Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 05, 2024

Over deze donderdag

We zijn allebei keurig om zeven uur wakker. Het is ijskoud in de kamer en ik heb geen spijt dat ik in een pyjama met lange mouwen heb geslapen. Als het zo doorgaat moet de warme extra deken wel heel vroeg in het seizoen terug op ons bed. 

Rick zet de verwarming aan, ook voor het eerst in maanden. Als het ietsje minder koud is sta ik ook op. Zoals iedere ochtend heeft Zorro mijn stoel naast Rick in beslag genomen. Ik ga dus ergens anders zitten om te eten. Rick vindt dat ik hem weg kan jagen, maar dat vind ik zielig.

Tegen de tijd dat Rick klaar is om op pad te gaan heb ik er al een half uur op de elliptische machine opzitten. We gaan onze koffies vandaag bij het Pan Am Center Starbucks cafe halen. Rick heeft een doktersafspraak voor een injectie tegen de pijn in zijn onderrug. Op het moment heb ik overal pijn, was daar maar een injectie voor, zucht. 

Thuis maak ik mijn cardio af en doe dan een bovenlichaam krachttraining, een buikspieren sessie en stretch na afloop. Dat neemt ongeveer een half uur in beslag, precies wat ik met Sharon ook altijd doe.

Na mijn nitro brew koffiepauze op het deck ga ik douchen en kleed me in gewone kleding. Dan rijd ik naar Whole Foods en wandel eerst een stuk op het W&OD pad. Alles is nog groen, maar er zijn veel herfstbessen te zien. 






Bij Whole Foods koop ik een snack voor het happy hour vanavond en reuze garnalen voor mijn lunch. Ik moet me naar huis haasten, want om twaalf uur belt Judith voor een gezellig uur kletsen. Dat gaat altijd zo snel!

Als Judith naar een vergadering moet ga ik naar Lofty Salon. Daar knipt Mona mijn haar bij en Carmen kleurt het bekwaam. Hier maak ik mijn "Schaduwen en Reflecties" themafoto ook maar meteen. 

Het is een zeer aangename temperatuur en ik lees op het deck mijn boek uit. Voor we het weten is het tijd om ons klaar te maken voor het happy hour met Chuck en Christine. We hebben weer heel wat gesprekstof en het is al snel meer dan een uur later.

Voor mijn avondeten laat ik yakitori van Genki bezorgen. Dat begint een beetje een donderdagavond traditie te worden. Rick gaat naar Friends Kabob. Die vond ik vroeger ook goed, maar ze hebben nu alleen nog rijst bij hun kabobs en geen spinazie of salade meer.

Vandaag was Fiona's eerste dag van prekindergarten. Ze gaat nu naar de basisschool en wordt voorbereid op kindergarten over een paar jaar. Zo te zien vond Fiona het prachtig en heel leuk is dat Katja de traditie van een grote puntzak met kleinigheden op de eerste schooldag voortzet. 





Saskia met haar puntzak, ik kon geen foto van Katja ermee vinden helaas



Katja geniet nog even van de laatste weken samen met Nico

8 reacties:

Reny zei

Wat gaat de tijd toch snel.....dat Fiona nu al naar prekindergarten gaat!
Leuk....die Duitse traditie, men zal wel verbaasd opkijken en zich afvragen wat die puntzak is, toch?

Petr@ zei

Hier gelukkig nog zomerse temperaturen al lijkt het er op dat het volgende week ook minder warm wordt. Helaas want dan heb ik een bruiloft.
Wat leuk dat Katja de traditie met de puntzak over heeft genomen!

Wil zei

Zo zie je maar weer hoe hard de tijd gaat en Fiona al naar prekindergarten gaat. Leuk die puntzak.
Grappig die rugzak, ze verdwijnt er bijna onder. Bij ons zie ik vaak kleintjes met een rugzakje lopen.
Wat daar allemaal in moeten zitten. ?? Toen mijn kinderen nog zo jong waren hadden ze nooit iets bij zich. Tijden veranderen. En schattig die foto van Katja met Nico .

Carla zei

Wat een leuke foto’s van Fiona, met haar rugzak, en die puntzak, superleuk!
Wat gaat het toch hard he. En Katja staat ook leuk op de foto, met een schattige Nico.
Fijn weekend!

Petra zei

@Reny - ik denk het wel. Mijn vriendinnen vonden het altijd een erg leuke traditie

Petra zei

@Petra - het is hier ook zomers met af en toe een koele dag, maar het zou hier nog dertig graden moeten zijn

Petra zei

@Wil - Fiona eet lunch op school en ze heeft er wat extra kleren in voor het geval dat

Petra zei

@Carla - Het gaat echt zo hard!