Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 10, 2023

Over een rustige herfstdag

Rick staat op zijn gewoonlijke doordeweekse tijd op, maar ik heb de wekker van kwart over zeven uitgezet. Ik blijf tot half acht liggen en dat bevalt me goed. Ik had het vannacht koud dus tijd om vanavond een warmere pyjama aan te trekken. 

In de achtertuin beginnen de herfstkleuren langzaam te komen, maar in de buurt is alles nog voornamelijk groen. We gaan naar Starbucks en daar haal ik mijn egg bites, Rick heeft cereal als ontbijt gegeten. De nitro brew is ook helemaal goed vandaag, een prima begin van de dag. 

Na een nieuwe fles groentesap van Greenheart te hebben gehaald gaan we huiswaarts. Daar gaat Rick aan het werk en ik aan het sporten. Ik doe mijn 7500 stappen en daarna een half uur onderlichaam krachttraining. Ik sluit af met tien minuten stretchen. 

Het voelt goed weer zo bezig te zijn, al heb ik last van de fibromyalgie pijnen. Ik zou mezelf zo makkelijk uit het sporten kunnen praten, maar weet dat ik me er beter door voel. Dat is een goede stok achter de deur. 


Na me opgefrist te hebben ga ik wat boodschappen doen. Ik ga eerst naar de Safeway waar ik onder anderen spinazie voor mijn ontbijt koop. Dan haal ik de paddenstoelen daarvoor van H Mart. 

Als ik thuiskom is het alweer twaalf uur en Rick en ik besluiten salades van Subway te bestellen. Helaas is het net wat bewolkt en daardoor te koel om buiten te eten. Zoals altijd likt Orion mijn salade bak leeg. Niet dat er veel over is. 

Door de buurt rijd ik vervolgens naar Whole Foods. Er zijn meer tuinen versierd dit weekend. Onderstaande vind ik erg leuk met het skelet dat een graf aan het graven is en de twee skeletten, die een lijkzak dragen met vermoedelijk het "slachtoffer". 

Bij Whole Foods maak ik eerst wat foto's van bloemen en bessen in het parkje. Het is altijd even een zen moment en ik ga het straks in de winter missen. Maar misschien hebben ze ook winterbloeiers. Daar zou ik heel blij mee zijn. 

In de winkel koop ik ingredienten voor het avondeten. Helaas hebben ze niet wat ik in gedachten had, maar ik vind al snel een alternatief. 





Voor ik naar huis rijd ga ik op zoek naar mijn herfstkleurenfoto van vandaag. Langs Church Street zijn de versieringen erg leuk. Ik neem een paar foto's van vogelverschrikkers en kies de tweede als mijn themafoto. 


De wolken hebben intussen plaatsgemaakt voor zon. Ik ben heel erg moe en besluit in de zon te gaan lezen. Henry komt me gezelschap houden, het is zo'n lieve kat! Hij doet me wat aan Flapjack denken. 

Als de zon achter de huizen verdwijnt wordt het al gauw te koud buiten. En eigenlijk ook binnen, want ik zit voor het eerst dit seizoen onder een dekentje. 

Na Ricks werk maken we taco's voor het avondeten. Bizon gehakt met geraspte Mexicaanse kaas en pico de gallo. Die doen we op koolhydraatarme tortilla's met zongedroogde tomaten smaak. Het is zeer smakelijk. 

Tijd om de nieuwste afleveringen van Boer Zoekt Vrouw en Below Deck Mediterranean te gaan kijken. Ik weet nog niet of ik die laatste leuk ga vinden. Ik ben niet zo'n fan van Captain Sandy en sommigen van de anderen vind ik ook maar zeer matig. 

3 reacties:

Anja L. zei

Die foto van die skeletten is echt grappig!
Gisteren was het hier ook een heerlijke dag, ik heb lekker op een terras koffie gedronken en nog even in de tuin gezeten.
Vandaag wordt het niet meer zo mooi en ook gaat de temperatuur omlaag.
Ik vind BZV nu pas leuk worden, ik ben benieuwd wat het gaat worden dit seizoen.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Fijn om nog zoveel buiten te kunnen zijn. Lekker van genieten zolang het nog kan.

Petra zei

@Anja - Ik ben ook benieuwd. Ik denk dat Bernice niets wordt.

@Petra - Inderdaad, want het zal snel kouder worden.