Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 20, 2023

Over vaccinaties en een nieuw restaurant

Het is alweer vrijdag, deze week is voorbij gevlogen. Zoals iedere laatste werkdag van de week maak ik mijn paddenstoelen en spinazie op. Rick is vanochtend vroeg en nadat ik tien minuten cardio heb gedaan is hij al gereed om op pad te gaan.

Een aantal andere buren hebben nu ook hun Halloween versieringen hangen (er is maar een huis zonder versieringen en die zijn niet thuis). Het is weer een gezellig griezelig plein. 


De herfstkleuren zijn iedere dag wat meer present. Ik maak foto's vanuit de auto terwijl we door de buurt rijden. Die laten ook meteen zien hoe heuvelachtig het hier is. Met onze koffies zijn we net voor negenen weer thuis. 



Rick werkt vandaag thuis en ik maak mijn cardio af. Daarna doe ik een kwartier onderlichaam krachttraining en daarna een stretchroutine. Het bevalt me goed zo. Dat stretchen is ook heel erg nodig en ik merk wel verschil.

Dan is het tijd voor breinoefeningen. Ik doe weer een heel aantal taallessen en woordspelletjes e.d. Daarmee gaat de rest van de ochtend heel snel voorbij. Op vrijdag gaan Rick en ik altijd lunch halen. Ik heb enorme zin in soep. 

Aangezien ik toch iets terug moet brengen bij Whole Foods ga ik kijken welke soepen zij hebben. Dat blijken heel lekkere te zijn dus dat ga ik vaker eten. Vandaag kies ik voor de vegan linzen en spinazie soep.

Rick haalt natuurlijk zijn salade van Cava. Onderweg breekt de zon een beetje door en maak ik nog wat herfstkleuren foto's vanuit de auto. De soep is heel erg lekker en precies goed voor deze wat sombere dag. 



Na het eten ga ik even rondrijden in de buurt om Halloween versieringen te zien. Helaas begint het net te plenzen, dus ver kom ik niet. Toch zie ik een aantal leuke tuinen en kan het niet laten nog een foto bij daglicht van de "Taylor Swift" tuin te maken. 




Rick is vroeg klaar met zijn werk en we besluiten een soda te gaan halen bij Coco's Sodas & Sweets. De high school is net uit en de winkel staat vol scholieren. Volgens mij krijgen ze daar de meeste klandizie van. Ik bestel water met suikervrije frambozensiroop en limoensap. Het is lekker verfrissend. 

Dan bedenken we ons wat wij willen zijn voor Halloween. Er zijn een heel aantal online Halloween sites met goede keuzes. We hebben hele leuke kostuums gevonden, maar ik ga nog niet schrijven wat ze zijn. 

Dan kiezen we, ook online, samen een nieuwe lamp voor de kleine lantaarnpaal voor ons huis. De oude is al een hele tijd gebroken. Eindelijk vinden we er een die goed past bij de lantaarns bij de voordeur en garage. Het is een moderne stijl dus dat is ook fijn. 

Om half zes gaan we naar de CVS voor onze griep- en coronainentingen. Daar zijn we nummer vier en vijf in de rij. Voor ons is een gezin waarvan het dochtertje absoluut geen prik wil hebben. Na heel veel geschreeuw en gedoe geven ze het tijdelijk op,

De familie voor ons krijgt hun prikken en dan is het meisje terug. Ik vertel aan de moeder dat Emla zo hielp bij onze kinderen en dat schrijft ze op. Nu is de vader er ook bij en volgens mij nemen de ouders het kind in de houdgreep. Er wordt nog steeds gehuild en geschreeuwd, maar de prikken gaan erin. Katja had dit vroeger ook en voor ze zwanger werd met Fiona zette ze zelf prikken in haar buik voor de IVF!

Als wij aan de beurt zijn blijkt er nog iets misgegaan met onze verzekering. Gelukkig kan dat vlot opgelost worden. Dan kunnen de vaccinaties eindelijk uitgevoerd worden. 

We rijden hierna meteen door naar ons restaurant voor vanavond. We gaan de One Bar & Grill in Fairfax uitproberen. We nemen plaats aan de bar en de barman Will praat graag wat altijd leuk is. We beginnen met een door Will gemaakte cocktail. Die van mij is met bourbon en Aperol en erg lekker, want helemaal niet zoet. 

Het menu hier bestaat uit tapas, niet de echt Spaanse, maar wel veel lekkere keuzes. Verder zijn er nog gewone gerechten, maar Rick en ik kiezen van het tapas menu. Ik heb tonijn met olijven en tomaten tapenade, die heel smakelijk is. Verder hebben we allebei de garnalen al ajillo en nog wat andere hapjes. 

Het is heel goed bereid en heerlijk. Het restaurant is pas iets meer dan een half jaar oud en kennelijk nog niet ontdekt. Het is er helemaal niet druk. Ik hoop dat dat verbetert, want hun eten is heel goed. Wij vinden het altijd weer leuk een nieuwe eettent te ontdekken. 

En zo is het alweer het begin van het weekend. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Jullie zijn weer gevaccineerd. Wij gaan volgende week de griepprik halen, voor de coronaprik hebben we nog geen uitnodiging ontvangen.
Jouw cocktail lijkt mij erg smakelijk. Ik hou van tapas, lekker allerlei hapjes uitproberen.
Fijn weekend.

Marion2 zei

Het verhaal van het kind dat geprikt moest worden, doet me denken aan een klasgenootje van mijn dochter destijds. Het was een heel stoer jongetje en wij fietsten achter hem en zijn moeder op weg naar het consultatiebureau. Onderweg zette hij al een enorme keel op, haha. Ik denk dat erop voorbereiden het beste helpt.
Wel handig om de twee vaccinaties tegelijk te krijgen. Hier geeft de huisarts de griepprik en de GGD de coronaprik. Ik ga volgende week voor corona.

Petr@ zei

Ik ben benieuwd naar jullie Halloween kostuums. Leuk hè, om elk jaar iets nieuws uit te zoeken. Dat vind ik altijd het leukste aan Carnaval.
Hier zijn ze ook begonnen met de corona vaccinaties, volgens mij alleen voor 60 plussers en waarschijnlijk mensen die extra kwetsbaar zijn. Ik vind het ook geen probleem het niet te krijgen, ben al blij dat mijn moeder wel weer gevaccineerd wordt.
Altijd leuk, een nieuw restaurant proberen. En als het goed is, dan hopen dat ze het gaan redden.

Anoniem zei

Vandaag de coronaprik en volgende week de griepprik bij de huisarts.
Net alle uitslagen binnen voor de 3 maandelijkse controle en het was weer helemaal perfect. Sommige waarden waren zelfs iets gedaald.Gezien uw leeftijd zei de assistente is het zelfs boven verwachting,en dat zonder zonder dieet.
Ik allang blij.Nog even naar de apotheek voor een medicijnenpaspoort en dan hoef ik me ook daar geen zorgen meer over te maken.
Wil.

Petra zei

@Anja - Tapas zijn ook helemaal mijn ding. Meestal eet ik een paar voorafjes, niet zo snel een volle maaltijd.

@Marion - Het zijn wel twee pijnlijke armen tegelijk, maar het is inderdaad fijn het in een keer gedaan te hebben.

@Petra - Ik ben er nog steeds niet aan gewend nu in de 60 plussers categorie te vallen. Hier wordt iedereen aangeraden beide injecties te krijgen. Het kan mensen hun baan kosten als ze langer dan een week ziek zijn hier.

@Wil - Wat fijn dat alles goed is, zeg! Ga je ook met een gerust hart naar Las Vegas straks.