Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 15, 2024

Over een mooi weekend

Zaterdag

Rick heeft de lamellen gisteravond helemaal dichtgetrokken en daardoor is het donker in de kamer en word ik pas om acht uur wakker. Rick volgt niet veel later. 
Wat mot je? Met een kastanje in zijn bek, geen idee waar die vandaan komt.

Na Orions wandeling gaan we meteen Vienna in. Daar is het een drukte van jewelste. Een van de hoofdwegen is afgesloten vanwege een 5k race. Verder zijn er meerdere sportwedstrijden gaande op de velden en er is markt.

Panera voor mijn broodje en de Starbucks liggen gelukkig net buiten dat gebied. Ook de paarse glasbak is makkelijk te bereiken. Maar dan moeten we aan de drukte geloven. We kunnen geen parkeerplek vinden dus Rick laat mij bij de markt uitstappen.

Daar koop ik perziken en tomaten en praat met Nelly, die ook Aussies heeft, en dat geeft veel gesprekstof. Op een gegeven moment krijg ik een sms van Rick of ik ben meegenomen door buitenaardse wezens. Nelly en ik nemen snel afscheid en ik loop naar Rick, die inmiddels een parkeerplek heeft gevonden. 



Steeds meer kalebassen



We gaan nog even naar Total Wine voor wat non-alcoholische dranken en dan gaat Rick aan de tuin werken. Ik neem mijn elliptische machine mee het deck op en ben van plan drie kwartier daarop te trappen.

Opeens pingt mijn Fitbit dat het over tien minuten tijd is voor mijn koffieafspraak met J. . Oh jee, straal vergeten! Ik heb me nog nooit zo snel presentabel gemaakt volgens mij. Maar als ik iets te laat bij Cafe de Vienna aankom is J. er niet en tien minuten later ook nog niet.

In alle haast ben ik mijn telefoon vergeten en ik kan dus geen berichtje sturen of zien of J. er een gestuurd heeft. Ik rijd dan maar terug naar huis maar er is niets van J. op mijn telefoon. Dan bel ik haar maar even en wat blijkt, zij is het ook vergeten! Dan kletsen we maar gezellig even aan de telefoon. 

Zo is de ochtend opeens voorbij en Rick stelt voor lunch te gaan halen. Bij Poki DC haal ik mijn poke bowl en Rick heeft een salade van Cava. Het is weer heerlijk weer en we eten op het deck. 

Daarna buigen we ons over wat we in Athene willen gaan doen. Als we daar een wat beter beeld van hebben gaan we onze boodschappenlijst van Giant afwerken. Dan hoeven we dat morgen niet te doen. 

Omdat ik nogal veel pijn heb om de een of andere reden ga ik een uurtje in de hot tub zitten met de stralen op mijn rug en heupen. Vanwege zijn injectie donderdag mag Rick niet in de hot tub. Hij gaat aan de tafel op ons terras zitten met zijn laptop en een lijst maken voor Griekenland. 

Voor het avondeten besluiten we naar The Maple Room te gaan. We zijn vroeg genoeg om nog een paar barstoelen te veroveren. Onze serveerster heet toevallig ook Petra, zo grappig. Ze hebben een aantal heerlijke mocktails en ik kies er een met lychee sap en die is heel lekker.

We delen hun charcuterieplankje en dat is zeer smakelijk. Dan neemt Rick de lamsbouten en ik de inktvis inkt pasta met grote garnalen. Het is zoals altijd weer smullen geblazen. Op de vraag of we nog dessert willen kunnen we volmondig nee antwoorden.


Op weg naar huis komen we nog een paar schattige hertjes tegen. Het is een prachtige avond. Als er niet zoveel muggen waren zou ik buiten blijven zitten. Nu ga ik een paar afleveringen van het nieuwe seizoen van "We Zijn Er Bijna" kijken.


Zondag

We gingen gisteravond vroeg naar bed en zijn daardoor om half acht al beneden. We geven Orion samen zijn wandeling en gaan dan eerst naar Panera en dan naar Starbucks. Het is op dit vroege tijdstip een heel stuk rustiger dan gisteren. 

Ook bij H Mart is dat het geval en ik heb mijn paddenstoelen snel afgerekend. We steken over naar het Mosaic District en moeten een paar minuten wachten voor de openingsbel van de markt gaat. Intussen maak ik foto's van een aantal van de muurschilderingen. We lopen langs alle kraampjes, maar ik koop alleen maitake paddenstoelen van King Mushrooms. 





We hebben de bron van de vele kastanjes in onze tuin gevonden, een tuin vlakbij blijkt een kastanjeboom te hebben

Vanochtend heb ik wel tijd mijn volledige sportprogramma af te werken. Ik doe drie kwartier cardio en dan een van de app routines waarbij alle spieren aan bod komen. Ik ben net klaar als mijn Canadese broer video belt en we praten een goed half uur bij. Hij en mijn nichtje zullen met Kerst komen, erg leuk!

Voor het middageten herhalen we wat we gisteren hadden. Na mijn poke bowl opgehaald te hebben ga ik op zoek naar mijn Schaduwen en Reflecties themafoto. Onderstaande vind ik goed gelukt. 

Na het eten installeer ik me in mijn hangmatstoel voor een luie middag. Rick wil graag een paar nieuwe shirts, die geen Hawaiaans thema hebben en gaat naar de Galleria Mall. Hij vindt een paar mooie overhemden bij Tommy Bahama. Rick stuurt mij foto's en ik ben het met hem eens.

Jammer genoeg heeft de rug injectie niet het effect gehad bij Rick dat hij wilde. Hij heeft nu erge sciatica pijn. Volgens mijn redelijk onderbouwde, maar niet medische mening is zijn probleem in zijn periformis en niet in zijn rug. Ik masseer het met een massage gun wat een beetje helpt.

De middag is snel voorbij en het is alweer verrukkelijk weer. We willen graag buiten eten en kiezen Ometeo daarvoor. 

Daar is een leuke openlucht bar al zitten er een aantal zeer dronken dames waarvan een zelfs van haar kruk valt. 

Wij vragen een tafeltje verder van hen af en dat kan gelukkig. Rick neemt de garnalen fajita's en ik zoals altijd de quesadilla, die zo heel anders is dan de gewoonlijke quesadilla. Het is allemaal even lekker en een goede afsluiting van het weekend.


Morgen moet Rick een test laten doen om zeker te zijn dat er geen blokkage ergens in zijn hart zit. Hopelijk is dat niet het geval. Duimen wordt op prijs gesteld. 

11 reacties:

Sonja zei

Gezellig weekend weer. Mooi vooruitzicht Athene, prachtige stad. Ik duim mijn duimen kapot voor Rick. Balen dat de injectie niet heeft geholpen.

Wil zei

Vervelend voor Rick dat die injectie niet geholpen heeft. En nu net voor jullie vakantie.
Ik heb jaren geleden ook zoiets gehad en bij een bezoek aan de huisarts wees ze precies de gevoelige
plek aan, En inderdaad de bilspier. Ze stelde een injectie voor maar vond een spierverslappend middel met nog een pijnstiller erbij een beter middel. En goed warm houden.
Fijn vooruitzicht naar Griekenland. Cathy heeft destijds voor een aantal jaren de nodige
Griekse eilanden aangedaan tijdens een Middellandse zee cruise waar ze toen op werkte.
Echt een aanrader zei ze steeds. Hoop dat jullie er

Wil zei

Vreemd werd ineens geblokkeerd. Maar goed jullie zullen er zeker van genieten.

Marion2 zei

Wat een toestand met de afspraak met je vriendin. Goed dat jullie elkaar daarna nog gesproken hebben. Hopelijk wordt er nu snel gevonden wat er met de rug van Rick aan de hand is en valt het mee.Veel sterkte vandaag!

Carla zei

Wat een heerlijk relaxed weekend hadden jullie. Wel heel vervelend van Rick z’n rug.
Hopelijk kunnen ze snel de oorzaak vinden en het behandelen voor jullie naar Griekenland gaan.
Ik zal heel hard duimen voor hem.
Sterkte!

Petr@ zei

Wat vervelend dat de injectie niet echt heeft geholpen bij Rick. En natuurlijk zal ik duimen dat er niks mis is met of rondom zijn hart!

Petra zei

@Sonja - Kennelijk kan het wel een week duren voor de injectie werkt

Petra zei

@Wil - Nu Rick het groene licht heeft kunnen we ons er helemaal op richten.

Petra zei

@Marion - Ja, grappig dat we het allebei waren vergeten. Druk,druk, druk

Petra zei

@Carla - kennelijk moet hij geduld hebben tot de injectie werkt

Petra zei

@Petra - Dank je voor het duimen, het heeft geholpen.