Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 17, 2024

Over bezoek aan een Nederlandse bloemenboerderij

Al om half zeven ben ik wakker. Ik maak me klaar en haal beneden koffie. Als ik die opheb is Katja klaar om mij te ontvangen. Al de hele tijd valt me op dat de herfstkleuren hier veel verder zijn dan bij ons. Ik stop even om een foto te maken van een kleurrijke esdoorn. 


Bij Katja thuis help ik met Fiona aankleden. Die laat me van alles zien in haar kamer. Intussen ligt kleine Nico schattig te "kletsen" en met zijn speeltjes te spelen. Het is zo'n rustig en vrolijk knulletje. 

Katja en Fiona geven mij mijn verlate verjaardagscadeautje. Het is een LEGO bloemenpakket dat ik op mijn verlanglijstje had staan en een heel lieve kaart. Ik ben er natuurlijk erg blij mee!



Kevin vertrekt naar zijn werk en als we klaar zijn met de kinderen gaan we naar Robin's Nest om te ontbijten. Dat wordt een succes. Fiona smult van haar French toast en ei, Katja heeft roerei met van alles en ik de Nest bowl met roerei, kip, spinazie, guacamole en pico de gallo. Het smaakt ons allemaal heel goed. 



Terwijl Katja kolft en Nico eten geeft speel ik met Fiona. We zetten een treinbaan op en haar fantasie is groot. Een van de huisjes is haar telefoon en daarmee neemt ze foto's van de trein. Ze is helemaal geconcentreerd bezig. 





Het neemt wat tijd in beslag, maar eindelijk zitten we in de auto en gaan naar de Holland Ridge Farm een half uur rijden weg. Deze boerderij is opgericht door Casey Jansen Sr., die zijn herinneringen aan zijn vaderland Nederland naar zijn geadopteerde staat New Jersey wilde halen. Het is nu een succesvolle onderneming, mijn tulpen van Lidl komen van deze boerderij. 

De toegangskaartjes heb ik vanochtend al gekocht en nadat we die hebben laten zien duwen we Fiona en Nico in hun wandelwagentjes door de velden. De bedoeling is om een mooi boeket bloemen te plukken. Fiona vindt het allemaal prachtig en Nico slaapt in de drager op Katja's borst. 

Gladiolen




Stroopwafels te koop









Fiona helpt goed mee







Het duurt een paar uur voor we een mooi boeket bijeen hebben en helemaal naar de dierenschuur zijn gelopen. Ik heb mijn stappen bijeen dus het was best een eind. Katja heeft gelukkig wat snacks mee, want het loopt al tegen tweeen. Mijn lunch bestaat uit een stukje mozzarella kaas. 





Overal ook de Nederlandse woorden


Er zijn hier een aantal dieren, waaronder een koe, ezel, geit en schaap. Het is leuk ernaar te kijken, maar ze zijn nogal schuw en zeker niet om te aaien. Dat is wel jammer voor Fiona. 

We nemen de tractor terug naar de ingang en Fiona vindt dat heel spannend. We komen langs de molen, die hier binnenkort komt. Hij bestaat nu nog uit drie stukken. 




Katja wil nog wat gladiolen en die ga ik plukken, terwijl Fiona met de pompoenen speelt. Natuurlijk moet er daar ook een van mee. Behalve de bloemen kopen we ook flesjes water en gaan dan terug naar de auto. 

Daar gaat Fiona met haar Doggie in haar stoeltje en doet vrijwel meteen haar oogjes dicht. Ik geef Nico zijn flesje en Katja kolft. Dan rijden we met twee slapende kinderen terug naar Neptune. Om ze een wat langer slaapje te laten hebben rijden we langs de kust door de leuke dorpjes zoals Spring Lake, Ocean Grove en Bradley Beach. 

Kevin is al thuis als we voorrijden. De kinderen zijn moeilijk wakker te krijgen. Katja maakt een mooi boeket van de bloemen en Kevin en ik houden ons bezig met de kleintjes. Dan maken we ons klaar om uit eten te gaan. 


Fiona rijdt met mij mee in haar stoeltje en kletst me de oren van het hoofd. We gaan eten bij Hen Vietnamese dat naast mijn hotel is. Het wordt een lekkere maaltijd en Fiona eet zich vol aan kroepoek. Ik geniet van het gehakt in druivenbladeren. Het is erg gezellig.

Na het eten wil Fiona weer meerijden met mij, maar ik ga direct naar het hotel. Heel zielig zegt ze dan: "But I love you". Nou daar smelt mijn hart wel helemaal van! Gelukkig was Fiona moe genoeg om gewillig in haar stoeltje in Kevins auto te kruipen. Ik denk dat ik vannacht heerlijk zal slapen!
 

10 reacties:

Petr@ zei

Wat een leuk uitje. En Katja heeft er een mooie bos bloemen van gemaakt.

Anja L. zei

Wat een mooi boeket heeft Katja gemaakt van de geplukte bloemen.
Ik kan me voorstellen dat jullie allemaal moe waren aan het einde van de dag.
Fijne woensdag!

Tineke zei

Wat een leuk hollands uitje en lekker weer zo te zien. Kan Fiona niet een nachtje bij je in het hotel logeren?

Marion2 zei

Wat een ontzettend leuk uitstapje! Leuk ook het bijpassende jurkje van Fiona.
Op de eerste foto houdt Nico een bal vast, die mijn kleindochtertje ook heeft. Zo'n handig ding!
Ik kan me voorstellen dat je doodmoe bent na zo'n dag. Ik ben dat al na een halve dag oppassen, LOL.

Carla zei

Wat ziet dat er leuk uit, de Holland Ridge Farm! En de zonnebloemen bloeien er nog!
Hier in Zuid Frankrijk alleen velden vol uitgebloeide zonnebloemen helaas.
Wat een leuke foto’s allemaal, dit was echt een dag genieten !

Petra zei

@Petra - Ja, onvoorstelbaar, want die bloemen hebben best geleden in de warmte

Petra zei

@Anja - Hopelijk staat het boeket een tijdje

Petra zei

@TIneke - Nee, daar is ze nog te jong voor, maar als ze wat ouder is zeker

Petra zei

@Marion - Inderdaad, je kan me na zo'n dag opvegen ha ha

Petra zei

@Carla - Hier zijn ze ook uitgebloeid. Kun je aan zien dat zij wel een stuk noordelijker zitten