Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 22, 2024

Dag 1 Griekenland: Aankomst in Athene en wat verkennen

Ondanks dat ik maar heel kort echt heb geslapen gaat de vlucht toch snel. Na zo'n vijf uur krijg ik pijn in mijn heup en besluit dat dat alle slaap is die ik vannacht ga krijgen. 

Niet veel later wordt het ontbijt geserveerd. Het is roerei met worstjes, boerenkool en champignons. Daarbij een bakje fruit en yoghurt, die ik niet eet. De koffie is lekker sterk. 

Om tien over half tien Griekse tijd landen we. Er is niemand met een EU paspoort dus ik ben zo door de controle. De niet EU rij gaat ook snel en dan is het wachten op de bagage. 

Als we die hebben app ik onze taxichauffeur van George's Taxi, die op ons wacht. We zijn blij dit van tevoren geregeld te hebben. 

Vasilis brengt ons naar de Electra Metropolis, ons hotel de komende drie nachten. Natuurlijk is onze kamer zo vroeg nog niet klaar. 

We geven onze bagage af en gaan wat verkennen. Als eerste willen we een blik op de Acropolis werpen en dat kan vanaf het dak van ons hotel. 

Het is fantastisch het eindelijk in het echt te zien! Nu we hier toch zijn maken we meteen een reservering om hier morgenavond te eten. 



Dan vragen we een stadsplattegrond aan de conciërge en zij raad ook wat restaurants aan. Als eerste drinken we een Cola Zero bij Cafe Metropol naast de kathedraal. 

We hebben eigenlijk ook wel trek, maar dit menu vinden we niet bijzonder. We lopen wat verder en in een steegje zien we restaurant Hermion.

Daar kunnen we heerlijk buiten eten. We delen een voorafje van tirokopita en Rick kiest verder voor de lamsgyro. Ik neem een aubergine gerecht met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Ik krijg dat niet op, maar het is erg lekker. 

Na het eten dwalen we door Plaka en lopen langs de onderkant van de Acropolis heuvel. We zijn eigenlijk op zoek naar Anafiotika, een speciaal buurtje. 

We vinden dat niet, maar wel de Acropolis ingang waar we morgen moeten zijn. Er is een VVV en we vragen waar dat Anafiotika nou toch is. Blijkt het zo ongeveer om de hoek te zijn. We gaan er morgen wel kijken. 












Hadrian's boog

Inmiddels loopt het tegen drieën en dan is onze kamer klaar. We krijgen er een op de derde verdieping en die is van alle gemakken voorzien. 

We frissen ons even op en gaan dan richting het parlementsgebouw lopen. In het park zien we heel veel duiven, maar ook groene papegaaien. 


Bij het graf van de onbekende soldaat wordt ieder uur een wisseling van de wacht ceremonie gehouden. 

De wachten hebben mooie pakken aan en het lijkt wel een soort dans die ze uitvoeren. Erg leuk om gezien te hebben! 





Naast het parlementsgebouw ligt een groot park. We lopen er doorheen, zoekend naar het Zappeion gebouw. 

Dat vinden we maar niet en uiteindelijk blijkt het helemaal niet in dat park te liggen. Met behulp van een stel aardige Engelsen vinden we het eindelijk. 

Het gebouw heeft een prachtige binnenplaats, maar er is een kunst tentoonstelling en er staat een ellenlange rij om naar binnen te gaan. Dat gaan we later nog eens proberen. 


We lopen terug en zijn keurig op tijd voor onze reservering bij Mezze. Daar zitten we buiten en bestellen mezze, de Griekse tapas. 

Rick bestelt ouzo. Dan delen we een spanakopita. Rick kiest daar de speciale worst bij en ik gegrilde sardientjes. We smullen ervan! 



Nu blijven we nog eventjes op en straks gaan de oogjes dicht en snaveltjes toe of omgekeerd. Morgen moeten we weer vroeg van de partij zijn. 

11 reacties:

. zei

Wat een heerlijke eerste dag maar jullie zullen nu wel kapot zijn !!
Geniet ervan.
Groetjes,
Reny

Petr@ zei

Een mooie eerste dag in Athene! Jullie zullen vast goed slapen vannacht. Veel plezier morgen.

Sylvia zei

Dag Petra! Wat ontzettend grappig is dit - ik lees toevallig nog eens jouw blog en dan zit je zowaar in Griekenland, ons tweede thuisland sinds een paar jaar! Jammer dat we niet in de buurt van Athene zitten dat is toch nog wel een 4 uur rijden. Wij hebben sinds 5 jaar een woning in Paleros, centraal Griekenland aan de kust. We wonen hier ongeveer 6 maanden per jaar (2 x 3 maanden). Hans is ondertussen met pensioen. Heel veel plezier in ieder geval in Athene, gaan jullie verder nog ergens in Griekenland heen? Groetjes ook van Hans en groeten aan Rick! Liefs Sylvia

Anja L. zei

Op jullie eerste dag hebben jullie al aardig wat gezien. Wat een prachtig uitzicht is dat.
Hele fijne dag!

Carla zei

Wat een heerlijke eerste dag hadden jullie! Prachtige foto’s… herkenbaar ook, al is t al even geleden dat ik in Athene was. Heerlijk ook, het Griekse eten! Geniet ervan!

Wil zei

En na aankomst direct Athene bezoeken. Mooie uitzichten. Deze dag kon alvast niet meer stuk. Fijne
maandag. Ik zal mijn Griekse buurman Andreas eens vragen uit welke streek hij komt. Voor zijn vakantie
gaat hij ieder jaar naar zijn geboorteland.

Petra zei

@Reny - het helpt met in het ritme komen

Petra zei

@Sylvia - nou, dat is leuk! Lijkt me heerlijk zo'n tweede huis. Wij gaan ook naar Mykonos, Naxos en Santorini. Hartelijke groeten terug!

Petra zei

@Anja - Dank je!

Petra zei

@Carla - voor ons de eerste keer terwijl we beiden heel wat gereisd hebben in Europa

Petra zei

@Wil - we bleven er goed wakker door