Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 26, 2023

Over een zomerse herfstdag

Misschien heb ik gisteren iets verkeerds gegeten, want ik heb de hele nacht buikpijn gehad. Daardoor heb ik niet lekker geslapen en wil eigenlijk wat langer blijven liggen. Mijn lichaam is echter om half acht klaar met slapen dus ik sta maar op.

Rick komt net naar boven om te douchen en dat is vroeg voor hem. Ik maak dan maar snel mijn ontbijt en schenk een mok koffie in. Als ik daarvan heb genoten is Rick klaar om op pad te gaan. Het is alweer een zonnige dag en vanmiddag moet het maar liefst 28 graden worden!


De rit door de buurt is steeds kleuriger. Vooral de esdoorns doen hun best. Onderweg spelen we zoals altijd Pokemon Go en doen een raid. Bij Starbucks staan onze koffies al klaar en die eerste slok van mijn nitro brew is altijd heerlijk. 




Vandaag doe ik mijn elliptische machine en Scoop, maar mijn geplande gewichtenroutine laat ik achterwege. Ik denk dat ik de afgelopen dagen teveel van mezelf heb geeist en mijn hele lichaam protesteert. Een dag zonder gewichten zal me goed doen, denk ik. 

Na het sporten is het Duolingo tijd. Ik doe lessen tot Rick zin heeft in een wandeling. Dan ga ik graag mee met dit super weer. We hebben altijd van alles te bespreken en ik vind deze wandelingen heel gezellig als Rick thuis werkt. 

Dan maak ik foto's van de schade aan mijn auto en zend die naar Progressive, onze verzekeringsmaatschappij. Daarop gebaseerd zullen ze een schatting maken en dan kan ik de auto naar Fairfax Body Shop brengen. 

We maken onze lunches (voor mij dezelfde als die van maandag en dinsdag) en eten buiten op het deck. Dat is echt wel een luxe op 26 oktober! Rick vindt het daarom moeilijk weer aan het werk te gaan, begrijpelijk.

We zijn er nog niet zeker van of we onze pompoenen dit jaar willen uitsnijden, maar kijken toch even wat we nog hebben. Dat is genoeg, misschien dat we dit weekend zin krijgen. Het zou mijn excuus geweest zijn om naar DePaul's te gaan, want daar hebben ze veel patronen. 

Toch rijd ik erheen om foto's te maken. Na Halloween gaat alles al gauw richting Kerst. Ik weet niet wanneer DePaul's daartoe overgaat, maar ik ga de kleuren weer missen. Helaas is de siermais nog steeds niet afgeprijsd en ik denk ook niet dat dat gaat gebeuren. 









Na DePaul's rijd ik naar Whole Foods om een product van Amazon terug te brengen. Door Orion hebben we veel krassen en nu ook een scheur in een van onze wijnrode leren banken in de voorkamer. Deze kleur leer was veel te licht en gaat dus terug. Ik hoop nu een oplossing gevonden te hebben in de goede kleur. 

Thuis ga ik op in mijn hangmatstoel liggen en lees in mijn alweer spannende boek. Het voelt bijna zomers met 28 graden. Tegen vieren komt Rick aankondigen dat hij zijn auto gaat laten wassen en ik wil wel mee. 

De Flagship Carwash heeft vandaag tot en met zaterdag van 7 tot 9 's avonds een spookhuis. Daarvan zien wij al tekenen. Bij de ingang zien we een enge clown en er hangen griezels en doeken met "bloed". Het is nu nog grappig, maar mij niet gezien bij zo'n eng iets. Nu rijden we weg met een brandschone auto. 




Als het tijd wordt om ons klaar te maken voor het happy hour met Christine en Chuck snijden we wat knakworstjes van de Duitse winkel in stukjes als snack. Zoals altijd vliegt het uur voorbij, we hebben nooit gebrek aan gesprekstof. 

Rick haalt burgers voor zijn avondeten van Big Buns. Ik heb liever Vietnamees eten van Viet Aroma. We zijn beiden blij met onze keuzes. Dat is een groot voordeel van afhalen, we kunnen ieder kiezen waar we zin in hebben. 

Morgen is het alweer de laatste dag van de werkweek. Het warme weer zal tot na het weekend duren en ik voel me daar zo goed bij. Ik weet dat ik eigenlijk in een warmer klimaat zou moeten wonen, maar wat we hier hebben met de stad en alles is moeilijk te vinden. 

7 reacties:

Reny zei

Zo'n Halloween carwash in het donker zou ook niets voor mij zijn.

Geniet nog van het mooie warme weer en alvast een fijn weekend.

Sonja zei

De herfstkleuren zijn fantastisch, ik geniet van je foto's.
Dat weer kunnen we alleen maar van dromen, geniet ervan!

Anja L. zei

Leuk die carwash maar ik zou er in het donker echt niet naartoe gaan.
Wat zijn de herfstkleuren toch mooi met zon. Fijn dat het bij jullie nog zulk mooi weer is.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Geniet dan nog maar van het laatste warme weer en die geweldige herfstkleuren. Cathy snakt al weken naar lagere temperaturen want al die maanden met extreme hitte zijn ze goed zat.Afgelopen weekend was het nog 35 gr. En inmiddels is die gezakt tot onder de 30. Als ik over 2 weken kom zal het rond de 20 zijn.Warm genoeg om in de tuin te zitten. Kan ik eindelijk die langdurige regen achter me laten.
Fijn weekend.
Wil

Anoniem zei

Heerlijk, dat warme weer. Dat is echt genieten voor de winter aanbreekt.
De herfstkleuren zijn spectaculair!
Heel fijn en mooi weekend gewenst.
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Heerlijk zulke temperaturen, lekker van genieten! Ik zou ook zo graag in een warmer klimaat willen wonen.

Petra zei

@Reny - Ik vind Halloween erg leuk, maar dat soort enge dingen vind ik niets.

@Sonja - Ik weet dat het niet lang duurt dus maak zoveel mogelijk foto's

@Anja - De herfstkleuren zijn dit jaar prachtig.

@Wil - Bij Chuck en Christine in Texas is het ook nog steeds te warm na een superhete zomer

@Carla - Jij ook een heel fijn weekend!

@Petra - Alleen is er in die klimaten meeestal niet wat we hier hebben.