Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 03, 2024

Over een oplaad dag

Gisteravond lagen we zo vroeg in bed dat we beiden nog voor zevenen op zijn. We drinken koffie en thee en Rick eet zijn cereal. Ik heb geen ontbijt in huis dus we gaan meteen daarna naar Panera voor mijn broodje met eiwit, kaas, avocado, tomaat en bacon. Daarna halen we onze nitro en latte koffies van de Starbucks drive thru.

Vanochtend had ik het even te kwaad omdat het zo erg voelde alsof de zomer voorbij is. Het was maar 12 graden bij het opstaan en natuurlijk is het zwemseizoen afgelopen. Ik voel me altijd zoveel beter in de zomer en hoop maar dat dat met de koelere temperaturen zo blijft.

Omdat Sharon naar Italie is met haar moeder doe ik na mijn drie kwartier elliptische machine eerst twintig minuten bovenlichaam krachttraining. Daarna volg ik de app routine voor buikspieren en stretch na afloop vijf minuten. Daar voel ik me goed bij. 

Na mijn koffiepauze ga ik als eerste naar H Mart voor wat paddenstoelen. Dit weekend hebben we de markten gemist dus dit keer heb ik alleen enoki en beukenzwammen. Ook de tomaten en perziken heb ik dit weekend natuurlijk niet kunnen kopen. Daarvoor ga ik naar DePaul's Urban Farm waar ze ruime keuze hebben en voor dezelfde prijs als op de markt. 


Mijn laatste stop is Whole Foods waar ik ingredienten voor het avondeten en mijn lunch haal. Wat ik vreesde lijkt gebeurd: er is geen garnalensalade meer. Ik heb nog een kleine hoop dat het er morgen weer is, maar ik vrees dat het plaats heeft moeten maken voor meer herfstachtige gerechten. 

Rick staat net op het punt zijn lunch te gaan halen en ik ga gezellig mee. Met zijn Cava salade gaan we huiswaarts. Daar zie ik dat onze basketbalpaal een mooie schaduw heeft en maak mijn september dagelijkse themafoto "Schaduwen en Reflecties". 

We eten op het deck. Bij mijn tomaat en perzik heb ik gerookte zalm, ook lekker.  Het is bijna te koel om in de schaduw te zitten. Wat een verschil met alle hitte opeens, nu is het te koud voor het jaar. 

De Eastern Tiger Swallowtail vlinders hebben onze vlinderstruiken opeens allemaal gevonden. Voor het huis fotografeer ik onderstaande vrouwelijke vlinder. De vrouwtjes hebben meer blauw dan de mannetjes. 



Na de lunch maakt Rick de hot tub klaar zodat ik erin kan. Ik besluit er een spa middag van te maken. Ik bubbel twintig minuten en lees dan een half uur in een gerieflijke stoel in de zon. Dan weer twintig minuten in het water en een half uur eruit. Dit doe ik tot vijf uur en heb dan een heerlijk loom gevoel. 

Het gras is een heerlijk kussen


Een mannelijke Swallowtail, veel minder blauw



 Voor het avondeten maak ik de komkommersla klaar. Ik snijd de komkommer in heel dunne plakjes met een kaasschaaf. Als slasaus gebruik ik de yoghurt dille saus van Cava. Die vinden we allebei erg lekker. Rick grilt spiesjes met garnalen gemarineerd in een tequila limoen sausje en daar hebben we Terra chips bij. Het is eenvoudig, maar erg lekker.

Eigenlijk zou ik vanavond naar een concert van Crowded House gaan met een aantal vriendinnen. Ik zag echter vorige week de bui van de vermoeidheid al hangen en heb toen afgezegd. Dat is een goede beslissing geweest, want de hoofdpijn is terug wat betekent dat nog een avond vroeg naar bed een goed idee is.

8 reacties:

Petr@ zei

Hopelijk krijgen jullie nog wat mooie zomerdagen. Ik word ook altijd een beetje depri als de zomer voorbij (lijkt) te zijn. Een spa middagje is in elk geval een goed idee om te ontspannen.
Jammer van het missen van een avondje uit met vriendinnen maar goed om naar je lichaam te luisteren!

Anja zei

De zomer is voorbij gevlogen, ik herken je gevoel. Gelukkig genieten jullie ook in de winter van blauwe luchten, hier is het meestal grijs.

Anja L. zei

Jammer dat je niet naar Crowded House kon maar jij kent je lichaam het beste.
Lekker om zo’n spa middagje te houden.Fijne woensdag.

Carla zei

Erg herkenbaar, jouw gevoel dat de zomer bijna voorbij is. Het gaat veel te snel altijd en ik heb ook echt nog geen zin in de herfst.
Gelukkig kunnen we nog 2 1/2 week genieten van het mooie weer in Zuid Frankrijk.
Groetjes

Petra zei

@Petra - Op zich is dit prachtig weer, maar ik zou het nog wat warmer willen voor mijn spieren

Petra zei

@Anja - Het zonnige klimaat is inderdaad wel fijn

Petra zei

@Anja - Het concert op zich was wel okay geweest, maar daarna zou het nog heel lang duren voor ik thuis was geweest.

Petra zei

@Carla - En toch zou ik niet in een klimaat zonder seizoenen willen wonen. De winter moet alleen maar heel kort duren.