Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 08, 2024

Over een rondleiding en meer

Zaterdag

De dag begint zonnig en dat maakt het opstaan makkelijker. We gaan meteen op pad beginnend met onze koffies en Ricks broodje. Bij Panera ligt mijn broodje klaar en we eten alles met smaak op.

Dan gaan we naar Greenheart voor mijn groentesappen en ik krijg er $5 korting voor mijn verjaardag. Dat is aardig! 

Op de Vienna markt kopen we perziken (je kunt ze proeven en deze lijken nog niet melig te zijn), tomaten en eieren. Zo hoeft Rick morgenochtend niet zoveel te halen van de markt.

We besluiten meteen ook maar naar Total Wine te gaan om mijn alcoholvrije gin en aperitif te kopen. Als laatste bezoeken we H Mart waar ik mijn enoki paddenstoelen en beukenzwammen koop. Nu heb ik morgen enkel nog de verse paddenstoelen nodig.




Pompoen bloesem, eetbaar,maar dat laat ik aan restaurants over



Thuis gaat Rick onze achtertuin maaien en ik neem mijn elliptische machine mee naar buiten om er drie kwartier op te trappen. In die tijd verdwijnt de zon achter de wolken, begint het hard te waaien en keldert de temperatuur naar 18 graden. Br!

Als we naar The Boro gaan om mijn poke bowl van Poki DC te halen word ik bijna het restaurant in gewaaid. Rick heeft dan ook een herfstachtige lunch van chili en een broodje van Potbelly. 

Na het eten gaan we de herfstdecoraties van zolder halen en ruim ik de zomerspullen op. Buiten hang ik de herfstvlaggetjes en bordjes aan onze voordeuren op. Fairyville laat ik nog even dat komt later wel.

Binnen ziet het er wel weer warm en gezellig uit als alles staat. Al het oranje en rood van de herfstkleuren stemt vrolijk, zeker op een sombere dag als vandaag. Hoewel, bij het typen van dit blog schijnt de zon alweer. 

Ook vandaag heb ik zin om een creatieve themafoto te maken. Ik doe dat met een van mijn glazen bollen, een cd en mijn telefooncamera. Het is leuk experimenteren en onderstaande is het geworden. 

De rest van de middag besteden we aan het boeken van veerboten, huurauto's en taxi's in Griekenland. Die reis komt met rasse schreden dichterbij. We hebben er allebei enorm veel zin in!

Voor het avondeten hebben we bij Evelyn Rose afgesproken met Suneeta en NS.  Dit is een van onze favoriete restaurants en vanavond is geen uitzondering. We zijn hier al oude bekenden en de eigenaar en zijn vrouw zijn duidelijk blij ons weer te zien. 

Het is hier heel gezellig en alles is goed. Het brood is lekker, de wilde paddenstoelensoep voortreffelijk, kroketjes smakelijk en de Spaanse ham verrukkelijk. Zoals zo vaak houd ik het bij die voorafjes. De anderen zijn ook zeer te spreken over hun keuzes.

Het gesprek is altijd weer interessant, want Suneeta en NS zijn Indiaas (zij is in de VS opgegroeid) en het is leuk hun verhalen over India te horen. Het is zo'n andere wereld, die ook nog op ons wenslijstje staat.

Grappig vind ik het dat zij niet weten wat Delfts blauw is als we het over Chinees porcelein en de Verenigde Oostindische Compagnie (die ze wel kennen) hebben. Wij denken dat dat over de hele wereld bekend is, maar kennelijk niet. 

Buiten praten we nog een tijdje na en pas tegen negenen nemen we afscheid. We zouden dit veel vaker moeten doen! 
 

Zondag

Het is weer vroeg licht in de kamer en om half acht ben ik wakker. Rick doet er iets langer over, maar om acht uur zijn we beneden en klaar om erop uit te gaan. We halen eerst ontbijt en koffies en gaan dan nog even terug naar huis, want mijn rechter contactlens is vies en daar wil ik niet de hele ochtend mee lopen.

Voor we naar de stad gaan hebben we nog tijd om even naar de markt te gaan. Daar heeft King Mushrooms helaas geen maitake paddenstoelen, maar wel cantharellen. Daar neem ik dus een zak van mee. Het is goed dat ik hier zelf ben, want Rick had niet geweten welke andere paddenstoelen ik had gewild. 

De rit naar de stad verloopt zonder oponthoud, maar als we dichterbij het Capitool komen zijn de straten erheen afgesloten. De 5K Race for the Cure wordt vandaag gelopen. Daar hebben wij ook een aantal keren aan meegedaan. 

Gelukkig kennen we dit gedeelte van de stad en rijden een beetje om om bij de Library of Congress te komen. Ik ben vergeten een fles water mee te nemen en vlakbij vinden we een Starbucks. Daar is de rij te lang om te wachten, maar ik heb nu wel een Starbucks vlakbij de Library of Congress gevonden waar ik naar de wc kan als de bibliotheek, zoals vandaag, dicht is. 

Als we bij de bibliotheek voorrijden zie ik stel lopen dat er Nederlands uitziet. Inderdaad zijn het R. en H. en we maken kennis. Ik vertel als eerste over de Library of Congress en vind het altijd weer jammer als we niet naar binnen kunnen.

Het Hooggerechtshof is het volgende gebouw waar ik wat over vertel. De juridische macht, die op het moment nogal in opspraak is met de politiek getinte rechters. Op zondag is er echter niets aan de hand hier. 

We hebben enorm geluk met het weer. Er is letterlijk geen wolkje aan de lucht en met een graad of eeentwintig heel prettig wandelweer. Het is ook goed voor foto's van het Capitool wat er met die blauwe lucht prachtig uitziet.



We lopen achter het Capitool om en hebben uitzicht over de National Mall. Van daaruit lopen we naar Pennsylvania Ave en na langs de National Galleries of Art te hebben gelopen komen we bij de National Archives aan. Daar steken we over en lopen 7th Street NW op.



Dit is een wat levendiger gedeelte van de stad met allerlei restaurants en winkels. Het hoogtepunt is de Chinese boog op H Street. Na die gefotografeerd te hebben wandelen we naar City Center DC.

Ons ijshockey team, de Washington Capitals, bestaat dit jaar 50 jaar. Boven Palm Alley hangen de kleuren van het team en Slapshot, de zeearend mascotte van het team. Er is een wedstrijd als je een foto instuurt en dat ga ik met onderstaande doen.


Langs 10th Street komen we langs het oude St. Patrick's kerkje. De mis is net afgelopen en we nemen een kijkje binnen. Het is een mooi klein kerkje uit de laat 19e eeuw. Net als ik hebben R. en H. wat met kerken. 




Lager langs 10th Street ligt Ford's Theater waar Lincoln vermoord werd. Schuin daar tegenover is een grote souvenirwinkel. Zij zijn op zoek naar kerstversieringen en magneten. Ze hebben hier het White House Ornament van 2024 dat over president Carter gaat dit jaar. H. koopt er een en ik houd me nog in, want ik vind $34 best pittig. 

Grappig is dat alle politieke spullen met Biden erop in de uitverkoop zijn. In sneltreinvaart zijn er souvenirs met Harris/Walz erop gemaakt. Natuurlijk is er ook Trump spul, maar daar ben ik maar snel omheen gelopen. 


Langzaamaan banen we ons een weg naar het Witte Huis. We zien de achterkant eerst en lopen dan de flinke heuvel op naar de voorkant. Zoals ik wel vaker hoor verwachtten ze niet dat het Witte Huis zo midden in de stad tussen gebouwen in ligt.

Omdat we eerder het St. Patrick's kerkje hebben bezocht lijkt het me leuk hen een ouder kerkje te laten zien. St. John's heet ook wel de kerk van de presidenten, want die hebben er allemaal diensten bijgewoond. Dit kerkje uit 1816 is een goed voorbeeld van vroege Amerikaanse kerken. 

Dan is het tijd om afscheid te nemen en Rick is al in de buurt. Op weg naar huis haal ik een poke bowl voor mijn lunch en zet mijn verdiensten van vandaag op de bank. Ik hoop dat er volgend jaar meer rondleidingen zullen zijn, want dit jaar viel het tegen. 

Alsof het zo moest zijn zie ik op Facebook dat de muziekband van de high school White House Ornaments verkoopt om geld in te zamelen. Die van hen kosten $24 en dat is een heel goede prijs. De vrouw, die ze heeft, woont in onze buurt en Rick en ik wandelen even naar haar huis om de versiering op te halen. Ik ben er blij mee!

Ieder seizoen wil ik graag wat nieuwe dingen en dit jaar zijn de voordeuren aan de beurt. Deze dame en heer vond ik zo leuk en de oude bordjes waren helemaal verbleekt. Alleen kwam een van hen zonder touwtje om op te hangen. Gelukkig heeft Rick een grote rol touw en met wat duct tape blijft het hopelijk zitten. 

Mijn verjaardagsweek is begonnen en dat betekent mijn keuze waar we gaan eten. Ik heb enorme zin in shabu shabu en Rick gelukkig ook. California Shabu Shabu is fijn dichtbij en heerlijk eten. Het is ook gezond vooral omdat wij het zonder rijst of noedels eten.

Tot onze verbazing loopt het restaurant vol met Vietnamezen. Wat blijkt, ze hebben een geheim Vietnamees menu. Een grote schaal met allerlei hapjes is het meest populair. Dat wil ik ook weleens proberen!



En zo is dit toch nog mooie weekend ook weer voorbij. Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Petr@ zei

Toen ik over je rondleiding las dacht ik ook net dat je er dit jaar minder had dan voorheen. Hopelijk volgend jaar weer meer.
Het was wel een mooie dag voor een rondleiding.

Anja L. zei

Wat mooi die foto’s met de blauwe lucht, die van de mascotte is ook mooi.
Het was heerlijk weer voor een rondleiding.
Je huis ziet er weer gezellig uit met die herfstkleuren.
Fijne maandag.

Marion2 zei

Wat een prachtige foto's van Washington met de strakblauwe lucht erachter. Ook sfeervolle foto's van de markt.
Jullie huis ziet er weer heel gezellig uit met de herfstdecoraties. In Amerika zijn hiervoor toch meer en leukere dingen daarvoor te koop. Vandaar dat ik nogal eens wat bestel, LOL. Ik heb toevallig van het weekend ook de zomerspullen vervangen. Hoe leuk ook, op een gegeven moment past het niet meer.

Petra zei

@Petra - er komen hier genoeg Nederlanders dus ik hoop dat ik wat beter "ontdekt" word

Petra zei

@Anja - het was een mooie rondleiding

Petra zei

@Marion - dat is het precies. De temperaturen gaan weer zomers zijn, maar de echte zomer is gewoon afgelopen