Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 31, 2019

Dag 11 Europa: Over een rit naar het zuiden

Om half acht staan we op. We maken ons klaar en lopen dan naar de Starbucks.  Daar bestel ik ijskoffies voor ons beiden.


Bij de Brioche Doree kopen we weer de olijf baguettines. Op de kamer eten we die en wat ham. Rick heeft er ook nog een croissant van gisteren bij.

Dan brengen we de bagage naar de auto, checken uit en gaan op pad. Via de Autoroute du Soleil rijden we naar Roussillon. We passeren ontzettend veel Nederlanders.  Er zijn er opvallend meer dan andere buitenlanders, grappig.

Eenmaal van de snelweg af rijden we door de mooie Provence. Als Rick verkeerd afslaat leidt de GPS ons zelfs over onverharde weggetjes  tussen de wijnranken door.


Eenmaal in Roussillon aangekomen begrijpen we waarom ons dit bij Sixt werd aangeraden. Het hele plaatsje is rood en geel gekleurd omdat dit tot de Tweede Wereldoorlog de oker hoofdstad was. Oker werd hier ontgonnen en over de hele wereld verkocht.



De rotsen hier zijn daarom geel en rood en het doet wat aan het zuidwesten van de VS denken. Het is druk maar we vinden vrij makkelijk een parkeerplek. Dan lopen we het dorpje in. Eerst wandelen we naar het uitkijkpunt waar je het dorpje op de heuvel ziet liggen. Zo kleurrijk!

We willen op een terrasje aan een pleintje gaan zitten om te lunchen. We kiezen daarvoor Creperie Le Castrum maar bestellen geen crepes. Rick neemt een salade met meloen en rauwe ham en ik mijn geliefde salade Nicoise. Het is een goede keuze, zoals de Fransen het maken krijg je het in de VS niet.

Na het eten gaan we het plaatsje verkennen. We horen hier cicades en die klinken anders dan bij ons.
Bij een souvenirwinkeltje kopen we een ijzeren cicade om op het deck te hangen. Het zijn tenslotte ook insecten, die wij constant horen in de zomer. Verder neem ik een peper en zout stelletje met lavendel erop mee. Ik zou dat hele servies wel mee willen kopen!



Na veel foto's genomen te hebben kopen we een potje met oker kleurig poeder voor Kai en wat lavendelspulletjes voor de buren die voor Orion zorgen.

Dan gaan we terug naar de auto. Binnendoor rijden we naar Avignon.  Jammer genoeg staan de lavendelvelden nog net niet in bloei.

In Avignon volgen we de instructiex van het appartementsbedrijf waarvan we gehuurd hebben op. We treffen Michel van O Dreams bij de parking garage Les Halles midden in het centrum.

Hij geeft ons een parkeerkaart zodat we gratis kunnen parkeren. We nemen onze bagage mee en Michel wacht buiten op ons. Hij brengt ons naar ons appartement stappen verderop.  Het ligt op de eerste etage en heet 1001 Nachten, zoals in Scheherazade..

Het is dan ook heel exotisch met een hemelbed met sterretjes, een douche waar je kunt kiezen welke kleur licht schijnt en zelfs een natte sauna!





Michel is supervriendelijk en legt het allemaal uit. Dan doen we onze drankjes en chocolaatjes van Raquel in de ijskast en gaan op pad.

Rue de la Bonneterie ligt midden in het oude centrum. Op het plein voor het stadhuis bestellen we een drankje en genieten van de gezellige drukte. Michel vertelde dat we net de enorme drukte van het Theater festival hebben gemist.



We dwalen verder door het stadje en komen op de Place Pie terecht. Hier is het veel minder toeristisch en we besluiten bij Cafe St. Jean te gaan eten.

Het is heerlijk weer en goed toeven op hun terras. Ik begin met de gazpacho en daarna de tonijntartaar. Rick vindt zijn biefstuk ook erg lekker. Hier zouden Kai en Raquel met gemak een vegetarisch of veganistisch maal hebben kunnen vinden.

Als we klaar zijn lopen we terug naar ons exotische onderkomen voor de komende twee nachten. Rick heeft nog zin om op onderzoek uit te gaan, maar ik ben moe en moet natuurlijk die stoomkamer uitproberen. Daar zit ik een half uurtje in en dan voel ik me een stuk beter. Er staat hier zelfs een massagetafel, misschien kan Rick me die straks geven (grapje).

Dit was weer een prachtige dag. Kai en Raquel hebben intussen schoongemaakt en Kai heeft gewerkt want zijn baan is constant. Daarna gingen ze samen veganistisch koken. Het is goed dat Rick en ik hun even de kans geven zich te acclimatiseren. We zullen ze vrijdag en zaterdag ook nog zien.

Meer foto's van vandaag staan hier:

























4 reacties:

Petr@ zei

Jammer van de lavendel velden. Ruikt zo heerlijk. Ik heb altijd lavendel op mijn terras in de zomer.

MarijkeO zei

wat maken jullie een heerlijke, nuttige, gezellige, mooie en ontspannen reis ! Het nuttige en aangename fantastisch gecombineerd. Het gaat duidelijk wel op zijn Amerikaans :-) :-) Veel verschillende plekken in korte tijd.Mooie foto's van alle plekken.

Petra zei

@Petra - Ja, dat is gewoon zoiets. Ik houd ook van lavendel, heb een zakje dat ik onder mijn kussen leg.

@Marijke - Nou, over dat "Amerikaanse", Nederlanders kunnen er ook wat van Zoveel van mijn klanten doen een dag Washington! Wie doet er nu een dag Parijs of Rome? Maar Rick en ik zijn nu eenmaal niet mensen, die langere tijd op een plek blijven. Toch heb ik het gevoel de juiste hoeveelheid tijd te hebben genomen voor wat we wilden zien.

Sophie zei

Heimwee naar vroeger als ik dit zo zie en lees! Als kind ook in Rousillon geweest, nog lang voordat ik de rode stenen in Amerika zag. Zo mooi. De Provence is een prachtige plek. Leuk dat jullie dit nu ontdekken.