Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 12, 2024

Over deze donderdag

 Rick is al heel vroeg uit de veren, want hij moet een epidurale injectie tegen de rugpijn laten zetten. Daarvoor moet hij vroeg in Reston zijn en als ik om zeven uur opsta is Rick al vertrokken. 

Na mijn ontbijt en koffie begin ik meteen aan mijn sportroutine. Natuurlijk eerst de drie kwartier op de elliptische machine en dan met mijn app een nieuwe krachttraining voor alle spiergroepen. Na 20 minuten heb ik het gevoel hard bezig te zijn geweest. 

Als ik klaar ben komt Rick net binnenlopen. De injectie was geen pretje dus hopelijk helpt het wel. We gaan samen naar Starbucks voor onze verlate koffies. Dan gaat Rick aan het werk en ik fris me na mijn koffiepauze op en ga op pad. 




Tijdens onze autorit gisteren ging het waarschuwingslichtje voor olieverversing branden. Aangezien ik maandag naar New Jersey ga wil ik dat gedaan hebben. Tijd om helemaal naar mijn garage te gaan heb ik niet dus ik ga naar Jiffy Lube vijf minuten hiervandaan. 

Daar is mijn olie snel ververst. Niet gratis zoals bij de garage, maar dat moet dan maar een keer. De binnenkant van de auto wordt ook gestofzuigd en de ramen schoongemaakt. Ik besluit dan maar niet door de wasstraat te gaan zoals ik eerder van plan was. 

Hierna parkeer ik bij Whole Foods en loop een stuk langs het W&OD pad. Met Google zoek ik op welke planten ik zie. De meesten hebben nogal ingewikkelde namen. Dan zie ik er een met mini aardappeltjes en dat is een Chinese yam. Die "aardappeltjes" worden in China voor medische doeleinden gebruikt. 









Nadat ik bij Whole Foods wat dingen heb teruggestuurd naar Amazon en garnalen heb gekocht haast ik me naar huis. Net op tijd voor de lunch met Judith ben ik terug en we praten gezellig een uurtje bij. Als Judith weer aan het werk moet ga ik mijn auto "wassen".

Omdat die donkerblauw is kun je het stof er goed op zien zitten, vooral als het zo droog is als nu. Ik spoel de auto af met de tuinslang en droog hem dan zo snel mogelijk. In de zon drogen de waterdruppels anders weer op als stof. Ik kan niet zeggen dat het er perfect uitziet, maar zeker beter dan voor ik begon.

Als Rick klaar is met zijn vergaderingen gaan we naar AAA (de Amerikaanse ANWB). Daar haalt Rick een internationaal rijbewijs. Dat hebben we nog nooit eerder gedaan, maar ik las dat er in Griekenland soms naar gevraagd kan worden. 

We hebben ook nog geen reisverzekering voor onze Griekse reis en vragen wat de kosten daarvoor hier bij AAA zijn. Ik heb online al wat gezocht en hier blijkt het verreweg de beste prijs te zijn. We sluiten die dus meteen af. 

Zo hebben we weer twee dingen klaargemaakt voor de reis. Het enige dat we nog moeten doen is de dagen plannen. Al het vervoer en hotels etc. plus een paar excursies zijn geboekt. Op het deck zet ik het geboekte in een Word document zodat we een goed overzicht hebben. 

Al gauw loopt het tegen half zes en is het tijd voor het happy hour met Chuck en Christine. We hebben nooit gebrek aan gesprekstof en het uur wordt altijd langer. Ik heb intussen mijn eten besteld van Genki en dat wordt precies bezorgd als we net afscheid genomen hebben. 

Mijn yakitori smaakt me weer erg goed. Rick bestelt een pizza van Papa John's. Hopelijk merkt Rick vannacht een groot verschil qua pijn en kunnen we beiden goed slapen. Door al zijn gewoel werd ik ook vaak wakker. 

7 reacties:

Anja L. zei

Ik hoop dat de injectie Rick geholpen heeft.
Onze auto moest na de vakantie voor een beurt en we kregen hem helemaal gewassen en gezogen terug. Dat was wel fijn na al die kilometers die we gereden hadden.
Handig om alles wat je al geregeld hebt in een document te zetten, dan zie je in één oogopslag wat je wel en niet hebt gedaan.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Arme Rick! Hopelijk helpt de injectie zodat het niet voor niks is geweest.
Wij hebben dit jaar voor de 3e keer een internationaal rijbewijs moeten kopen. Voor Zuid-Afrika, Australië en nu Suriname.

Carla zei

Hopelijk helpt de injectie bij Rick goed tegen de pijn,
Wat een leuke foto’s heb je gemaakt!
Heerlijk, voorbereidingen treffen voor Griekenland. De voorpret alleen al is altijd zo leuk vind ik.
Fijne vrijdag!

Petra zei

@Anja - helaas was wassen er niet bij, maar stofzuigen was al fijn.

Petra zei

@Petra - wij hadden er geen nodig in Australië en Nieuw Zeeland. Wat leuk dat je naar Suriname gaat!

Petra zei

@Carla - ik zeg altijd ik geloof het pas als we in het vliegtuig zitten

Nel zei

Ik hoop dat de injectie geholpen heeft. Handig is dat he om alles wat je al geregeld hebt in een document te zetten, deden wij ook altijd bij verre reizen, Ik hoop dat Griekenland een mooie vakantie brengt. Maar eerst naar New Yersey, genieten van je lieve familie.