns beginnen rood te worden. Andere boomsoorten zijn nog helemaal groen. 







Als ik terug ben heb ik honger. Ik maak een paar sneetjes bloemkoolbrood warm en beleg die met Delice de Bourgogne. Als groente heb ik mini (heel erg mini) tomaatjes en mini komkommertjes van Trader Joe's. Daar strooi ik wat kaaspoeder ook van Trader Joe's overheen. Het smaakt me opperbest. 

Omdat ik zin heb er meer foto's te maken en er siermais te kopen ga ik naar DePaul's Urban Farm. Daar zie ik dat de siermais $15 per bosje van drie kost. Dat is me te gortig, maar ik vind wel een potje met specerijen om op pompoenen e.d. te strooien. Dat lijkt me wel lekker om te gebruiken op groentes. 









Mijn volgende plan is om te kijken of ik ergens fajita kip kan vinden. Whole Foods heeft dat weleens, maar de laatste tijd niet. Ook vandaag is dat het geval. Dan ga ik The Fresh Market proberen en daar hebben ze het ook niet. Misschien moeten we het binnenkort maar gewoon zelf maken. 
Een leuk versierde veranda


Mijn pijnen beginnen over te nemen en dat maakt moe. Thuis maak ik een flinke mok kruidenthee en ga dan in de voorkamer zitten lezen. Voor ik het weet hoor ik Ricks auto op de oprit. Het is moeilijk mijn boek opzij te leggen. 
 

Gelukkig is het avondeten heel eenvoudig, want Rick is ook moe van zijn dag. We warmen de spinazie met kaas korstloze quiches van de markt op en maken er een komkommersalade bij. Die quiches zijn zo lekker! We missen de korst helemaal niet. 

De kaarsen en feeenlichtjes gaan aan en we zoeken onze luie stoelen op. Ik ga kijken of de nieuwe Boer Zoekt Vrouw aflevering al op NPO staat. 

5 reacties:

Reny zei

Ik geniet van al die herfstfoto's op jouw blog.

Leuk om te lezen over jouw bezoek aan Trader Joe's, ik kan me nu pas voorstellen hoe het daar ongeveer uitziet, ik vond dat écht een leuke winkel.

Die orange and cinnamon thee zou ik ook wel lekker vinden (denk ik).

Fijne dinsdag !

Petr@ zei

Goed van Rick om zelf lunch te maken en niet toch te gaan voor ongezondere lunches. Maar wel jammer voor hem dat er zo weinig lunch restaurants in de buurt van kantoor zijn.
Die sier maïs ziet er leuk uit (en een goede foto voor het maandthema) maar voor dat geld had ik het ook niet gekocht.

Anja L. zei

Fred neemt tegenwoordig ook weer zijn lunchtrommel mee als hij naar kantoor gaat.
Die siermaïs is wel erg duur, zitten er gouden korrels in😀. Ik heb wat maïskolven uit een maïsveld gehaald toen het nog kon.
Nu zijn alle velden kaal en heb ik weer uitzicht als ik een rondje ga fietsen.
Je thee lijkt een beetje op de herfstthee hier, ik ga ook maar weer eens een doosje kopen.
Fijne dinsdag.

Anja zei

Mooie herfstfoto's heb je gemaakt. DePaul's Urban Farm is zo leuk, ik ben er dikwijls geweest alleen al om er mooie foto's te maken.
Wij genoten hier van een mooie zonnige herfstdag al was het in de ochtend koud op de fiets. Ik had mijn handschoenen aan.

Petra zei

@Petra - Ja, even lunch eten is een goede reden om de benen te strekken en kantoor te verlaten. Rick is dan ook zo iemand, die door blijft werken terwijl hij eet.

@Anja - Ik heb ook geen idee waarom die siermais zo duur is. Ik ga morgen denk ik even bij een ander tuincentrum kijken.

@Anja - Hier is het 's ochtends ook wat kouder op het moment, maar nog niet zo koud voor handschoenen.