Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 13, 2024

Over een van alles en nog wat vrijdag

Als Rick om zeven uur opstaat word ik wakker. Ik blijf nog even liggen, maar ga al snel naar beneden. Daar maak ik mijn ontbijtspullen op en begin dan aan mijn cardio. Rick neemt vanochtend de tijd en ik heb er al 35 minuten opzitten als we naar het centrum gaan.

Daar brengt Rick eerst zijn was naar de stomerij. Hij probeert eens een nieuwe, want hij vindt de vorige te duur. Ik herinner hem eraan dat die ook milieu vriendelijk is wat altijd duurder is. Als hij zijn kleren heeft weggebracht blijkt dat de nieuwe stomerij ook milieu vriendelijke producten gebruikt. Vind ik toch best belangrijk.

Na onze koffies van Starbucks gehaald te hebben gaan we langs Greenheart. Daar koop ik niet alleen mijn Detox, maar ook alvast de sappen, die Katja lekker vindt. Het is fijn dat de sappen in de huidige verpakking een stuk langer goed blijven. 


Rick zet mij thuis af en gaat naar kantoor. Ik maak mijn cardio af en omdat ik gisteren al gewichten heb gedaan laat ik dat vandaag achterwege. Ik buig me over wat er allemaal te doen is in Athene en de eilanden, die we gaan bezoeken. Zo is het opeens al bijna elf uur. 

Het is haar wasdag en om de een of andere reden heb ik daar een hekel aan. Niet aan het wassen zelf, maar het duurt altijd zo lang om mijn haar droog te krijgen. Enfin, dat is ook weer voor een aantal dagen gedaan.

Tijd om naar Whole Foods te gaan waar ik zoals meestal eerst even een korte wandeling maak op het W&OD pad. De witte bloemen heten "zeven zonen bloemen" .  De struik, die er meer uitziet als een boom, is familie van de kamperfoelie die op het moment aan zijn tweede bloei bezig is. 


Bij de supermarkt verbaas ik me weer eens over het grote aantal verschillende kalebassen dat hier te krijgen is. Ik koop mijn garnalen weer en maak een praatje met overbuurvrouw Nadia met wie ik al lang niet heb gesproken. 

Voor mijn lunch maak ik de laatste tomaat en perzik van de markt op en heb daar misschien voor de laatste keer de reuzegarnalen bij. Mijn tien waren de laatste, die ze hadden, helaas. Misschien krijgen ze volgende week meer, maar volgens de medewerker waarschijnlijk niet. 

Het is nog steeds bewolkt met een aangename temperatuur. Het is perfect om Fairyville onder handen te nemen. De zomerspullen gaan weg, ik trek onkruid en dan zet ik de herfst/Halloween spullen neer. Dit jaar plaats ik de Halloween dingen iets buiten het dorpje en de herfstkleuren in het dorp. 

Na afloop bedenk ik me dat Michaels misschien wel een uitverkoop van hun herfst feeentuintje spullen heeft. Dat is inderdaad het geval, maar liefst 60% afgeprijsd. Daarvan gaat dus het een en ander mee. 
Wie heeft bedacht dat roze een Halloween kleur is???


Thuis zet ik alles neer en het is altijd weer leuk nieuwe toevoegingen te doen. Het oranje en geel zijn zo vrolijk. Het feetje met herfstblaadjes als vleugels en degene zittend op een pompoen zijn nieuw. Het vosje op de pompoen is dat ook en de niet Halloween pompoenen ook.  






Als ik net klaar ben krijg ik een telefoontje van AAA. Mijn euro's zijn binnen. Dat komt mooi uit dan kan ik ze meteen ophalen. Dit AAA kantoor is vlakbij en de receptioniste merkt dan ook op dat ik er heel snel ben. Nu heb ik de mooi gekleurde euro's dus weer in mijn tas.

In een van de Vienna Facebook groepen vraagt iemand om geld in te zamelen om de hond van een dakloze man eten te geven. Ze plaatst een foto en ik ken die man! Het is Michael, die me voor de coronatijd bij het Smithsonian station hielp met mijn klanten te vinden. Kleine wereld en natuurlijk stort ik geld voor de hond. 


 Als Rick thuiskomt kleden we ons wat netter en gaan naar Cafe Renaissance om te eten. Saeed ontvangt ons super hartelijk en deelt een fles champagne met ons. De chef komt praten en wil ons verrassen. 

Hij maakt een prachtig voorafje met een St. Jacobsschelp en garnaal voor Rick en voor mij de heerlijke oesters met Pernod saus. 


Als hoofdgerecht krijg ik drie soorten vis, tong, heilbot en zalm in een safraan witte wijn saus, heerlijk! Rick heeft een flink stuk filet mignon met garnalen.


Na afloop krijgen we nog panna cotta, die we beiden niet op kunnen. Saeed komt gezellig praten en zoals altijd is onze rekening veel te laag, want hij laat ons alleen voor de hoofdgerechten betalen. Wij laten dan een mooie fooi achter. 

En zo is dit weekend begonnen. Allemaal een heel fijne paar dagen gewenst!


4 reacties:

Anja L. zei

Wat ziet je tuintje er weer leuk uit. Dat vosje op die pompoen is schattig!
Het lijkt me best een gedoe om dat netjes te houden.
Wat een lief idee om geld in te zamelen voor de hond van Michael, die hnden zijn vaak hun enige gezelschap.
Heel fijn weekend!

Marion2 zei

Ach, wat zielig de dakloze man en zijn hond. Super dat jullie daarvoor gedoneerd hebben.
Ik vind roze ook niet bij Halloween en herfst passen. Zou het boycotten, LOL.
Ik hoor voor het eerst over een internationaal rijbewijs voor Griekenland. Wij hebben er altijd met ons gewone rijbewijs rondgereden (mijn jongste een paar weken geleden ook nog). Zou het ermee te maken hebben dat jullie een Amerikaans rijbewijs hebben?
Fijn weekend!

Petra zei

@Anja - Dat tuintje is inderdaad best wat werk, want onkruid weet het goed te vinden

Petra zei

@Marion - Ik vond die roze - oranje dingen oerlelijk. Volgens de Griekse wet hebben wij geen internationaal rijbewijs nodig, maar sommige verhuurbedrijven/politieagenten schijnen er nog steeds naar te vragen. Ik vind het een onzin ding, want wat bewijst het helemaal.