Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 22, 2023

Over een tumultueus weekend

Zaterdag

Voor ons doen slapen we ontzettend lang uit en staan om kwart voor negen op. Na Orions wandeling gaan we dan ook meteen op pad. Er staat geen rij bij de Starbucks drive thru en we krijgen onze koffies en ontbijt aangereikt. Ik laat me de dubbel gebakken egg bites weer goed smaken.

Na ons lege glas in de paarse glasbak te hebben gegooid gaan we naar de een na laatste Vienna markt dit jaar. Je kunt zien dat het einde seizoen is, want er staan steeds minder kraampjes. Daardoor kopen we er ook niets, dat doe we morgen bij de grote markt wel. 



Iedere dag is er meer kleur en het is een genot om door Vienna te rijden. Ik maak weer een aantal foto's onderweg.  






Thuis wacht onze buurman Ray Rick al op. Hij heeft een machine om ons irrigatiesysteem winterklaar te maken. Orion wordt altijd helemaal gek als hij Ray ziet, dus we laten hem in zijn bench. Ik doe intussen mijn cardio en maak me dan klaar voor de dag. 
Mijn herfstuitzicht uit het raam

Als Rick ook klaar is gaan we aan ons middagavontuur beginnen. We begeven ons eerst naar Whole Foods, want ik ben weer in een soep bui. Dit keer neem ik de chili verde kippensoep, daar zit veel groente in. Rick kiest een wrap met rosbief en provolone. We eten het op het terrasje bij Whole Foods op.

Dan rijden we naar Washington. Mijn idee was een frisse wandeling rond het Tidal Basin te maken. Zodra we over de brug de stad in zijn zien we dat dat heel moeilijk gaat worden. Er lopen drommen mensen met Palestijnse vlaggen en wegen zijn afgezet. We besluiten van ons plan af te zien en rijden de stad weer uit. 

In Bailey's Cross Roads ligt de German Gourmet. Rick heeft Duitse mosterd "nodig" en het is altijd leuk om deze winkel een bezoek te brengen. Behalve de mosterd nemen we ook een heel aantal van hun verschillende worstjes en vleeswaren mee. Volgende week zullen we de worsten bij een van onze maaltijden eten. 

Thuis gaat Rick het gras maaien en ik lees verder in mijn boek. Als Rick klaar is video belt Katja ons, want Fiona vroeg om ons. Vanochtend is voor het eerst Fiona's haar geknipt en het ziet er vele malen netter uit. Kevin hield het telkens tegen, maar het werd veel te lang. 


Rick is dol op Yard House en ik vind het er ook altijd wel gezellig. We gaan erheen voor een drankje en een voorafje. De bar is druk bezet, maar er is nog een stoel open en een andere tussen een man en de mannen waarmee hij praat. 

De man gebaart meteen dat hij wel een stoel op zal schuiven en zo hebben wij twee stoelen. Wij bedanken hem en dan zegt hij een ontzettend schunnig iets tegen mij. Ik weet mezelf geen houding te geven en Rick heeft het niet helemaal gehoord, maar merkt aan mij dat het niet door de beugel kan. 

We gaan toch maar zitten, maar ik voel me niet fijn naast die vent. Als hij een paar minuten later naar buiten gaat bieden de mannen waarmee hij sprak hun oprechte excuses aan. Ik had niet verwacht me als zestiger ooit nog zo als een stuk vlees te voelen!

Kennelijk heeft de manager van het restaurant iets tegen hem gezegd, want als de man terugkomt is hij een en al verontschuldiging. Hij wil een drankje voor mij kopen, maar ik wil niets meer met hem te maken hebben. 

Na veel gedoe van zijn kant om me te dwingen op zijn kosten een drankje te kopen bijt ik hem toe dat ik zijn excuus accepteer (maar niet heus). Vervolgens draai ik hem mijn rug toe, ik wil die rotzak niet meer zien of horen! Het schijnt dat hij een vrouw en kinderen heeft en dat vind ik verschrikkelijk voor hen (hij blijkt een bekende van het barpersoneel te zijn en is altijd zo, bah!). 

Gelukkig zijn de drankjes lekker, de bediening heel vriendelijk en smullen we van kip nuggets met whiskey en peper saus. Rick vindt het vervelend dat hij niet meteen reageerde, maar we waren beiden zo geschokt! De man vertrekt en ik voel me meteen rustiger. Geen idee wat zijn afkomst was, maar ikmag hopen dat hij zijn eigen vrouw niet zo behandelt. 

Rick en ik verplaatsen ons naar Harth, want we hebben zin in een echte Flammkuchen. We worden als oude bekenden begroet. Chef Laurent komt praten en geeft mij een enorme hug. Dan komt Rachel en zij vertelt ons dat haar vader in Tel Aviv is. Gelukkig komt hij hopelijk volgende week deze kant op. 

We smullen zoals altijd van de Flammkuchen/Tarte Flambee. Nergens anders in onze omgeving vind je deze zoals in de Elzas of zuidwest Duitsland  behalve hier. Als Kai en Raquel hier komen nemen we ze absoluut daarheen, want ook zij missen Flammkuchen. 

Zo eindigt deze zaterdag toch leuk, ondanks dat die opmerking van die kerel nog steeds door mijn hoofd speelt. Een goede nacht rust zal vast helpen. 

Zondag

Ook vandaag blijven we lekker lang liggen tot ik hoor dat Katja me belt. Fiona wil Omi en "Bipa" nog eens op de telefoon zien. Het is natuurlijk helemaal leuk om mijn dag te beginnen met het lachende snoetje van onze kleindochter. Rick moet even tijd hebben om wakker te worden voor hij met Fiona praat. 

Als we weer afscheid hebben genomen maken we ons snel klaar om op stap te gaan. We halen onze koffies en ontbijt van het Pan Am Center Starbucks cafe. Daarna rijden we naar H Mart waar ik een paar doosjes enoki paddenstoelen koop. 

Vervolgens steken we over naar het Mosaic District waar de markt al in volle gang is. Hier kopen we  eieren van de boerderij Liberty Delight en paddenstoelen van King Mushrooms. Dit keer neem ik maitaki en kastanje paddenstoelen mee. 




Virginia is for Lovers herfstversiering in Mosaic


Onze volgende stop is Total Wine & More voor wat sake en dan de Trader Joe's een paar deuren verderop. Ik vond mijn miniscule tomaatjes en komkommertjes vorige week zo lekker dat ik er meer van koop. Verder neem ik een delicata squash mee voor het avondeten morgen. 



Bij de Giant hebben we maar een kort boodschappenlijstje en als laatste gaan we naar Walgreens. Daar blijkt mijn medicijn nog niet klaar te zijn ondanks een telefoonberichtje dat dat wel het geval zou zijn. Dat van Orion is wel gereed. 

Thuis gaat Rick het gras maaien en ik doe mijn Duolingo lessen. De batterij van mijn Fitbit is leeg en die ligt dus aan de oplader. Dat betekent dat ik zondag een rustdsag maak. Een dag per week is dat eigenlijk wel heel fijn. 

Rick heeft nog lunch over van gisteren en ik wil graag een poke bowl. Op weg naar Poki Dc is het genieten van de kleuren. Eenmaal daar kies ik courgette noedels als basis met zalm en garnalen. Daarbij komkommer, rode kool, paprika, edamame en extra masago. Het is weer heerlijk!



Waarschijnlijk hebben we allebei een lichte reactie op onze prikken, want we voelen ons moe en ik heb veel pijn. We besluiten het de rest van de middag rustig aan te doen. Ik ga lezen op de bank in de voorkamer en Rick gaat aan de bar video's van vroeger kijken. Die heeft Kai in elkaar gezet. Ik kijk er af en toe een stukje van. 

Tegen vijven gaan we naar Genki om er zeker van te zijn dat er plaats aan hun bar zal zijn. Op zondagavond is het kennelijk niet zo druk en de bar is vrijwel helemaal open. Zoals altijd genieten we van het eten hier.

We bestellen yakitori (spiesjes met gegrild vlees en groente), Rick heeft daarna nog gegrilde makreel en een gestoomd broodje met varkensvlees. Ik bestel de umami sushi rol met zalm, tonijn en meer en die is werkelijk heerlijk. Het is altijd weer een genot hier te eten! 

En zo is ook dit weekend alweer voorbij, veel te snel! Ik eindig met een foto van Fiona na hun bezoek aan de pompoenenboerderij vanochtend. Allemaal een heel fijne week gewenst!










7 reacties:

Pascale zei

Jasses, at een akelige vent! Ik kan me voorstellen dat je je even geen houding wist te geven. Gelukkig dat de avond toch fijn eindigde, maar zoiets blijft natuurlijk wel even door je hoofd malen.

Ik heb gisteren 2 van mijn prikken gehad, en ik voelde me vannacht en vanochtend toch wel enigszins belabberd. Dit jaar was het weer Moderna tegen COVID, en ik heb het idee dat dat merk me een grotere opdonder geeft dan Pfizer. Maar goed, ik ben weer even beschermd.

Een fijne week toegewenst!

Reny zei

Wat een vervelende man!
Gelukkig hebben jullie toch een fijne avond en fijn weekend gehad.

Hopelijk vallen de pijnen vandaag mee en voel je je wat beter.

Wij krijgen a.s. vrijdag onze griepprik.

Fijne week!

Anja L. zei

Ik heb zo’n hekel aan zulke mannen! Bij hun vrouw zijn ze aardig maar met vrienden veranderen ze in hufters.
Gelukkig konden jullie de avond verder leuk afsluiten.
Een rustige zondag is ook weleens lekker.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat een nare man zeg! Sommigen denken alles maar te kunnen zeggen.
Wat leuk dat Fiona er om vraagt jullie te bellen. Hopelijk heeft het gesprekje met haar het vervelende gevoel van die man doen vergeten.

Anoniem zei

Wat leuk zeg, die foto’s van Fiona bij de kapper!
En wat een vreselijke nare en vervelende man, ik zou daar ook heel boos om zijn. Hoe halen mensen het toch in hun hoofd he.
Gelukkig hadden jullie toch nog een fijne avond verder, en een lekkere rustige zondag.
Fijne maandag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Pascale - Ik heb tot nu toe altijd Pfizer gehad dus kan niet vergelijken. Ga jij de RSV prik halen?

@Reny - Ik denk dat het een beetje een reactie op de prikken was, want ik voel me vandaag veel beter.

@Anja - Ik hoop maar dat hij aardig is bij zijn vrouw.

@Petra - Een gesprekje kun je het nog niet echt noemen, maar zo leuk om haar "in het echt" te zien!

@Carla - Die man herinnert het zich hoogstwaarschijnlijk niet meer, maar hopelijk maakt hij hier geen gewoonte van.

Pascale zei

Ja, ik ben wel van plan om de RSV prik te halen als die beschikbaar is bij mijn kliniek.