Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 18, 2019

Over een verwenmiddag

Rick moet er al heel vroeg op uit en dat is vervelend voor hem want hij was gisteravond pas laat thuis. Ik ben dan ook blij dat ik niet mee ben gegaan want het was heel erg druk en daardoor duurde het veel langer dan wij gedacht hadden. Maar Rick heeft wel mooie foto's van de raket op het Washington Monument kunnen maken.

Om kwart over zeven sta ik ook op. Ik zet koffie, snijd een tomaat in plakjes en besmeer een cracker met brie. Dit alles eet ik buiten op het deck op. Zo vroeg is het nog wel te doen qua temperatuur.


Zin om weer de elliptische machine te doen heb ik niet dus ik trotseer de warmte en loop een uur hard op het deck. Dan heb ik mijn 10000 stappen bijeen en begin ik vast met inpakken. Ik wil vandaag zoveel mogelijk gedaan krijgen zodat ik morgen na de rondleiding nog maar weinig hoef te doen.

Om kwart voor tien rijd ik naar Anytime Fitness voor de laatste personal training sessie voor onze reis. Sharon heeft weer een goed half uur voor me. Alle spiergroepen komen aan bod. Dan nemen we voor twee en een halve week afscheid. De kans dat ik op vakantie gewichten ga doen is nihil dus even pauze daarin.
Een Painted Lady vlinder op onze buddleia

Het is intussen weer flink heet. Toch ga ik buiten zitten in de hoop dat mijn lichaam eraan went. Ik denk namelijk dat dat wel het geval is. Koelere temperaturen onder de 30 graden (!) voelen namelijk nu al gauw koud aan.

Voor de lunch heb ik met Marielle afgesproken bij California Shabu Shabu. Daar heb ik een coupon voor twee maaltijden voor de prijs van een. Het is natuurlijk weer heerlijk en gezellig zo met zijn tweetjes.

Daarna lopen we naar Starbucks waar ik een nitro brew koop en Marielle een caramel macchiato. Die nemen we mee naar Pro Nails 3 waar we een afspraak hebben om onze nagels te laten doen. Ik kies dit keer een blauwe glitter en Marielle doet een French manicure. Ook dit is heel leuk om zo samen te doen, moeten we vaker coordineren!

Met mooi gelakte nagels nemen we afscheid tot na onze vakanties want Marielle gaat volgende week ook naar Europa. Thuis laat ik Orion even uit in de achtertuin en maak me dan klaar voor het zwembad. Daar ga ik meteen het water in en ga dan liggen lezen in mijn leuke boek.
Om kwart voor vijf krijg ik een Arlo alert op mijn telefoon. Ik zie dat Rick al thuis is. Dat kan niet anders zijn dan om ook te gaan zwemmen. En jawel, niet veel later staat hij voor mijn neus. Rick is altijd een "ik koel af en dat is genoeg" zwemmer want na zijn duik in het water gaat hij alweer huiswaarts waar hij ik weet niet wat allemaal "moet" doen. 

Als ik op een punt kom waar ik mijn boek kan wegleggen ga ik ook huiswaarts. Daar praat ik even met buurvrouw Jeanne. Gisteren kregen we bericht dat de vader van een van onze andere buurvrouwen plotseling is overleden.

Die man kenden wij allemaal want hij was heel vaak met zijn kleinkinderen buiten aan het spelen. Hij was pas 75. Gelukkig hadden ze net nog een vakantie in Florida gehad samen. Hij is in zijn slaap aan een hartaanval overleden. "Pluk de dag, want je weet nooit of het je laatste is", zegt Jeanne, helemaal waar!

Voor ons avondeten gaat Rick voor mij sashimi halen. Zo heb ik dus een Japans dagje qua eten. Voor zichzelf neemt hij kabobs mee. Dan gaat de tv aan en we zijn beiden van plan vroeg naar bed te gaan. Vooral Rick is heel moe van zijn korte nacht.

Morgen heb ik dus mijn rondleiding met naar verluid een gevoelstemperatuur van 43 graden. Ik zie er tegenop maar we zien wel hoe het gaat. In ieder geval is het gelukt om een uur eerder dan gewoonlijk te beginnen.

4 reacties:

Anja L. zei

Ik vind het wel eigenwijs van die mensen dat ze toch een rondleiding willen hebben met die temperatuur!
Ik wens je heel veel succes.

Tineke zei

wij krijgen volgende week ook weer boven de 30 graden, nu nog even genieten van de 23 graden. Mijn dochter is met de economische delegatie met Mark Rutte in Boston, leuk voor haar om weer even terug te zijn, maar wel een vermoeiend programma.
Vandaag ga ik de domtoren onder leiding van een gids met mijn kleinzoon beklimmen

Anoniem zei

Vreselijk,wat een hitte bij jullie,
als het bij jullie zo warm word valt mij steeds op,
dan komt die warmte gauw genoeg ook hier in Nederland.
Daarbij hier in het zuiden van Nederland,is het verschrikkelijk droop.
Een ramp nu al hier,bij de boeren en tuinders met die droogte.

Jullie hebben weer een hele reis voor je en het word weer een blij weerzien met Kai,
genieten dus.
Wens je een een behouden reis toe...

groetjes Joke

Petra zei

@Anja - Uiteindelijk hebben we dingen aangepast en was het redelijk te doen.

@Tineke - Leuk, de Domtoren, die heb ik op de dag voordat ik naar de VS emigreerde voor het eerst beklommen.

@Joke - Dank je wel!