Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 28, 2019

Dag 8 Europa: Over de rit naar Lyon

We slapen uit tot half acht vanochtend.  Het regent inderdaad zoals voorspeld, maar meer een miezer dan een gestage regen.


We maken ons klaar en lopen dan naar de overkant. Daar ontbijten we bij de Britannia Pub. Ze hebben een lekker buffet en we vinden het de 20 frank veel meer waard dan de omelet van gisteren.

Na het eten halen we de spullen van de kamer. Rick gaat de van halen en ik betaal de hotelrekening en ruil al ons kleingeld in voor een biljet van 20 frank.

Inmiddels zijn Kai en Raquel er ook. We laden de spullen in en stellen de GPS in op het Palais des Nations.

Daar stappen we uit en maken foto's van het Verenigde Naties gebouw en de enorme  gebroken stoel. Die stoel is symbolisch tegen oorlogsgeweld tegen burgers.


Dan zetten we onze tocht voort naar CERN. Dit doet me aan het Bernini Mysterie van Dan Brown denken. Jammer genoeg mag je alleen met een gids het gebouw binnen.

Na foto's van de buitenkant gemaakt te hebben gaan we verder naar de volgende stop, Annecy.

Daar is het even zoeken naar parkeerruimte waar de van in past. De parkeergarages zijn te laag.

Als we eindelijk geparkeerd staan lopen we de gezellige oude binnenstad in. We bekijken Notre Dame de Liesse van binnen en komen dan  via nauwe straatjes op een superdrukke markt

















Daar lopen we doorheen en kijke onze ogen uit. Dan zien we een heel leuke Bretonse creperie. Daar gaan we lunchen.


Er is heel veel keuze in hartige boekweit crepes. Ik kies de Provencale met o.a tomaat, ham en ansjovis. Het smaakt voortreffelijk!

Het is inmiddels droog en langs het meer van Annecy lopen we terug. Het is intussen zo druk dat er geruzied wordt om onze parkeerplek. Een Nederlander wint uiteindelijk.




Dit bezoek aan Annecy was een heel goed idee van Raquel. Wat een leuke plaats!

Nu stellen we de GPS in op Raquels en vanavond ook Kai's appartement. Het weer wordt steeds beter dus we hoeven gelukkig niet in de regen de van uit te pakken.

Tegen half vier zijn we bij het appartement.  We ontmoeten een paar van hun huisgenoten en laden dan de van uit.

Er is een lift dus dat helpt enorm en een half uur later is alles al op hun kamer.

Het bed ligt bezaaid met dingen en je kunt je niet wenden of keren in de vrij kleine kamer.

We laten ze dus opruimen en gaan naar het Sofitel waar we de komende drie nachten logeren.

Daar blijkt de parkeergarage te laag voor ons busje. Gelukkig zijn ze heel vriendelijk en mag hij vannacht op de stoep staan. Morgenochtend leveren we hem tot Ricks grote opluchting in.

Als alles op de kamer staat gaan we op zoek naar een cafeetje. Dat vinden we al snel aan het grote Bellecour plein. Rick is helemaal in zijn sas met een van zijn favoriete Belgische biertjes.

Daarna lopen we wat rond maar alle winkels zijn natuurlijk dicht. Op een gegeven moment komt er een Nederlands jongetje langs, die luid verkondigt te moeten poepen en plassen.

We lachen er allemaal smakelijk om want wij zijn duidelijk niet de enigen die het verstonden.

Bij Mos nemen we het laatste tafeltje buiten in. Ook hier vindt Rick lekker bier van de 30 tapbieren. Ik vind rose het lekkerst nu. We delen verder een charcuterie en kaasplankje.
Verderop hebben ze zowaar een bloody Mary op het menu staan. Die moet ik hebben! Hij is erg lekker maar niet zoals thuis. Ik houd het hier voortaan maar op wijn.

Kai en Raquel geven aan druk bezig te zijn en we begrijpen dat helemaal. Rick en ik gaan dus samen eten.

We nemen een tafeltje bij Le Bouchon du Carnivore. Daar bestel ik escargots, heel lekker.

Dan heeft Rick de mixed grill en ik de tartaar. We krijgen er Provencaalse tomaten bij.


Tegen mij spreekt iedereen Frans, maar bij Rick gaat het hoe hij ook probeert meteen in het Engels. Jammer, want hij probeert hun taal te spreken.

Het smaakt allemaal heerlijk,  al kan ik het niet op. Ik bedenk me dat ik deze week meer rood vlees heb gegeten dan gewoonlijk in een half jaar!

Na het eten lopen we terug naar het hotel. Ik ga op bed nog wat computeren voor het slapen gaan. Rick gaat nog een wandeling maken.

Zoals altijd vliegt de tijd! Het lijkt wel gisteren dat we uit Germersheim vertrokken.

Nu beginnen Kai en Raquel aan hun leven samen hier. Ik vind het knap van Kai. Hij spreekt nog maar heel beperkt Frans en toch gaat hij dit avontuur aan.

7 reacties:

Jort & Suus - On the road zei

Zo leuk om al die leuke plaatsjes via jou zo te leren kennen. We hebben twee jaar geleden ook een road trip gemaakt door Duitsland toen zijn we op zulke leuke plekken terecht gekomen.

Wat knap van Kai! Ik weet zeker, met zijn instelling zal hij ver komen! Veel succes gewenst!
Gaan jullie na deze dagen Lyon nog verder?

Sylvia zei

Leuk om over Annecy te lezen en Lyon is de stad waar we altijd “snel” langs rijden op weg naar het Zuiden maar waar we eigenlijk gewoon eens zouden moeten stoppen!
Even een kleine verbetering, een hartige boekweit crêpe heet in het Frans een galette��.
Jouw eetvoorkeuren in Frankrijk komen overeen met die van mij. Ik bestel eigenlijk altijd fois-gras, steak tartare of slakken als ik de kans krijg.
Groetjes vanuit de mooie Loire streek.

Sophie zei

Wat een mooie route vandaag. Heel veel geluk gewenst aan Kai, ik vind het ook bewonderingswaardig hoe hij zo avontuurlijk ingesteld is door zich zo in het buitenland te vestigen. Anderzijds heeft hij dat duidelijk van geen vreemde!

Sally zei

Wat een leuke reis maken jullie toch. Heel veel succes aan Kai, knap om zo weer opnieuw te beginnen aan een geheel nieuw avontuur en leven

Anja L. zei

Ik denk dat Kai al snel goed Frans spreekt, hij heeft ook Raquel om op te oefenen.
Blijven ze samen op die kleine kamer of gaan ze wat anders zoeken? Ik weet eigenlijk niets van de huizenprijzen in Lyon.
Wij zijn van plan om straks naar Frankrijk op vakantie te gaan en ik denk dat we dan ook maar langs Annecy gaan. Lyon staat ook in de planning.
Fijne dag vandaag.

Petr@ zei

Wat een leuke plaats, Annecy!

Spannend voor Kai en Raquel. Ze waren natuurlijk al samen maar nu weer op een andere plek. Hopelijk heeft Kai het naar zijn zin in Frankrijk en leert hij de taal snel.

Petra zei

@Suus - We gaan overmorgen met zijn tweetjes nog een paar dagen naar Avignon en omgeving.

@Sylvia - Ja, ik weet dat het galettes zijn in het Frans maar wist niet of al mijn Nederlandstalige lezers dat ook weten.

@Sophie - Nee, maar voor mij was het een stuk makkelijker want toen had ik mijn ouders, broers en zus, hoewel ik wel alles zelf heb moeten regelen, maar onderdak bij mensen, die mijn taal spraken had ik wel.

@Sally - Ja, ik vind het ook erg knap van hem!

@Anja - Voorlopig gaan ze hier wonen maar uiteindelijk is het doel natuurlijk om iets voor henzelf te zoeken.

@Petra - Ze hebben eigenlijk nog nooit echt samengewoond want Raquel was in Engeland vorig jaar. Maar zo te zien zit het wel goed met die twee. Raquel is oprecht bezig met Kai te helpen en dat is heel anders dan zijn vorige vriendin.