Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 15, 2024

Over een mooi weekend

Zaterdag

Rick heeft de lamellen gisteravond helemaal dichtgetrokken en daardoor is het donker in de kamer en word ik pas om acht uur wakker. Rick volgt niet veel later. 
Wat mot je? Met een kastanje in zijn bek, geen idee waar die vandaan komt.

Na Orions wandeling gaan we meteen Vienna in. Daar is het een drukte van jewelste. Een van de hoofdwegen is afgesloten vanwege een 5k race. Verder zijn er meerdere sportwedstrijden gaande op de velden en er is markt.

Panera voor mijn broodje en de Starbucks liggen gelukkig net buiten dat gebied. Ook de paarse glasbak is makkelijk te bereiken. Maar dan moeten we aan de drukte geloven. We kunnen geen parkeerplek vinden dus Rick laat mij bij de markt uitstappen.

Daar koop ik perziken en tomaten en praat met Nelly, die ook Aussies heeft, en dat geeft veel gesprekstof. Op een gegeven moment krijg ik een sms van Rick of ik ben meegenomen door buitenaardse wezens. Nelly en ik nemen snel afscheid en ik loop naar Rick, die inmiddels een parkeerplek heeft gevonden. 



Steeds meer kalebassen



We gaan nog even naar Total Wine voor wat non-alcoholische dranken en dan gaat Rick aan de tuin werken. Ik neem mijn elliptische machine mee het deck op en ben van plan drie kwartier daarop te trappen.

Opeens pingt mijn Fitbit dat het over tien minuten tijd is voor mijn koffieafspraak met J. . Oh jee, straal vergeten! Ik heb me nog nooit zo snel presentabel gemaakt volgens mij. Maar als ik iets te laat bij Cafe de Vienna aankom is J. er niet en tien minuten later ook nog niet.

In alle haast ben ik mijn telefoon vergeten en ik kan dus geen berichtje sturen of zien of J. er een gestuurd heeft. Ik rijd dan maar terug naar huis maar er is niets van J. op mijn telefoon. Dan bel ik haar maar even en wat blijkt, zij is het ook vergeten! Dan kletsen we maar gezellig even aan de telefoon. 

Zo is de ochtend opeens voorbij en Rick stelt voor lunch te gaan halen. Bij Poki DC haal ik mijn poke bowl en Rick heeft een salade van Cava. Het is weer heerlijk weer en we eten op het deck. 

Daarna buigen we ons over wat we in Athene willen gaan doen. Als we daar een wat beter beeld van hebben gaan we onze boodschappenlijst van Giant afwerken. Dan hoeven we dat morgen niet te doen. 

Omdat ik nogal veel pijn heb om de een of andere reden ga ik een uurtje in de hot tub zitten met de stralen op mijn rug en heupen. Vanwege zijn injectie donderdag mag Rick niet in de hot tub. Hij gaat aan de tafel op ons terras zitten met zijn laptop en een lijst maken voor Griekenland. 

Voor het avondeten besluiten we naar The Maple Room te gaan. We zijn vroeg genoeg om nog een paar barstoelen te veroveren. Onze serveerster heet toevallig ook Petra, zo grappig. Ze hebben een aantal heerlijke mocktails en ik kies er een met lychee sap en die is heel lekker.

We delen hun charcuterieplankje en dat is zeer smakelijk. Dan neemt Rick de lamsbouten en ik de inktvis inkt pasta met grote garnalen. Het is zoals altijd weer smullen geblazen. Op de vraag of we nog dessert willen kunnen we volmondig nee antwoorden.


Op weg naar huis komen we nog een paar schattige hertjes tegen. Het is een prachtige avond. Als er niet zoveel muggen waren zou ik buiten blijven zitten. Nu ga ik een paar afleveringen van het nieuwe seizoen van "We Zijn Er Bijna" kijken.


Zondag

We gingen gisteravond vroeg naar bed en zijn daardoor om half acht al beneden. We geven Orion samen zijn wandeling en gaan dan eerst naar Panera en dan naar Starbucks. Het is op dit vroege tijdstip een heel stuk rustiger dan gisteren. 

Ook bij H Mart is dat het geval en ik heb mijn paddenstoelen snel afgerekend. We steken over naar het Mosaic District en moeten een paar minuten wachten voor de openingsbel van de markt gaat. Intussen maak ik foto's van een aantal van de muurschilderingen. We lopen langs alle kraampjes, maar ik koop alleen maitake paddenstoelen van King Mushrooms. 





We hebben de bron van de vele kastanjes in onze tuin gevonden, een tuin vlakbij blijkt een kastanjeboom te hebben

Vanochtend heb ik wel tijd mijn volledige sportprogramma af te werken. Ik doe drie kwartier cardio en dan een van de app routines waarbij alle spieren aan bod komen. Ik ben net klaar als mijn Canadese broer video belt en we praten een goed half uur bij. Hij en mijn nichtje zullen met Kerst komen, erg leuk!

Voor het middageten herhalen we wat we gisteren hadden. Na mijn poke bowl opgehaald te hebben ga ik op zoek naar mijn Schaduwen en Reflecties themafoto. Onderstaande vind ik goed gelukt. 

Na het eten installeer ik me in mijn hangmatstoel voor een luie middag. Rick wil graag een paar nieuwe shirts, die geen Hawaiaans thema hebben en gaat naar de Galleria Mall. Hij vindt een paar mooie overhemden bij Tommy Bahama. Rick stuurt mij foto's en ik ben het met hem eens.

Jammer genoeg heeft de rug injectie niet het effect gehad bij Rick dat hij wilde. Hij heeft nu erge sciatica pijn. Volgens mijn redelijk onderbouwde, maar niet medische mening is zijn probleem in zijn periformis en niet in zijn rug. Ik masseer het met een massage gun wat een beetje helpt.

De middag is snel voorbij en het is alweer verrukkelijk weer. We willen graag buiten eten en kiezen Ometeo daarvoor. 

Daar is een leuke openlucht bar al zitten er een aantal zeer dronken dames waarvan een zelfs van haar kruk valt. 

Wij vragen een tafeltje verder van hen af en dat kan gelukkig. Rick neemt de garnalen fajita's en ik zoals altijd de quesadilla, die zo heel anders is dan de gewoonlijke quesadilla. Het is allemaal even lekker en een goede afsluiting van het weekend.


Morgen moet Rick een test laten doen om zeker te zijn dat er geen blokkage ergens in zijn hart zit. Hopelijk is dat niet het geval. Duimen wordt op prijs gesteld. 

vrijdag, september 13, 2024

Over een van alles en nog wat vrijdag

Als Rick om zeven uur opstaat word ik wakker. Ik blijf nog even liggen, maar ga al snel naar beneden. Daar maak ik mijn ontbijtspullen op en begin dan aan mijn cardio. Rick neemt vanochtend de tijd en ik heb er al 35 minuten opzitten als we naar het centrum gaan.

Daar brengt Rick eerst zijn was naar de stomerij. Hij probeert eens een nieuwe, want hij vindt de vorige te duur. Ik herinner hem eraan dat die ook milieu vriendelijk is wat altijd duurder is. Als hij zijn kleren heeft weggebracht blijkt dat de nieuwe stomerij ook milieu vriendelijke producten gebruikt. Vind ik toch best belangrijk.

Na onze koffies van Starbucks gehaald te hebben gaan we langs Greenheart. Daar koop ik niet alleen mijn Detox, maar ook alvast de sappen, die Katja lekker vindt. Het is fijn dat de sappen in de huidige verpakking een stuk langer goed blijven. 


Rick zet mij thuis af en gaat naar kantoor. Ik maak mijn cardio af en omdat ik gisteren al gewichten heb gedaan laat ik dat vandaag achterwege. Ik buig me over wat er allemaal te doen is in Athene en de eilanden, die we gaan bezoeken. Zo is het opeens al bijna elf uur. 

Het is haar wasdag en om de een of andere reden heb ik daar een hekel aan. Niet aan het wassen zelf, maar het duurt altijd zo lang om mijn haar droog te krijgen. Enfin, dat is ook weer voor een aantal dagen gedaan.

Tijd om naar Whole Foods te gaan waar ik zoals meestal eerst even een korte wandeling maak op het W&OD pad. De witte bloemen heten "zeven zonen bloemen" .  De struik, die er meer uitziet als een boom, is familie van de kamperfoelie die op het moment aan zijn tweede bloei bezig is. 


Bij de supermarkt verbaas ik me weer eens over het grote aantal verschillende kalebassen dat hier te krijgen is. Ik koop mijn garnalen weer en maak een praatje met overbuurvrouw Nadia met wie ik al lang niet heb gesproken. 

Voor mijn lunch maak ik de laatste tomaat en perzik van de markt op en heb daar misschien voor de laatste keer de reuzegarnalen bij. Mijn tien waren de laatste, die ze hadden, helaas. Misschien krijgen ze volgende week meer, maar volgens de medewerker waarschijnlijk niet. 

Het is nog steeds bewolkt met een aangename temperatuur. Het is perfect om Fairyville onder handen te nemen. De zomerspullen gaan weg, ik trek onkruid en dan zet ik de herfst/Halloween spullen neer. Dit jaar plaats ik de Halloween dingen iets buiten het dorpje en de herfstkleuren in het dorp. 

Na afloop bedenk ik me dat Michaels misschien wel een uitverkoop van hun herfst feeentuintje spullen heeft. Dat is inderdaad het geval, maar liefst 60% afgeprijsd. Daarvan gaat dus het een en ander mee. 
Wie heeft bedacht dat roze een Halloween kleur is???


Thuis zet ik alles neer en het is altijd weer leuk nieuwe toevoegingen te doen. Het oranje en geel zijn zo vrolijk. Het feetje met herfstblaadjes als vleugels en degene zittend op een pompoen zijn nieuw. Het vosje op de pompoen is dat ook en de niet Halloween pompoenen ook.  






Als ik net klaar ben krijg ik een telefoontje van AAA. Mijn euro's zijn binnen. Dat komt mooi uit dan kan ik ze meteen ophalen. Dit AAA kantoor is vlakbij en de receptioniste merkt dan ook op dat ik er heel snel ben. Nu heb ik de mooi gekleurde euro's dus weer in mijn tas.

In een van de Vienna Facebook groepen vraagt iemand om geld in te zamelen om de hond van een dakloze man eten te geven. Ze plaatst een foto en ik ken die man! Het is Michael, die me voor de coronatijd bij het Smithsonian station hielp met mijn klanten te vinden. Kleine wereld en natuurlijk stort ik geld voor de hond. 


 Als Rick thuiskomt kleden we ons wat netter en gaan naar Cafe Renaissance om te eten. Saeed ontvangt ons super hartelijk en deelt een fles champagne met ons. De chef komt praten en wil ons verrassen. 

Hij maakt een prachtig voorafje met een St. Jacobsschelp en garnaal voor Rick en voor mij de heerlijke oesters met Pernod saus. 


Als hoofdgerecht krijg ik drie soorten vis, tong, heilbot en zalm in een safraan witte wijn saus, heerlijk! Rick heeft een flink stuk filet mignon met garnalen.


Na afloop krijgen we nog panna cotta, die we beiden niet op kunnen. Saeed komt gezellig praten en zoals altijd is onze rekening veel te laag, want hij laat ons alleen voor de hoofdgerechten betalen. Wij laten dan een mooie fooi achter. 

En zo is dit weekend begonnen. Allemaal een heel fijne paar dagen gewenst!


donderdag, september 12, 2024

Over deze donderdag

 Rick is al heel vroeg uit de veren, want hij moet een epidurale injectie tegen de rugpijn laten zetten. Daarvoor moet hij vroeg in Reston zijn en als ik om zeven uur opsta is Rick al vertrokken. 

Na mijn ontbijt en koffie begin ik meteen aan mijn sportroutine. Natuurlijk eerst de drie kwartier op de elliptische machine en dan met mijn app een nieuwe krachttraining voor alle spiergroepen. Na 20 minuten heb ik het gevoel hard bezig te zijn geweest. 

Als ik klaar ben komt Rick net binnenlopen. De injectie was geen pretje dus hopelijk helpt het wel. We gaan samen naar Starbucks voor onze verlate koffies. Dan gaat Rick aan het werk en ik fris me na mijn koffiepauze op en ga op pad. 




Tijdens onze autorit gisteren ging het waarschuwingslichtje voor olieverversing branden. Aangezien ik maandag naar New Jersey ga wil ik dat gedaan hebben. Tijd om helemaal naar mijn garage te gaan heb ik niet dus ik ga naar Jiffy Lube vijf minuten hiervandaan. 

Daar is mijn olie snel ververst. Niet gratis zoals bij de garage, maar dat moet dan maar een keer. De binnenkant van de auto wordt ook gestofzuigd en de ramen schoongemaakt. Ik besluit dan maar niet door de wasstraat te gaan zoals ik eerder van plan was. 

Hierna parkeer ik bij Whole Foods en loop een stuk langs het W&OD pad. Met Google zoek ik op welke planten ik zie. De meesten hebben nogal ingewikkelde namen. Dan zie ik er een met mini aardappeltjes en dat is een Chinese yam. Die "aardappeltjes" worden in China voor medische doeleinden gebruikt. 









Nadat ik bij Whole Foods wat dingen heb teruggestuurd naar Amazon en garnalen heb gekocht haast ik me naar huis. Net op tijd voor de lunch met Judith ben ik terug en we praten gezellig een uurtje bij. Als Judith weer aan het werk moet ga ik mijn auto "wassen".

Omdat die donkerblauw is kun je het stof er goed op zien zitten, vooral als het zo droog is als nu. Ik spoel de auto af met de tuinslang en droog hem dan zo snel mogelijk. In de zon drogen de waterdruppels anders weer op als stof. Ik kan niet zeggen dat het er perfect uitziet, maar zeker beter dan voor ik begon.

Als Rick klaar is met zijn vergaderingen gaan we naar AAA (de Amerikaanse ANWB). Daar haalt Rick een internationaal rijbewijs. Dat hebben we nog nooit eerder gedaan, maar ik las dat er in Griekenland soms naar gevraagd kan worden. 

We hebben ook nog geen reisverzekering voor onze Griekse reis en vragen wat de kosten daarvoor hier bij AAA zijn. Ik heb online al wat gezocht en hier blijkt het verreweg de beste prijs te zijn. We sluiten die dus meteen af. 

Zo hebben we weer twee dingen klaargemaakt voor de reis. Het enige dat we nog moeten doen is de dagen plannen. Al het vervoer en hotels etc. plus een paar excursies zijn geboekt. Op het deck zet ik het geboekte in een Word document zodat we een goed overzicht hebben. 

Al gauw loopt het tegen half zes en is het tijd voor het happy hour met Chuck en Christine. We hebben nooit gebrek aan gesprekstof en het uur wordt altijd langer. Ik heb intussen mijn eten besteld van Genki en dat wordt precies bezorgd als we net afscheid genomen hebben. 

Mijn yakitori smaakt me weer erg goed. Rick bestelt een pizza van Papa John's. Hopelijk merkt Rick vannacht een groot verschil qua pijn en kunnen we beiden goed slapen. Door al zijn gewoel werd ik ook vaak wakker. 

woensdag, september 11, 2024

Over naar huis door landelijk Virginia

Om kwart voor acht ben ik wakker, maar ik ben nog even stil tot Rick opstaat. Hij heeft duidelijk slecht geslapen wat ik aan het vele gedraai merkte. Om acht uur zijn we beiden op en maken ons klaar. 

Een van de redenen dat ik het leuk vond om bij een B&B te logeren was dat ik een lekker ontbijt verwachtte. We waren beiden enorm teleurgesteld, want op het menu staan enkel een quiche Lorraine en cereals. Het begint ook pas om negen uur en wij zijn ruim daarvoor klaar om te vertrekken. 

Gisteravond hebben we wat gezocht naar een leuke plek om te ontbijten en de keuze viel op Shorty's Diner. Dat is een echte ouderwetse Amerikaanse diner met een uitgebreid menu. Het eten is erg lekker, ik heb een omelet met groentes en corned beef hash en Rick eieren Benedict met dezelfde corned beef hash. 

Na het eten beginnen we aan de rit terug. We nemen dit keer een andere landweg naar het noorden, de 301. Die komt onder anderen door Hanover County waar de Pamumkey rivier doorheen stroomt. Daar stoppen we even voor wat foto's en om te plassen onder het viaduct aangezien er in de wijde omgeving geen gelegenheid is. 




Buiten de steden is Virginia Trump land en dat is te zien aan de enorme borden met zijn naam. Toch hebben we het gevoel dat er minder Trump vlaggen bij de individuele huizen staan. Hoewel, tijdens het ontbijt hoorde ik een vrouw verkondigen dat Trump gelijk had dat babies vlak na hun geboorte vermoord worden, negen maanden abortus noemde ze het\. 

In Port Royal komen we weer bij Hornes. Het is zo'n leuk benzinestationnetje met een winkeltje erbij. Helaas wordt er aan de overkant een enorme Royal Farms tankstation gebouwd met heel veel pompen. Ik hoop dat dat niet het einde van Hornes zal worden. 


Vanaf hier nemen we de 17 weer naar Fredericksburg. Langs de weg zijn hele velden met een gewas dat we niet kennen. We stoppen even en het blijken sojabonen te zijn. Mijn Google lens zegt edamame, maar zoveel edamame eten de Amerikanen ook weer niet. Dit zal ook voor andere doeleinden gebruikt worden. 

Als we eenmaal terug zijn op de I 95 gaat de rest van de rit snel. We stoppen even bij Whole Foods voor mijn garnalen en maken dan snel lunch voor de schoonmaakploeg komt. We hebben net alles opgeruimd als de voordeur opengaat. Arme Orion moet weer een paar uur in zijn bench.

Rick gaat aan het werk en ik kleed me in bikini en ga in de hot tub bubbelen. Na twintig minuten neem ik een half uur pauze en ga er dan weer in. Na de derde keer is de schoonmaakploeg klaar en kleed ik me in droge kleren. Ik houd van deze hot tub middagen.

Voor ons avondeten gaan we weer naar Seray. Er staan een heel aantal andere gerechten op hun menu, die we ook nog willen proberen. Dit keer eten we buiten en smullen van o.a. de fattoush salade, kibbeh nayeh (voor mij) en shawarma pita's voor Rick. Het is weer heel lekker!

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij de terreuraanslagen 23 jaar geleden in New York en Washington. Ik heb er in mijn blog over geschreven en ik merk dat de angst voor die buitenlandse terroristen veranderd is in angst voor binnenlandse terroristen, die onschuldige mensen overhoop schieten en waar keer op keer niets aan gedaan wordt.

Alleen een Democratische president en Congres zouden daar verandering in brengen dus ik hoop van harte dat de komende verkiezingen die richting op gaan. Op het moment zijn er allerlei gevechten op Saskia's school met gewonden en er hoeft er maar een een wapen mee te nemen. Ik wil er niet aan denken!