Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 04, 2023

Over een warme woensdag

Op het moment komt kwart over zeven me eigenlijk te snel, terwijl ik toch redelijk vroeg naar bed ga. Zo ook vandaag, mijn bed is gewoon te comfortabel. Maar, ik ben nog voor half acht beneden. 

Mijn ontbijt smaakt weer heerlijk met de door Rick gezette koffie. Dan gaat Rick zich klaarmaken en ik doe alvast een half uur cardio. Ik moet zeggen dat ik me begin te ergeren aan mijn gebrek aan energie. Ik wil dat mijn lichaam weer de oude is, maar de hoest is er nog steeds. 

Eindelijk is alles weer voorradig bij de Vienna Starbucks, dus we krijgen onze koffies van Frankie in de drive thru. Dan gaan we door naar Greenheart voor een nieuwe fles groentensap. De Detox is populair, er zijn nog maar vier flessen over. 

Thuis maak ik mijn cardio af en kan me er niet toe zetten nog gewichten te doen. Dat komt morgen wel weer. In plaats daarvan drink ik de rest van mijn nitro brew buiten op het deck. Het is alweer zulk ongewoon warm weer voor oktober. Dat gaat binnenkort veranderen dus ik neem het er nog even van. 


Omdat ik om half twaalf een kappersafspraak heb en de schoonmaakploeg vanmiddag komt eet ik al om kwart over elf lunch. De rest van mijn tomaat en wat gerookte zalm en mijn maag is weer gevuld. 

Bij Lofty Salon word ik enthousiast begroet door Carmen. Zij doet mijn kleur en Mona knipt mijn haar daarna bij. Ook mijn wenkbrauwen krijgen een beurt en dan kan ik er weer vijf weken tegenaan. 

Nu ik toch vlakbij Whole Foods ben ga ik daar meteen heen om inkopen voor het avondeten te doen. We gaan nog een keer barbecuen. Natuurlijk kan ik het ook niet laten wat bloemen te fotograferen. Ook vind ik mijn herfstkleuren themafoto. 




De bomen beginnen langzaam te kleuren

Wanneer ik weer in mijn auto stap krijg ik een waarschuwing: de batterij van mijn auto"sleutel" is bijna  leeg. Jee, hoe moet je die vervangen? YouTube biedt uitkomst en het blijkt vrij makkelijk te zijn. Ik bestel de juiste batterijen van Amazon en die zullen vanmiddag bezorgd worden. 

Bij thuiskomst is de schoonmaakploeg er. Dat betekent alles in de ijskast doen en dan lekker buiten op mijn stoel gaan lezen. Rick maait intussen het gras op zijn rijdende maaier. Daar heeft hij eerder vandaag een nieuwe accu voor gehaald. 

Om 18 over twee gaan onze telefoons af. Het maakt een schril geluid en we horen bij de schoonmakers dat ze ook afgaan. We zijn ervoor gewaarschuwd, maar veel mensen schrokken toch. Het is een nationale test van het alarmsysteem. 
Een screenshot van iemand anders zoals het er op onze telefoons uitzag 


Een vriendelijke Amazon meneer overhandigt me even later een envelop met de batterijen voor mijn autosleutel. Ik ga meteen naar binnen en verwissel de batterijen. 

Rick is helemaal onder de indruk dat ik dat zo makkelijk heb uitgevogeld, want hij heeft geen idee hoe dat te doen met zijn "sleutel". Ik vind het eigenlijk best eng, want als de batterij leeg is start de auto niet. Je zal op een verre reis zijn, zoals wij dit weekend. 

Pas tegen zessen gaan we naar binnen. Daar maak ik de mini kerstomaatjes, Castelvetrano olijven en cornichons salade. Rick grilt de spiesjes met garnalen. De helft is in citroen en peper gemarineerd en de andere helft in tequila en limoen. Daar hebben we bloemkool "tots" bij en het is een verrukkelijke maaltijd.

We eten buiten op het deck terwijl de zon ondergaat. Dat wordt steeds vroeger. De vele tekenen dat de winter eraan komt zijn er, maar ik probeer niet zo te denken en van iedere dag te genieten. 

5 reacties:

Anoniem zei

Ja jammer genoeg,verdwijnen de aangename temperaturen van de zomer nu snel.
Het is altijd weer wennen eraan.
Dit jaar hebben we al langer van de warme zonnige dagen van genoten, als in andere jaren.
Volgende week zijn de temperaturen ,weer een heel stuk lager,hier ook dus.
Mooie foto,s van de pompoenen en de chrysanten,
als je die uitgebloeid zijn en weer in de grond poot,
dan heb je er nog jarenlang plezier van.
Ja handig die youtube,als men iets niet weet, stel de vraag maar in google.
Bij een filmpje vaak, zie je stap voor stap hoe te doen.
Heb er ook al vaak gebruik van gemaakt.
Fijne zonnige dag nog.

groetjes Joke

Jurgen de Bruin zei

Als het goed is kan je zelfs met een lege batterij je auto starten. Ook kan je je deur openen met een sleuteltje die ergens in de zender verwerkt zit. Kijk even in je instructieboekje voordat het je gebeurt. 🤣

Anja L. zei

Je krijgt een waarschuwing, het is niet dat de batterij meteen leeg is. Als wij een weekend of langer weggaan hebben we altijd beide autosleutels mee. Een nieuwe batterij is zo gekocht (en vervangen zoals je merkte😀).
Helaas wordt het weer hier ook minder nu. Het is nu ook nog grijs hier.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Wat een mooie herfstkleurenfoto’s!
Heerlijk,dat het nog zulk mooi weer is bij jullie!
Vandaag was mijn dochter uit limburg er een dagje en hebben we lekker geshopt, oa babykleertjes voor de baby die in januari wordt verwacht! We konden zelfs heerlijk op een terrasje lunchen.
Gelukkig doet je autosleutel het weer nu!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Joke - Ja, het is inderdaad wennen. Ik vind de herfstkleuren prachtig en Halloween leuk, maar zie zoals altijd op tegen de winter.

@Jurgen - Dat zal best kunnen, maar we gaan dit weekend 1500 kilometer+ rijden en dan wil ik gewoon een volle batterij hebben.

@Anja - Ik vond het gewoon fijner om een nieuwe batterij erin te doen. Geen idee hoe de batterij van de reservesleutel eraan toe is. Als ik gewoon hier in de buurt zou rijden zou ik gewacht hebben.

@Carla - Wat gezellig met je dochter! Wij gaan de twee van ons zien dit weekend.