Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 11, 2024

Over naar huis door landelijk Virginia

Om kwart voor acht ben ik wakker, maar ik ben nog even stil tot Rick opstaat. Hij heeft duidelijk slecht geslapen wat ik aan het vele gedraai merkte. Om acht uur zijn we beiden op en maken ons klaar. 

Een van de redenen dat ik het leuk vond om bij een B&B te logeren was dat ik een lekker ontbijt verwachtte. We waren beiden enorm teleurgesteld, want op het menu staan enkel een quiche Lorraine en cereals. Het begint ook pas om negen uur en wij zijn ruim daarvoor klaar om te vertrekken. 

Gisteravond hebben we wat gezocht naar een leuke plek om te ontbijten en de keuze viel op Shorty's Diner. Dat is een echte ouderwetse Amerikaanse diner met een uitgebreid menu. Het eten is erg lekker, ik heb een omelet met groentes en corned beef hash en Rick eieren Benedict met dezelfde corned beef hash. 

Na het eten beginnen we aan de rit terug. We nemen dit keer een andere landweg naar het noorden, de 301. Die komt onder anderen door Hanover County waar de Pamumkey rivier doorheen stroomt. Daar stoppen we even voor wat foto's en om te plassen onder het viaduct aangezien er in de wijde omgeving geen gelegenheid is. 




Buiten de steden is Virginia Trump land en dat is te zien aan de enorme borden met zijn naam. Toch hebben we het gevoel dat er minder Trump vlaggen bij de individuele huizen staan. Hoewel, tijdens het ontbijt hoorde ik een vrouw verkondigen dat Trump gelijk had dat babies vlak na hun geboorte vermoord worden, negen maanden abortus noemde ze het\. 

In Port Royal komen we weer bij Hornes. Het is zo'n leuk benzinestationnetje met een winkeltje erbij. Helaas wordt er aan de overkant een enorme Royal Farms tankstation gebouwd met heel veel pompen. Ik hoop dat dat niet het einde van Hornes zal worden. 


Vanaf hier nemen we de 17 weer naar Fredericksburg. Langs de weg zijn hele velden met een gewas dat we niet kennen. We stoppen even en het blijken sojabonen te zijn. Mijn Google lens zegt edamame, maar zoveel edamame eten de Amerikanen ook weer niet. Dit zal ook voor andere doeleinden gebruikt worden. 

Als we eenmaal terug zijn op de I 95 gaat de rest van de rit snel. We stoppen even bij Whole Foods voor mijn garnalen en maken dan snel lunch voor de schoonmaakploeg komt. We hebben net alles opgeruimd als de voordeur opengaat. Arme Orion moet weer een paar uur in zijn bench.

Rick gaat aan het werk en ik kleed me in bikini en ga in de hot tub bubbelen. Na twintig minuten neem ik een half uur pauze en ga er dan weer in. Na de derde keer is de schoonmaakploeg klaar en kleed ik me in droge kleren. Ik houd van deze hot tub middagen.

Voor ons avondeten gaan we weer naar Seray. Er staan een heel aantal andere gerechten op hun menu, die we ook nog willen proberen. Dit keer eten we buiten en smullen van o.a. de fattoush salade, kibbeh nayeh (voor mij) en shawarma pita's voor Rick. Het is weer heel lekker!

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij de terreuraanslagen 23 jaar geleden in New York en Washington. Ik heb er in mijn blog over geschreven en ik merk dat de angst voor die buitenlandse terroristen veranderd is in angst voor binnenlandse terroristen, die onschuldige mensen overhoop schieten en waar keer op keer niets aan gedaan wordt.

Alleen een Democratische president en Congres zouden daar verandering in brengen dus ik hoop van harte dat de komende verkiezingen die richting op gaan. Op het moment zijn er allerlei gevechten op Saskia's school met gewonden en er hoeft er maar een een wapen mee te nemen. Ik wil er niet aan denken!

8 reacties:

Anja L. zei

Wat jammer van het ontbijt, gelukkig hadden jullie een alternatief gevonden.
Ik snap je angst, hier wordt het ook steeds gekker met jongeren die elkaar neersteken of een ander wapen bij zich hebben.
Berichten over Trump sla ik over want ik wordt letterlijk onpasselijk van die vent.
Fijne donderdag.

Marion2 zei

Wat een heerlijke verjaardag heb je achter de rug! Je was meteen even in een bijna andere wereld. Als ik lees over leuke diners en een landelijke omgeving, krijg ik helemaal zin in een roadtrip.
Wat een enge verhaal over Saskia’s school. Is het sowieso wel veilig voor haar om daar te werken?

Petr@ zei

Een B&B hoort gewoon een goed ontbijt te serveren. Zo jammer dat dat hier niet het geval was.
Oh wat eng bij Saskia op school. Laten we hopen dat de Democraten de verkiezingen winnen, ook al is dit een probleem dat niet gelijk opgelost kan worden.

Anja zei

Wat had je een fijne verjaardag! Eng hoor bij Saskia op school, wat voor een wereld leven we??

Petra zei

@Anja - Ik probeer ook zoveel mogelijk van Trump weg te blijven

Petra zei

@Marion - Saskia voelt zich relatief veilig want ze zit op de derde verdieping, maar fijn is het niet

Petra zei

@Petra - Nee, maar zolang er maar aan gewerkt wordt

Petra zei

@Anja - Inderdaad, er wordt niets aan gedaan tenzij er iets gebeurt, dat is zo eng