Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 15, 2023

Over herfstkleuren en -temperaturen en een beetje Kerst

Zaterdag

Het is al acht uur als ik wakker word, waarschijnlijk omdat het regent en de kamer daardoor donker is. Rick ligt nog in diepe rust en ik blijf een kwartiertje op mijn telefoon lezen. Dan heb ik het bed wel gezien en maak me stilletjes klaar voor de dag.

Beneden geef ik Orion zijn medicijnen en Zorro wat snoepjes. Inmiddels is Rick ook van de partij en offert zich op om in de regen met Orion te gaan wandelen. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor!


Als we naar het centrum rijden mist het enkel nog wat. Na onze Starbucks stop voor koffies en ontbijt gaan we dan toch maar even naar het marktje bij het Community Center. Dit is alweer de op een na laatste week en er lijken steeds minder kraampjes te zijn. We zien niets van onze gading en gaan met lege handen naar huis. 


Daar maken we ons gereed om naar het westen te rijden. In de voetheuvels van de Blue Ridge Mountains ligt de Moose Apple Christmas Tree Farm en daar gaan we onze kerstboom alvast uitkiezen. Het is zaak dat zo vroeg mogelijk te doen, zodat er nog voldoende keus is. 

Gewoonlijk is het een heel mooie weg daarheen, maar vandaag hangt er vooral boven op de heuvels een dichte mist. Soms moeten we stapvoets rijden omdat er bijna nul zicht is.

Gelukkig komen we zonder kleerscheuren bij de boerderij aan. Paris, ooit Ricks computer science leraar die nu eigenaar van deze boerderij is, is altijd weer blij Rick te zien. Ze hebben leuke herfstversieringen en ook al heel veel kerstspullen. In die laatste zijn wij nog niet geinteresseerd. 


Er staan zeven boomsoorten op het terrein en we krijgen een kaart mee met in welke velden welke bomen staan. Ook vertelt Paris welke bomen hun naalden het best behouden. Zoals ieder jaar wordt het voor ons dan weer de Douglas fir, want die blijft het langst goed.

We lopen naar de rijen met Douglas firs en hoeven maar even te zoeken, want de elfde boom wordt de onze. We hangen de slingers, die we gisteren kochten, erin en geven dan op de kaart aan waar de boom ongeveer staat. Die vinden we eind november met gemak weer terug. 



Een mooie paddenstoel

Terug bij de grote blokhut, die het huis van Paris en zijn familie is, betalen we $20 aan en maken de afspraak om onze boom op 25 november 's ochtends om te komen zagen. Na nog wat Halloween versieringen foto's van mijn kant vertrekken we. 



Het is al na twaalven en er zijn hier een heel aantal wijngaarden en brouwerijen in de buurt. Daar kunnen we even relaxen en wat eten is ons idee. Bij de eerste, Veramar, is het beredruk, want er is een festival gaande. Daar hebben we geen zin in en keren om. 

Bij de volgende in het dorpje Bluemont hebben we beet. Bluemont Station blijkt zowel een brouwerij als een wijngaard te zijn. Voor elk wat wils, dus, en ze hebben een heel lekker menu.

Aangezien het Oktoberfest is hier bestelt Rick een broodje met bratwurst. Ik heb zin in charcuterie en kaas en dat smaakt me zeer goed. Ik heb er een glas rose bij en Rick een van hun vele tapbieren. Het is er gezellig op zo'n druilerige dag en we zijn blij dat we dit hebben gedaan. 




Bluemont Station is zo genoemd vanwege deze locomotief, vroeger was er hier een treinstationnetje

Nog niet geoogst

Hierna rijden we terug naar huis, een rit van zo'n drie kwartier. We hebben beiden niet veel puf en besluiten het een rustige middag te maken. Rick gaat in de basement een film kijken en ik lees in de voorkamer met Orion aan mijn voeten. 

Tegen vieren houden we een familie videobel sessie met de kinderen en Fiona. Fiona vindt dat nu prachtig! Telkens als iemand even uit beeld gaat roept ze "Pipa (Grandpa) back!" of "Ami (die O lukt nog niet zo) back!". Het gaat gelukkig heel goed met iedereen en zo'n uurtje bijpraten is heel gezellig. 

Voor ons avondeten hebben Rick en ik zin in Turks. We gaan naar Lezzet en eten daar aan de bar. Rick is helemaal in de ban van naar anijs smakende dranken en bestelt een glaasje Raki. Ik neem er een slokje van en vind het wat milder dan de versies, die we in het Midden Oosten geproefd hebben. 

De "sigaren" gevuld met feta en dille zijn heerlijk en we delen de mixed grill voor twee personen. In plaats van rijst krijgen we extra groente en het is een waar smulfeest. Dit restaurant zou veel populairder moeten zijn, want hun eten is voortreffelijk. 

Op de terugweg komen we langs het huis dat tijdens de kerstperiode met de Grinch versierd is. Voor Halloween is het ook uniek, want ze hebben spoken van alle platen van Taylor Swift gemaakt en Taylor zelf is er tijdens haar "Halloween Era". 






Thuis gaan de kaarsen en feeenlichtjes aan. Dat is dan wel weer gezellig aan zo'n herfstdag. 

Zondag

Ook vanochtend ben ik eerder wakker dan Rick. Die heeft wat uitslapen kennelijk nodig. Maar om kwart voor negen zijn we klaar om op pad te gaan. We hebben een flinke lijst met boodschappen op verschillende plaatsen te doen. 

De zon is terug en ondanks de koude wind en maar tien graden maakt dat de wereld een stuk vrolijker. Natuurlijk beginnen we met Starbucks. Ze hebben daar nog net genoeg amandelmelk voor mijn nitro brew en ik kies dit keer de boerenkool en champignons egg bites. 

Gisteren heb ik mijn la met pyjama's en wat broeken "uitgedund" en die brengen we naar het Pan Am Center. Daar staan grote bakken voor het recyclen van kleding en schoenen. Het geeft me gelijk even gelegenheid wat foto's van de pompoenen en chrysanten te maken. 







Bij H Mart koop ik twee verschillende soorten paddenstoelen, hopend dat de dame met het paddenstoelenkraampje deze week op de markt staat. Dat is gelukkig het geval en ik koop mijn geliefde verse maitake. Verder nemen we een paar korstloze quiches mee van Peggy Savage. Die hebben we al een tijd niet gegeten en het is het weer ervoor. 



Hierna rijden we naar Fairfax en halen wijn en bier van Total Wine & More. Een paar deuren verderop is een Trader Joe's. Daar vinden we onze geliefde kaassoorten (Cotswold voor Rick en Delice de Bourgogne voor mij). Verder hebben ze mini komkommertjes en tomaatjes, knoflooksaus en nog wat andere lekkernijen, die niet op mijn lijstje stonden. 
Ook bij Trader Joe's allerlei soorten pompoen


Dan moeten we nog naar twee winkels. Wij hebben een hele lijst voor de Giant en ik moet Rick helpen met dragen, want de tas is flink zwaar. Als laatste gaan we naar de drive thru van Walgreens om medicijnen voor Orion-Dog en mij op te halen. 

Overal herfstspullen in de winkels

Mijn herfstkleurenfoto van vandaag "candy corn" (snoep mais)

Thuis doe ik nog wat cardio en dan is het alweer tijd om lunch te gaan halen. Hiervoor gaan we naar The Boro. Ik trakteer mezelf op een poke bowl van Poki DC en Rick gaat twee deuren verderop naar Tasty Kabob. We eten daar binnen, want het is guur buiten. 

Op weg naar huis gaan we nog even naar Whole Foods. Hier kiezen we onze pompoenen uit. Rick is vast van plan er een uit te snijden. Ik wil dat ook wel weer eens doen. We wilden eerst pompoenen van DePaul's kopen, maar die kosten 89 cent per pond. Deze zeker vijf kilo zware pompoenen kosten ieder slechts $6,50.


Thuis zetten we ze voor het huis en hangen een nieuw net met oranje lichtjes over een van onze struiken. Daar komen er nog twee meer van en wat andere versieringen, die Rick besteld heeft, maar er eeuwig over doen. 

De rest van de middag gaat Rick X Box spelen en ik lees weer in de voorkamer in mijn leuke boek. Dan belt mijn zus en we praten even bij. Gelukkig gaat het beter met mijn nichtje, die haar voorste kruisband scheurde tijdens het voetballen. Ze zal begin december eraan geopereerd worden, want ze speelt voetbal op hoog niveau. 

Vorig weekend hebben we al een paar keer Indiaas gegeten, maar we besluiten daar toch weer zin in te hebben. We gaan naar het gezellige Jaipur en zoals altijd is de kip uit de tandoor heerlijk. Het is altijd weer "comfort food" op een koude avond. 

En zo is dit weekend ook weer voorbij gevlogen! Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Zo te lezen hebben jullie een fijn maar druk weekend gehad.

Wij hadden dit keer langer last van de jetlag (vooral 's nachts) dus hebben we het het afgelopen weekend rustig aan gedaan, was heerlijk.

Jullie kerstboom ziet er mooi uit.

Maak er een mooie week van !

Anja L. zei

Vervelend die mist tijdens het rijden, ik heb daar een hekel aan bij het autorijden. Leuk om op die manier nog contact te hebben met een vroegere leraar.
Ik wou dat er hier wijngaarden in de buurt waren waar je wat kunt eten en drinken, dat lijkt me zo leuk.
Grappig die tuin met Taylor Swift spoken.
Wat een mooie vorm hebben de pompoenen.
Ik ga straks naar de bibliotheek fietsen en met een kop koffie wat bijlagen van de zaterdagkrant lezen.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Mooie boom hebben jullie uitgezocht. Wat woont de oud leraar van Rick mooi zeg!
Als het zonnetje schijnt vind ik de herfst en winter niet zo heel erg. Maar om een of andere reden zie ik meer op tegen de komende donkere periode dan voorgaande jaren.

Anoniem zei

Jullie hebben weer een mooie boom uitgezocht. Wat leuk om dat op deze manier vantevoren te doen.
Gelukkig hadden jullie nog een zonnetje zondag, al was het koud.
Toen ik vanmorgen met de hond ging wandelen was het maar 6 graden, wel even wennen weer…
Fijne maandag
Groetjes
Carla

marion2 zei

Zo gezellig, alle herfstkleuren - en versieringen. Het huis van de Halloween versieringen met het Taylor Swift thema verdient een prijs. Wat zijn die mensen creatief!

Het wordt weer een prachtige kerstboom. Wat een leuk uitje was dat. Ik vind de
boerderij en landschap zo in een Hallmark kerstfilm passen.

Anoniem zei

Geweldig die boom en wat handig dat je die ruim van tevoren kan reserveren . Niet prettig als je een dikke mist onderweg heb. Wij moesten afgelopen vrijdag naar een crematie in Zoetermeer.
Binnen 20 minuten ben je er vanaf mijn adres. Maar nu de terugweg die duurde bijna 1 uur.
Stromende regen en een gigantische verkeersopstopping was daar debet aan. Het lijkt wel of het spitsuur steeds vroeger begint. Nadat Mike me afgezet had moest hij die verkeersdrukte weer in en dat kostte hem ook een heel uur.
De herfst geeft weer prachtige kleuren en heel veel vallend blad. Al die Halloween versieringen vrolijken de boel op maar dat zie je bij ons nauwelijks.
Ik richt me maar op de Kerst want bij Cathy hebben we weer 3 bomen te versieren. Het gaat opschieten want over 4 weken zit ik weer in Las Vegas.
Fijne dag,
Wil

Petra zei

@Reny - Wij hadden ook veel meer last van jet lag na het Midden Oosten.

@Anja - Die wijngaarden zijn inderdaad heel leuk, je krijgt het gevoel even op vakantie te zijn.

@Petra - Ik vind oktober nog wel leuk met alle kleuren, maar zodra de bladeren van de bomen zijn vind ik het moeilijk.

@Carla - Ja, gelukkig wordt het de komende dagen weer iets warmer

@Marion - Inderdaad, ze wonen daar prachtig.

@Wil - Fijn dat je weer naar Las Vegas gaat! Lijkt me heerlijk in de winter.