Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 02, 2019

Over een hete zomerdag eindigend met onweersbuien

Rick staat al om kwart voor zeven op. Wetend dat mijn Fitbit dan gaat zeggen dat ik minder dan acht uur heb geslapen blijf ik nog even liggen. Hoe dan ook zegt het ding dat ik weliswaar meer dan negen uur in bed heb geleden, maar daarvan maar 7 uur 56 minuten heb geslapen.

Alweer wordt het niet groen voor acht uur slaap, grr. Misschien hebben jullie het al door, maar ik ben flink competitie gericht en moet en zal die acht uur slaap op mijn Fitbit krijgen!

Rick heeft de koffie al aan het pruttelen en ik moet zeggen dat die van het nieuwe apparaat erg lekker is. Ik neem ook weer mijn collageen protein in de hoop de pijn in mijn heupen en handen te verminderen.

Na mijn ontbijt van een cracker met brie en twee mini komkommertjes op het deck verorberd te hebben begin ik aan mijn op de plaats hardlopen. Het kolibrietje komt weer boos langs vliegen, maar hee, het is wel mijn deck! Zodra ik klaar ben komt ze lange tijd van de nectar drinken.


Orion is helemaal blij als we de achtertuin ingaan en ik snoepjes gooi, die hij mag zoeken. Hij geeft ook echt niet op tot hij het minuscule snoepje in het gras heeft gevonden. Onvoorstelbaar hoe goed zo'n hondenneus werkt.

Voor mijn lunch haal ik weer een poke bowl van Lei'd Poke. Gisteren had ik per ongeluk alleen maar zalm besteld en ik heb enorme zin in de gemarineerde garnalen. Ik zou deze bowl wel iedere dag kunnen eten met dit warme weer, geen wonder dat het zo populair is in het warme Hawaii.

Dan kleed ik me in badkleding en loop naar de overkant om de middag weer luxueus in het zwembad door te brengen. Daar zie ik Chris, die net aan haar baantjes begint. Zij wil volgend jaar weer een reisje maken samen, nu even bedenken waarheen.

"Mijn" ligstoel van gisteren is weer beschikbaar. Ik neem plaats in de schaduw en ga verder aan mijn Frans op Duolingo. Daar ben ik dit weekend weer mee begonnen. Het is goed om mijn brein weer in het Frans te krijgen aangezien we over minder dan drie weken naar Europa vertrekken.

Het is een beetje verslavend en voor ik het weet is er een uur voorbij. Ik heb het nu wel heel warm en als de kinderen het bad uit moeten ga ik wat baantjes trekken. Ik houd het vandaag bij tien, 250 meter. Als mijn heupen weer wat minder pijn doen ga ik er weer meer zwemmen.


Verder vliegt de middag al Frans ophalend, woordspelletjes spelend en lezend (weer een spannend boek van Nora Roberts dat in Washington speelt). Af en toe neem ik een verkoelende duik in het zwembad.
De Happy Color app heeft best vaak Nederlandse plaatsjes, ik vraag me af of ze iets met Nederland te maken hebben

Intussen kijk ik ook op de buienradar en er komt natuurlijk onweer aan. Om kwart voor vijf hoor ik donder en de lifeguards ook. Ik was toch al van plan om naar huis te gaan dus dat komt mooi uit. De rest van de middag en avond krijgen we de ene na de andere stortbui met bliksem en donder over ons heen.

Gelukkig heb ik vanavond geen grilmaaltijd gepland! Als Rick thuiskomt maken we onze maaltijd van crabcakes, spinazie en bloemkool tots. Het smaakt weer voortreffelijk. Echt een van mijn favoriete combinaties en zo makkelijk te maken, enkel in de oven en magnetron.

Intussen regent het zo hard dat de satelliet tv niet werkt. We praten via Facebook met mijn Canadese broer, die vandaag zijn baan verloor. Gelukkig kreeg hij twee jaar salaris en hoopt snel een nieuwe baan te vinden. Toch is het een schok, zo onverwachts.

Rick gaat in de zware onweersbui vuurwerk kopen voor vrijdag als we met de buurt Onafhankelijkheidsdag gaan vieren. De stoplichten werken niet (hier flikkerden de lichten maar bleven gelukkig aan) en het vuurwerkverkoopbedrijfje blijkt dicht te zijn. Waarschijnlijk ook vanwege het onweer. Ik ga dan morgen maar eens voor het eerst in mijn leven vuurwerk kopen!

Vanavond zou er 30 procent kans op onweer zijn en donderdag en vrijdag 60 procent. Hopelijk vallen alle vuurwerkshows niet letterlijk in het water (hoewel ik hoop dat Trumps belachelijke circus in DC wel in het water valt).

4 reacties:

Petr@ zei

Niet iedereen slaapt 8 uur hè en heeft er ook behoefte aan. Ik ben benieuwd of je de 8 uur gaat halen. Ik ben ook wel benieuwd hoe dat geregistreerd wordt. Misschien verandering in hartslag?

Succes met het kopen van het vuurwerk!

Sophie zei

Leuk dat je weer met Chris op reis wilt, de vorige reis is goed bevallen volgens mij. Ik ben benieuwd waar jullie eindigen, al maakt de bestemming met zo'n goede vriendschap niet eens zoveel uit. Ik ga over drie weken met een vriendin naar Boedapest maar we hadden ook naar Madrid kunnen gaan.

Vervelend dat je broer z'n baan kwijt is. Hopelijk komt er gauw iets nieuws op z'n pad.

Wij zijn bijna weer thuis (morgen vliegen we) en dus zal ik lekker bijlezen, iig je trip met Chris!

Anja L. zei

Ach, wat erg voor je broer en zijn gezin. Dat zal schrikken zijn geweest. Gelukkig heeft hij nu de tijd om een baan te zoeken. Gaat dat moeilijk worden in Canada?
Wat leuk dat Chris wil een reis wil maken volgend jaar.
Ik zag dat Trump zelfs tanks naar Washington had laten komen, wat een idioot is het toch.
Ik hoop dat de Nederlandse dames vanavond van Zweden winnen, dan wordt de finale
USA - Nederland. Jullie dames spelen echt goed voetbal hoor, het was een leuke wedstrijd gisteren.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Wat leuk dat Chris volgend jaar weer samen op reis wil. Een teken dat het een geslaagd tripje was.

Door jou ben ik nu ook een beetje verslaafd aan Happy Color. Verstand op nul en kleuren maar, haha.

Ontzettend vervelend voor je broer. Het zijn heel onzekere tijden tegenwoordig en of je nu wel of niet goed presteert maakt niet meer uit. Het gaat alleen maar om cijfers. Twee jaar salaris is mooi lang, dus wie weet springt hij er uiteindelijk toch goed uit.