Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 02, 2024

Over de terugrit

We staan om zeven uur op met als doel om acht uur te vertrekken. We maken ons klaar en pakken in en gaan dan beneden ontbijten. Van de drukte van het weekend is niets meer te merken hoewel het Labor Day is en dus een feestdag.

Het eiwit omelet met groentes smaakt me weer erg goed en de Starbucks koffie is geen nitro, maar ook prima. Na het ontbijt laden we alles op een karretje en de valet komt de auto brengen. Het is 7:57 als we wegrijden, keurig dus.

Onderweg zien we een aantal steden met hun skyline. Het is zo echt Amerikaans. Washington DC is de enige stad, die absoluut geen skyline heeft. Daar mag namelijk geen hoogbouw. 


Als we Boston achter ons hebben gelaten gaan we op zoek naar een benzinestation. We vinden een Gulf, die niet al te duur is. In de stad kostte de benzine $4 per gallon, hier $3,60, wel een verschil. 

De volgende staat is Connecticut en we rijden vandaag gelukkig die vervelende parkway niet. We kunnen gewoon op de I-95 blijven. Zo komen we o.a. langs Hartford (hieronder), New Haven waar Yale University is en Stamford. Zo lijkt Connecticut best groot terwijl het een van de kleinere staten is. 

Als we door de voorsteden van New York rijden valt het ons op hoe lelijk die eigenlijk zijn. Manhattan heeft veel interessants, maar sommigen van de andere boroughs zien er niet zo aantrekkelijk uit. 

Het verkeer schiet goed op en dit keer rijden we eens de bovenkant van de George Washington brug. Meestal leidt de GPS ons naar het onderste gedeelte. Het is zo best een mooie brug en er is maar weinig verkeer. 


Dit is een lang weekend en traditioneel het laatste strandweekend van het seizoen. Er werd enorm gewaarschuwd voor zwaar verkeer. Waze blijft echter een aankomsttijd van half vier aangeven en dat betekent helemaal geen files. We verwachten telkens dat het gaat veranderen, maar dat gebeurt niet. 
Newark, New Jersey

We rijden zonder oponthoud door New Jersey en Delaware binnen. Het is al na enen en we hebben honger. Bij het Biden Center tanken we bij en halen dan eten van Pret A Manger. Voor Rick een baguette en ik kies een salade met kip en avocado. 

Ook het laatste stuk van de rit gaat snel. We zijn zo verbaasd dat het absoluut niet druk is! Zelfs in ons gebied niet en dat wil veel zeggen. Nadat we de Mormoonse tempel hebben gezien weten we dat Virginia niet ver weg is. 

Om tien over half vier rijden we onze oprit op. Dit was een van de snelste ritten naar of van Boston ooit voor ons! Helaas heb ik een flinke hoofdpijn en ben heel moe, anders hadden we nog een uurtje naar het zwembad gekund. Nu is dat voor het seizoen gesloten. 

We lezen wat op het deck en bestellen taco's in koolbladeren van Taco Bamba als avondeten. Als die op zijn lekker luieren op onze ligstoelen en vroeg naar bed!

8 reacties:

Carla zei

Wat fijn, zo’n vlotte terugreis zonder files!
Hopelijk ben je na een nacht goed slapen van je hoofdpijn af.
Fijne dinsdag!

Sonja zei

Heel naar die hoofdpijn. Hopelijk gaat het vandaag beter. Leuke foto's en weetjes van de terugrit.

Anja L. zei

Dat is fijn als de terugreis zo vlot gaat. Jammer dat je zo’n hoofdpijn kreeg.
Ik hoop dat wij zaterdag zo vlot langs Hamburg kunnen rijden.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Wat fijn dat de terugreis zo vlot ging, zeker als het onverwacht is. Jammer dat je je niet goed genoeg voelde om naar een laatste keer naar het zwembad te gaan.

Petra zei

@Carla - Het ging vandaag een stuk beter qua hoofdpijn

Petra zei

@Sonja - We vonden het leuk dat de terugrit niet hetzelfde was als de heenweg.

Petra zei

@Anja - Ik duim voor goed verkeer voor jullie terugweg!

Petra zei

@Petra - Aan de andere kant word ik ook altijd weemoedig van die laatste dag zwembad. Moest vanochtend ook even een traantje laten dat dat seizoen weer voorbij is.