Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 06, 2024

Over een fijne vrijdag

Het is donker in de kamer als ik wakker word, maar wel al kwart voor zeven. Het is bewolkt en met de later opkomende zon blijft het dan donker. Rick gaat naar beneden en zet koffie en thee. Ik volg niet veel later.

Zoals altijd op vrijdag maak ik mijn ontbijtspullen voor de week op. Dat is dit keer niet zoveel. Dit weekend kan ik al mijn favoriete ingredienten weer kopen. Ricks koffie smaakt er lekker bij. 

Als ik de helft van mijn cardio erop heb zitten is Rick klaar om naar Starbucks te gaan. We rijden door Vienna en spelen ook wat Pokemon Go. Dan zet Rick me thuis af en rijdt door naar kantoor.

Terwijl ik mijn cardio voortzet hoor ik een hinderlijke piep. Het is Orion, die naast de voorraadkast staat waar hij weet dat zijn pensstaafjes in liggen. Hij ergert me zo dat ik, heel verkeerd natuurlijk, toegeef en hem zijn zin geef. 


Nadat de elliptische machine gedaan is stel ik mijn app in op een langere onderlichaam krachttraining. Deze is best pittig en duurt bijna 25 minuten zonder pauze. Na afloop vind ik dat ik me goed uitgesloofd heb. 

Voor de themafoto van vandaag heb ik zin om creatief te zijn. Ik pak een drietal vorken en speel met de schaduwen en reflecties, die die op een stuk wit papier en de deck tafel maken. Onderstaande foto's vind ik het best gelukt met een voorkeur voor de tweede. De bovenste is grappig omdat die zowel schaduw als reflectie laat zien. 

Hier ben ik even mee zoet en doe daarna een aantal Duolingo lessen. Dan is het al na elven en ik rijd naar Whole Foods. Tegen beter weten in check ik even of ze de garnalensalade hebben, maar ben niet verbaasd als dat niet zo is. De reuze garnalen uit Indonesie zijn nog steeds afgeprijsd en vind ik ook erg lekker.

Na de lunch heb ik opeens helemaal geen energie meer. Toch wil ik ergens heen waar ik kan fotograferen. Meadowlark Gardens en Great Falls zijn me te ver weg. De keuze valt op DePaul's Urban Farm. Daar staat nog veel in bloei ondanks dat de pompoenen ook steeds meer aanwezig zijn. 







De rest van de middag lees ik in mijn hangmatstoel. Onze achtertuin is een mini natuurgebiedje. In een van de bomen hoor ik een specht druk bezig. En er is het gezang van de krekels op de achtergrond en de kolibrietjes, die regelmatig zich niets van mij aantrekkend komen drinken. 

Mijn boek is zo leuk dat ik het niet eens hoor als Rick thuiskomt. We drinken even een drankje op het deck en gaan dan naar Harth. Daar eten we buiten op het terras. We delen een charcuterieplankje en nemen beiden de klassieke tarte flambee. Het is niet het gezondste eten, maar is wel zeer smakelijk.

En zo is het weekend alweer begonnen! Allemaal een heel fijne paar dagen gewenst!

2 reacties:

Petr@ zei

De onderste foto vind ik het mooist omdat je daarbij niet ziet dat de vorken ergens tegen aan leunen. Heel creatief hoor!
Fijn weekend.

Petra zei

@Petra - Ik heb dezelfde mening over die foto