Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 23, 2019

Dag 2 Europa: Over de vlucht naar Frankfurt en het (weer)zien met Kai en Raquel

De wekker gaat weer om zeven uur en we staan meteen naast ons bed. Ik heb gisteravond al gedoucht maar Rick probeert dat vanochtend te doen. Hij krijgt een letterlijke koude douche over zich heen. Als hij er bij de receptie over klaagt blijkt het hele hotel geen warm water te hebben. Dan toch maar even koud.

We checken uit, halen een paar ijskoffies en gaan dan op onze bestelde taxi wachten. Om twee minuten voor acht is die er nog niet en er rijdt net een andere beschikbare taxi langs. Hij vraagt of we een taxi nodig hebben en wij gaan dan maar met hem mee.

Bij het hotel werd ons aangeraden 3,5 uur voor vertrek naar Heathrow te gaan. Je wist maar nooit met het verkeer. Ik vond dat wat overdreven, meestal is het ergste verkeer de stad in en niet omgekeerd. Maar ja, wij zijn hier niet bekend dus gehoorzaamden.

Het gevolg is dat we meer dan drie uur van tevoren op het vliegveld zijn. Eigenlijk hadden we best nog even naar de pub kunnen gaan voor een Engels ontbijt. Gelukkig vinden we dat nadat we door check in en veiligheidscontrole zijn bij The Gorgeous Kitchen.


Het smaakt erg lekker en we kunnen onze telefoons even opladen want er zijn stopcontacten aan de bar. We blijven een uurtje zitten en gaan dan de winkels verkennen. Rick koopt een aantal tijdschriften en een Beano bij W.H. Smith.

Inmiddels weten we onze gate en lopen daarheen. Bij het aan boord gaan word ik uit de rij gehaald en verteld dat ik mijn tas moet laten inchecken. Dat terwijl die met gemak onder de stoel past. Hij is een halve kilo te zwaar!

Nog net mag ik mijn laptop eruit halen, maar eenmaal in het vliegtuig bedenk ik dat al mijn medicijnen en mijn Amerikaanse paspoort er ook nog inzitten. Ik ben blij dat de vlucht maar een uur duurt, want ik wil die tas weer in mijn bezit hebben!

Keurig op tijd landen we in Frankfurt, maar dan moeten we weer met de vermaledijde bussen hier wat nog eens een half uur duurt. We zijn wel zo door de immigratie en onze tassen, inclusief mijn handbagage, liggen gelukkig al op de band. Ik slaak een zucht van verlichting dat alles er nog inzit.

Terwijl Rick de van voor 9 passagiers van Sixt huurt ga ik curry worsten kopen. Die eten we als lunch, niet gezond, wel heel erg lekker. Ik stel de van in op Engels en dan kunnen we naar Germersheim.

Anderhalf uur later komen we bij de Germersheimer Hof aan. De weg naast het hotel is afgesloten dus we moeten omrijden om op de parkeerplaats te komen. Die is nogal nauw dus Rick zweet peentjes bij het parkeren van de van. We besluiten de rest van de tijd langs de weg te gaan parkeren.

Binnen worden we welkom geheten en krijgen voor de laatste keer kamer 320, die ik speciaal had aangevraagd. Ik denk althans dat er voortaan geen gelegenheid zal zijn om in Germersheim te gaan logeren.

We brengen de bagage naar boven en gaan dan naar Kai's appartement. Daar is hij al een heel end met inpakken. Morgen moet alles in de van geladen worden en ondanks dat die heel groot is hoop ik dat alles gaat passen!

Na even bijpraten laten we Kai verder gaan met inpakken. Rick en ik gaan naar de Real supermarkt op loopafstand van Kai's appartement. Daar kopen we drankjes en Rick vindt er Maggi ossenstaartsoep. Verder kopen we een verlengsnoer wat we vanavond voor de fan, die we van Kai meekregen kunnen gebruiken.

Dan gaan we het centrum van Germersheim in. Daar zien we bij het fort een leuk terras. Het blijkt van het Griekse restaurant Sto Kastro te zijn. Ik bestel een rose en Rick een biertje en we bekijken de menukaart. Die is uitgebreid en als we aan Kai vragen of hij hier wil eten wordt dat enthousiast beaamd.

Als Raquel terug is houd ik ons tafeltje bezet terwijl Rick de kinderen ophaalt. Eindelijk ontmoeten we Raquel en wat een leuk meisje is dat! Heel anders dan Bea, zeer geinteresseerd in van alles en nog wat en het wordt dan ook heel gezellig.

Kai en Raquel delen de mezze, een flink bord met allerlei Griekse voorafjes. Rick heeft de mixed grill en ik het visgerecht met gamba, calamari, scholfilet en snoekbaarsfilet. Daarbij hebben we een lekkere salade en aardappelkroketjes. Die laatsten laten Kai en Raquel zich goed smaken.

Het loopt al tegen tienen als we Kai en Raquel terugbrengen naar Kai's kamer. Daar zetten zij nog even de fan in elkaar voor ons. Dat ding gaat op de hotelkamer meteen aan. Niet veel later gaan we slapen want het was een lange dag.

6 reacties:

Sophie zei

Leuk dat jullie Raquel ontmoet hebben! Heel veel plezier met Kai en zijn vriendin, dat zal heel wat waard zijn om weer even tijd met je zoon door te kunnen brengen! :)

Jort & Suus - On the road zei

Leuk dat jullie haar nu eindelijk kunnen ontmoeten. FIjn om weer tijd samen door te kunnen brengen! Heel veel plezier!

Tineke zei

Goed dat jullie Kai helpen met verhuizen, scheelt veel geld; een landverhuizing.
Met het weer treffen jullie het niet om te verhuizen, nu hier overal een grote hitte golf heerst.
Ik heb de parasol boven mijn hortensia gezet, kijken of het helpt of dat de hitte zelf ook funest is. Ons huis is gelukkig heel koel.

Joke zei

Welkom in Europa Petra en Nick.
Altijd heel fijn als je je kind na zo,n lange tijd
weer live kunt zien en kunt knuffelen.
Geen verhuisweer met die hitte nu he,
je zweet gelijk bij alles wat je doet.
Worden je bloemplanten buiten op het deck ook verzorgd nu jullie in Europa zijn?
Hoelang blijven jullie nu hier?
Zelf kijk ik smiddags de Tour de France op de tv,binnen nu beter dan buiten..
Wens jullie een heel gezellige tijd toe in Duitsland met Kai en Raquel.

groetjes Joke


Sally zei

Fijn dat je handbagage gewoon op de band stond (Bij mijn vader was dat niet het geval toen we 4 dagen naar Schotland gingen en kregen wij deze pas op de laatste dag bij de airBnB geleverd. Erg vervelend zo zonder je spullen te zitten op zo´n kort steden tripje). Leuk dat je kai's vriendin nu eindelijk in het echt ontmoet hebt. Fijn als je kinderen zo gelukkig zijn. Succes met de verhuizing.

Petra zei

@Sophie - Zeker! We gaan de komende vijf dagen met elkaar reizen en dan nog een aantal dagen in Lyon samen.

@Suus - Dat gaan we hebben!

@Tineke - Het valt best mee hier, veel minder vochtig dan in Washington. En wij zijn ook aan de hitte gewend, ik althans wel (Rick minder).

@Joke - Onze buurvrouw verzorgt onze geraniums en hibiscus, maar ze kregen gisteravond alweer een flinke storm over zich heen. Wij blijven tot 4 augustus in Europa.

@Sally - Daar was ik inderdaad zo bang voor. Bijna twee weken zonder mijn medicijnen vooral maakte me nerveus.