Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 04, 2024

Over een gezellig happy hour

Om tien voor zeven hoor ik Rick opstaan, maar denk nog even tien minuten mijn ogen dicht te doen. Natuurlijk val ik weer in slaap en word pas om half acht wakker. Kennelijk had ik het nodig.

Beneden maak ik mijn lekkere paddenstoelen, spinazie, ei en kaas ontbijt. Daar zie ik altijd weer naar uit als ik het een aantal dagen niet heb gehad. Rick heeft koffie gezet en ik laat het me goed smaken.

Rick gaat naar boven om zich klaar te maken en ik doe alvast de helft van mijn cardio op de elliptische machine. Dan gaan we naar Vienna. Er zijn wat nieuwe Pokemon dus nadat we onze koffies hebben opgehaald gaan we even op jacht.
Dan zet Rick mij thuis af, want hij moet een stress test doen bij de cardioloog. Ik ga verder met mijn cardio en dan een onderlichaam krachttraining sessie van de Leap Fitness app. Het is gratis personal training eigenlijk. Ik moet me er altijd toe zetten, maar als ik eenmaal begonnen ben gaat het gesmeerd.

Na mijn sporten ga ik naar Whole Foods in de hoop dat de garnalen salade er is. Dat is helaas niet het geval, volgens het verhaal is er iets mis mee. De garnalen salade met mango is er wel, maar die is me te zoet. Bij de visafdeling zie ik dat de reuze garnalen in de aanbieding zijn. Die neem ik mee, want daar ben ik extra dol op. Zo heb ik mijn lunch bij elkaar.

Om elf uur heb ik een nagelafspraak met Phuong. Zij maakt mijn nagels weer keurig. Dit keer kies ik voor donkergeel en wit. Alleen kom ik er te laat achter dat de wijsvinger en ringvinger wit zijn en de rest geel. Dat moet andersom. Phuong vindt dat geen probleem en verft de juiste kleuren er gewoon overheen. 

Als ik thuis kom is Rick terug van de dokter. Op zich was de stress test goed, maar ze willen een ding iets verder onderzoeken. Hij moet dus terugkomen voor een ultrasound. Rick ziet nu het nut van naar de cardioloog gaan ook in. Een specialist is grondiger dan een gewone dokter.

Ondanks dat het maar 22 graden is eet ik mijn lunch op het deck. Het is werkelijk heerlijk! Morgen ga ik kijken of die garnalen nog steeds afgesprijsd zijn. 


Na het eten haal ik mijn nagelspullen tevoorschijn. Vandaag heb ik een zonnenbloemthema met wat vlinders. De gele kleur die Phuong uitzocht past er precies bij. 


Gisteren genoot ik zo van de hot tub en lezen in de achtertuin dat ik besluit dat weer te doen. Ik heb al een tijd last van het midden van mijn rug en ik hoop dat de stralen water daarop gaan helpen. Terwijl ik zit te lezen zie ik een prachtige vrouwelijke Eastern Tiger Swallowtail. Op haar is het blauw heel goed te zien. 




Na drie keer twintig minuten bubbelen en tussendoor wat in een Adirondack stoel lezen is het kwart voor vier. Ik ga naar binnen om mijn haar te wassen en me klaar te maken voor het maandelijkse happy hour vanavond. Rick brengt me daarvoor naar Sweet Ginger.

 Joni is er al en we wachten tot het restaurant opengaat. Lea Ann komt na lange tijd ook een keer wat erg leuk is. We vragen een tafel en niet veel later arriveren Suneeta en Laura ook. Maria had aangegeven ook te komen, maar ze bood me niet zoals gewoonlijk een lift aan en verschijnt ook niet. Hopelijk is alles goed met haar (ik krijg net een sms terug dat Maria de hele middag bij de tandarts was en het daarom was vergeten).

Het wordt weer een gezellige anderhalf uur. We hebben het over van alles en nog wat. Het eten is ook lekker. Ik bestel de baby inktvis special als voorafje en dan de Singapore noedels, die erg lekker zijn met veel vulling. 

Voor we het weten is het tijd om afscheid te nemen en Rick staat me al op te wachten. Thuis openen we de postbus en vinden daar een invasie van mieren! Hoe die daar komen is een raadsel, gisteren waren ze er nog niet. 

Rick haalt zijn bladblazer en blaast ze weg en we checken drie keer of er geen mieren meer op de post zitten. Na dit avontuur is het tijd om onze luie stoelen op te zoeken. 


6 reacties:

Petr@ zei

Ik ben benieuwd of de garnalensalade nog terug komt. Die grote garnalen zijn ook erg lekker.
Gezellig weer, de happy hour met vriendinnen. Gelukkig is alles goed met Maria.

Carla zei

Wat een prachtige vlinder heb je kunnen fotograferen!
Je nagels zien er ook weer erg mooi uit!
Gezellig, de happy hour met je vriendinnen.

Anja L. zei

Wat is die vlinder mooi!
Wat een heerlijke middag zo.
Je nagels zien er weer leuk uit.
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Petra - Ik ben ook benieuwd, maar ik heb er een hard hoofd in

Petra zei

@Carla - Ja, is iedere maand weer leuk

Petra zei

@Anja - Dank je, jij ook. Geniet nog van de laatste vakantiedagen