Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 07, 2019

Over Yesterday en de voetbalfinale

Zaterdag

Gisteravond werd het voor ons doen laat en daarom hebben we wat moeite met opstaan. Om half negen dwingen we onszelf uit bed en na Orion uitgelaten te hebben gaan we Vienna in. Het is zo vroeg al 27 graden en belooft weer een heel warme dag te worden.

Na onze koffies en ontbijt bij de Starbucks drive thru te hebben gehaald gaan we naar het wekelijkse boerenmarktje in Vienna. Daar zien we zoals zo vaak onze kennissen Mary en David en Tara.



Zij gaven donderdagavond aan misschien met ons mee te willen om de voetbalfinale te gaan kijken, maar ze hebben toch besloten thuis te blijven. Ze willen een brunch met Nederlandse ontbijtgerechten gaan maken.

Jammer genoeg kan ik niets beters bedenken dan ei, kaas en ham. Ik raad ze aan Goudse kaas te kopen en bruin brood. Verder leg ik uit wat een uitsmijter is. Ik ben benieuwd wat ze nou gaan maken.

Zoals altijd is het marktje leuk maar we vertrekken zonder iets te kopen. Dan rijden we nog even naar de vuurwerkverkoopplaats. Die gaat net open en Rick koopt nog een paar van het mooiste vuurwerk van gisteravond. Ik denk dat we na morgen niets meer kunnen kopen, maar we hebben genoeg voor Oud en Nieuw. Dat vergt hier wat vooruit denken.

Thuis ga ik aan mijn op de plaats hardlopen en Rick verder aan zijn pijlen project. Dat gaat goed vooruit nu hij eenmaal de juiste methode heeft gevonden. Rick hoopt er deze zomer klaar mee te zijn.

Voor we het weten is het lunchtijd en we bestellen salades van Panera. Die eten we in het restaurant op. Ik heb nog steeds geen zin in kip en heb de Griekse salade met feta. Rick heeft wel een salade met kip. Het is allemaal erg lekker.

Er worden vanmiddag weer onweersbuiten voorspeld dus ik kleed me na het eten meteen in bikini en loop naar het zwembad. Rick belooft na nog wat verven ook te komen. Het is drukker dan gewoonlijk maar ik vind nog een stoel onder een parasol.

De fluit voor de pauze voor kinderen onder de vijftien gaat net en ik besluit meteen mijn tien baantjes te gaan trekken. Dit keer zonder mijn flippers en gewoon ouderwets schoolslag. Ik zet mijn Fitbit aan en die vertelt me na afloop dat ik 61 calorieen verbrand heb. Nou, weer meegenomen.

Na een half uur lezen hoor ik duidelijke donder en de lifeguards ook. De onweersbui is ten zuiden van ons en zal hier niet komen, maar het horen van donder alleen al sluit het zwembad voor tenminste drie kwartier.

Halverwege mijn wandeling naar huis komt Rick in zijn zwembroek aanlopen. Hij is heel teleurgesteld dat hij geen verkoelende duik kan nemen. Ik probeer hem op te vrolijken door te zeggen dat het water warm is. Ik transpireerde terwijl ik zwom. Dat gebeurt niet vaak.

Omdat het onweer niet deze kant opkomt kan ik buiten in mijn hangmatstoel mijn boek uit lezen. Rick doet zijn rug oefeningen en dan maken we ons klaar om naar  de AMC bioscoop in Tysons Corner Center te gaan.

Daar hebben we kaartjes voor de film Yesterday. Ik haal weer een bloody Mary en Tim weet dat al. Het is zijn laatste dag hier, jammer want het is een aardige jonge man. De bloody Mary mix hier is ook erg lekker, bijna net zo goed als de Zing Zang waar ik dol op ben.

Voor de film begint krijgen we bijna een half uur voorfilmpjes voorgeschoteld. Dit keer vind ik het niet erg want ik wil bijna al die films zien. Yesterday overtreft mijn verwachtingen en die van Rick ook. Wat een super film is dit!

Als we naar buiten lopen zien we heel dreigende luchten onze kant opkomen. We hebben besloten bij Rango's te gaan eten. Daar bestel ik mijn favorieten, de ceviche en de vissoep. Rick neemt fajita's. Terwijl we er aan de bar van genieten barst het onweer los.

Gelukkig dondert en bliksemt het hier meer dan dat het regent dus we kunnen relatief droog terug naar de auto lopen. Thuis gaan de voeten omhoog en de tv aan. Het gaat zeker niet laat worden vanavond want ik ben erg moe.

Zondag

Vandaag staan we keurig om half acht op. We halen ontbijt van Starbucks en halen dan Niall op om naar de stad te gaan. Niall, die Iers is, kent vrijwel alle eigenaren van Ierse bars en wij gaan naar Across The Pond in Dupont Circle waar Niall bevriend is met de eigenaar Liam.

Nialls vrouw Serena en zijn twee dochters zijn in Lyon in het stadium voor de finale. Zij hebben de halve finales ook live meegemaakt. Zo te zien een superreis voor ze met als hoogtepunt dat de USA wereldkampioenen zijn.
Echte USA fans voor de wedstrijd

We komen er rond half tien aan want we hebben geen idee hoe druk het zal zijn. We zijn de eerste klanten. Niall en ik kiezen stoelen aan de bar. Rick gaat de auto parkeren en tegen de tijd dat hij terugkomt zijn er al een aantal meer. Ik begin met een lekkere bloody Mary en de sfeer wordt al gauw gezellig.

Als de wedstrijd om elf uur begint staat het propvol. Niall had het goed dat we vroeg moesten zijn want we hebben perfecte barstoelen vlak voor het grote scherm. Ik ben de enige in een oranje shirt en heel schappelijk wensen deze en gene mij ook succes.


Ook krijg ik een aantal keren de vraag waarom de Nederlandse kleur oranje is. Ik geef het simpelste antwoord dat het de achternaam van de koninklijke familie is. Ik vertel ze ook dat de koning en kroonprinses in het publiek zitten en dat vinden ze allemaal prachtig. Je zal een Amerikaanse president niet zomaar bij zo'n wedstrijd zien, veel te veel veiligheidsmaatregelen nodig (Trump zou sowieso niet gaan, maar goed).
Gespannen kijken

De USA spirit is groot maar er wordt ook geklapt als de Nederlandse dames een goede poging doen. Als het pauze is bestellen Rick en ik onze brunch. Voor mij het halve Ierse ontbijt en voor Rick het hele. Het is best lekker, maar ik mis wat groente.

Laat men nooit meer zeggen dat Amerikanen niet geinteresseerd zijn in voetbal. Wat een enthousiasme als het USA elftal wint! Ik vond het een goede wedstrijd en win-win voor mij, "mijn" landen zijn nummer een en twee in de wereld!

We kijken de uitreikingen van de trofeeen nog en nemen dan afscheid van Niall. Hij gaat met de metro naar Bethesda om daar een vriend te bezoeken. Rick en ik rijden terug naar huis waar we Orion meteen meenemen voor een wandeling. Niet te lang want het is heet en het asfalt niet goed voor Orions pootjes.

Dan maken we ons klaar om naar het zwembad te gaan. Het water voelt heerlijk verkoelend. Ik heb geen energie om te gaan zwemmen, maar Rick en ik gaan er iedere keer als de kinderen eruit moeten even in.

Rick houdt het om vier uur voor gezien en gaat huiswaarts. Ik heb weer een spannend boek en voor ik het weet is het half zes. Thuis tref ik Rick hard bezig het deck vrij te maken van planten en stoelen. Morgen komen ze het met de hogedrukreiniger om het deck en het hek om onze tuin te spuiten.
Tot mijn vreugde beginnen mijn favoriete bloemen, de tijgerlelies, te bloeien

Voor ons avondeten bestellen we gyro salades van Plaka Grill. Het smaakt ons goed en we eten het op het deck op nu we er nog twee stoelen hebben staan. Terwijl we eten zien we zomaar een wasbeertje over ons houten hek links lopen. Helaas ligt mijn telefoon binnen dus ik ben te laat om een foto te nemen.

Zo hebben we er weer een heel leuk lang weekend opzitten. Volgende week heb ik eindelijk wat rondleidingen. Dit jaar heb ik heel vaak nee moeten zeggen omdat wij twee van de drukke zomerweken zelf op reis zijn. Ik zie ernaar uit onze mooie stad weer te laten zien, maar ik hoop dat het meevalt met de hitte.


3 reacties:

Marion2 zei

Wat een gezellig weekend. En dan ook nog dat heerlijke warme zomerweer.
Wat een leuke reacties op je shirt. Kan me voorstellen dat het bijzonder
voor je was om deze wedstrijd te kijken.

Een echt Nederlandse lunch is voor mij ook een sneetje bruin brood met kaas
(eet het elke dag, haha). Of beleg als worst, hagelslag, chocoladevlokken,
muisjes of pindakaas. Kroket op een wit bolletje. Havermout schiet me ook
nog te binnen.

Tineke zei

Het was een heel leuke voetbalwedstrijd, ik keek met man en 2 kleindochters; we aten zelf gemaakte pizza . Beide teams zette zich goed in en amerika was gewoon beter.
Mijn favoriete bloemen zijn de floxen; mooi van kleur, veel verschillende en ze bloeien lang.
We zijn ook naar het Singer museum in Laren geweest, daar heeft Piet Ouddolf een prachtige bloeiende tuin aangelegd; hij heeft ook de spoorrailtuin in New York gedaan en het monument bij de twin towers; schitterende tuin; alle kunst verbleekte daarbij.

Petra zei

@Marion - Vandaag wat minder lekker zomerweer! Havermout hebben ze hier ook wel als ontbijt.

@Tineke - Flox is ook mooi inderdaad. Wij hebben de High Line in New York ook gelopen.