Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 16, 2019

Over de eerste dag van de heetste hittegolf sinds 2016

Nog voor Ricks wekker gaat ben ik klaarwakker. Om zeven uur sta ik dus tegelijkertijd met hem op. Het is al 28 graden buiten en zal vandaag 35 vochtige graden worden. Toch is het zo vroeg nog aangenaam en ik eet mijn ontbijt op het deck.


Dan begin ik aan mijn op de plaats hardlopen op het deck. Ja, het is heel warm, maar ik vind het toch fijner dan op de elliptische machine met de geluiden van de natuur. Morgen wordt het nog warmer dus dan moet ik wel binnen sporten.

Lekker vroeg ben ik klaar en besteed de rest van de ochtend aan mijn Frans ophalen. Ik luister daarvoor naar een YouTube filmpje met uitleg waarom de haan het onofficiele Franse symbool is. Dat blijkt terug te gaan naar toen het land Gallie was.

De Kelten in Gallie hielden van hanengevechten. Het woord voor haan in het Latijns is "gallus". De Romeinen gaven Gallie dus zijn naam gebaseerd op die hanengevechten en daardoor is de haan nog altijd het onofficiele Franse symbool. Ik vind het wel een leuk weetje.

Het is inmiddels lunchtijd en ik haal een poke bowl van Lei'd Poke. Ik vind het handig om het via de app te bestellen want er staat altijd een lange rij. Dit keer neem ik er ook krabsalade bij en die ook heel erg lekker.

Dan maak ik me klaar voor het zwembad. Ik ben vastbesloten er dit keer de hele middag te blijven. Ieder uur ga ik een kwartier in het koele water. Ons zwembad heeft een soort waterkanon wat ze de hele nacht aan hebben staan. Dat verkoelt het water. Het andere zwembad in Vienna is er jaloers op want Sharon vertelde dat hun watertemperatuur niet meer afkoelend is.
Bloemen in tuinen van buren onderweg

Tegen drieen komt Chris me gezelschap houden. Zij was vorige week met haar dochters en aanhang naar het strand. Haar jongste verhuist vrijdag naar New York en Chris vreest voor het empty nest syndroom. Zij woont alleen dus ik kan het me goed voorstellen. Ik zeg haar mij te bellen als ze zich eenzaam voelt.

Verder praten we over waar we mogelijk volgend jaar heen willen. Chris heeft nog heel wat te verkennen dus mogelijkheden te over. Ik heb trouwens ook nog een heel aantal plekken waar ik graag heen zou gaan.

Rond half zes loop ik naar huis waar Rick inmiddels ook is aangekomen. De korte wandeling heeft me alweer helemaal bezweet. Ik heb de mensen van vrijdag aangeschreven om te vragen of we een uur eerder kunnen beginnen. Hopelijk gaat dat lukken.

Als ik de garage binnenloop zie ik dat een cicade hier net geboren is. Het exoskelet ligt er nog. Ik vind het altijd zo grappig te weten dat deze insecten tot de schaaldieren behoren. Over twee jaar krijgen we de 17 jaar plaag weer.

Vanavond hebben we barramundi, bloemkool tots en mini spruitjes als avondeten. Het smaakt weer opperbest. Die barramundi is zo zacht en met de citroen saus erop heerlijk. Het was echt een goede vondst in de vrieskast van Whole Foods.

Voor onze reis naar Europa heb ik nog wat nieuwe topjes gekocht van Amazon.com. Degene die vandaag kwam vind ik heel leuk en ook lekker zitten. Rick moet altijd lachen als ik meerdere kleuren van een stuk kleding koop, maar ik ga hier toch ook nog een ander patroon van bestellen. Voor $22 kun je het toch niet laten?

Tijd om mijn luie dag voort te zetten met tv kijken. Dit soort dagen geven zo'n heerlijk vakantiegevoel en een voordeel van de hitte is dat ik veel minder pijn heb.

3 reacties:

Petr@ zei

Dat topje is inderdaad erg leuk! En keuze genoeg qua kleuren.

Hopelijk lukt het, de rondleiding verzetten. Niet prettig in de hitte dus een uur eerder zal al wat schelen.

Anja L. zei

Verschrikkelijk om die rondleiding te moeten doen in die hitte, voor jou maar ook voor je gasten.
Wat een leuk topje! Ik zou ook meteen een paar andere kleuren bestellen.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Petra - Ik hoor morgen van ze, er komt een extreme heat warning en dat is hier bijna nooit.

@Anja - Ik hoop dus dat ze in New York voelen hoe heet het is en dat wordt alleen maar erger.