Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 15, 2019

Over een "rust"dag

Gisteravond deed ik iets verkeerd op mijn telefoon en opeens zag alles er heel anders uit. Ik baalde enorm want ik heb mijn telefoon helemaal opgezet zoals ik het wil, kan bijna blind mijn apps vinden. Ik word dus wakker met de angst dat ik het niet meer terug zal krijgen zoals het was.

Rick to the rescue, hij vindt een home screen setting die alles weer maakt als voorheen. Hoera! Mijn held! Dan heeft hij ook nog eens de koffie aan het pruttelen als ik beneden kom en hij kan geen kwaad meer doen.

Het is heerlijk weer, maar 21 graden en dat vraagt om ontbijt op het deck. Ik besmeer een cracker met brie en snijd een lekker rijpe tomaat in plakjes. Het smaakt me prima en intussen komen de kolibrietjes ook ontbijten. Het gezoem van hun vleugeltjes kondigt ze aan.

Twee van de drie kolibries die komen, soms ruzieen ze ook 


Met dit mooie weer besluit ik op het deck op de plaats hard te lopen. Dat gaat goed en net na negenen heb ik mijn tienduizend stappen bijeen. Ik bedenk me dat ik best wat van mijn boodschappenlijstje voor de personal training kan afwerken.

Alles is weer keurig lichtbruin gebeitst, ook de schuur

Het is hoog tijd dat ik mijn verdiensten op mijn rekening zet. Rick wordt altijd boos als hij ziet hoeveel contant geld van de rondleidingen ik in mijn tas heb. Ik ga door de Suntrust bank drive thru en heb mezelf zo alweer bijna terugbetaald voor de reis met Chris.

DRAAKJE heeft ook wel weer zin in een slokje. Bij de Shell krijg ik 20 cent per gallon korting van onze Giant boodschappen. Dat bespaart toch alweer meer dan drie dollar, de moeite waard.

Sharon komt ook net binnen als ik bij Anytime Fitness aankom. Ik merk wel dat ik me dit weekend heb ingespannen want vooral mijn benen willen niet zo met de gewichten vandaag. Ik besluit het dan ook de rest van de dag rustig aan te gaan doen. Geen baantjes trekken in het zwembad dus.

Op de terugweg naar huis haal ik spullen voor het avondeten vanavond en morgen bij Whole Foods. Dan bedenk ik me dat ik net zo goed ook mijn salade voor de lunch alvast bij Panera kan halen. Dan hoef ik niet terug de stad in en kan meteen na de lunch naar het zwembad.

Dat blijkt extra fijn als ik om een uur bij het zwembad kom en zie dat ze om vier uur al dicht gaan voor een zwemteam wedstrijd. Zo irritant is dat! Denk ik lekker tot half zes te kunnen gaan zwemmen, niet dus.

Christine belt en vertelt dat ze goed opschieten met hun nieuwe huis in Austin, Texas, inrichten. Ze klinkt zo blij, ze was echt niet op haar plaats in Alabama. Ze maakten er wat van, maar zowel Chuck als Christine haatten het extreem evangelisch Christelijke en conservatieve Alabama.

Hopelijk gaan ze zich in de buitenwijk van Austin waar hun nieuwe huis ligt meer thuis voelen. Ik hoop er begin volgend jaar een kijkje te gaan nemen.

Na het telefoongesprek ga ik tijdens de pauze voor kinderen mezelf afkoelen in het zwembad. Het water is lekker en ik blijf er het hele kwartier in. Dan ga ik opdrogen want een uur later sluit het zwembad.

De rest van de middag ga ik in mijn hangmatstoel Frans oefenen met Duolingo. Ik heb eindelijk niveau twee gehaald. Ik denk dat mijn grootste obstakel woorden onthouden is want ik versta het perfect. Ik zou willen dat ik het weer zo vloeiend sprak als toen ik als kind naar de Franse school in Senegal ging maar er is aardig wat weggezakt. Hopelijk helpt het weer tussen Franstaligen te zijn straks, vooral Raquel, Kai's vriendin.



De Swallowtail vlinders doen zich tegoed aan de bloemen in onze tuin

Als Rick thuiskomt grilt hij de verse worstjes, een chorizo voor mij en een chorizo en een andouille voor hem. Ik heb er de tomaat, olijf en augurk salade bij gemaakt en met de bloemkoolpuree erbij is het een heel smakelijke maaltijd.

Om de een of andere reden heb ik vanavond heel veel pijn dus ik ga me ontspannen in mijn luie stoel. Misschien heb ik dit weekend toch wat teveel van mijn lichaam geeist. Met angst en beven zie ik de voorspellingen voor vrijdag, mijn volgende rondleiding. Het zal 38 graden worden met een gevoelstemperatuur van 43 graden. Oei!

5 reacties:

Anja L. zei

Wat ziet jullie deck er weer mooi uit, wat een mooie kleur!
Lekker dat je met je rondleiding je trip er bijna uit hebt.
Ik versta het Frans ook goed, ik kan ook echt wel met mensen praten maar ik vrees dat mijn zinnen af en toe wat krom zijn. Laatste keer in Nancy merkte ik ook dat er meer Engels wordt gesproken door de jongere Fransen.
Fijne dinsdag!

Tineke zei

Kun je vrijdag geen tropen rooster voorstellen en je rondleiding om 9 uur beginnen en inkorten; ook voor de aanvragers van je rondleiding is dit toch veel te heet om in te lopen?
Wij gaan bij een vriendin zo wat groeten uit haar volkstuin oogsten; lekker vers.
Zo ook naar het tuincentrum om wat lege plekken in de tuin op te vullen

Anoniem zei

Dankjewel Petra voor de link naar je Fitflops.
Ja die moeten wel heerlijk zitten aan je voeten met die hogere gebogen,
natuurlijke lijn.
Zo heb ik in het verleden ook zo,n zelfde gebogen vorm schoenen gehad.
Die liepen ook zo heerlijk,heb er mee gelopen,tot ze op de draad versleten waren.
Nu nergens meer te krijgen zo in de winkels,zal eens via internet gaan zoeken.

Prachtig die Swallowtail vlinders,is je erg goed gelukt om daar een foto van maken.
Ze zijn meestal te zien bij een vlinderstruik,passende naam ook ervoor.
Fijne dag nog.

groetjes Joke


anoniem zei

Staan er ook bloemen en planten in de achtertuin? Meestal zie je bijna uitsluitend gras, want dat is makkelijk. Hebben Amerikanen geen groene vingers?

Petra zei

@Anja - Ja, ik denk dat er ook meer Engels wordt gesproken dan vroeger. Viel me een paar jaar geleden in Parijs al op.

@Tineke - Ik heb inderdaad voorgesteld om om 9 uur te beginnen maar daar nog geen antwoord op gehad. Ik hoop het wel.

@Joke - De FitFlops zjn ideaal. Inderdaad is de paarse bloem een vlinderstruik.

@Anoniem - Denk je echt dat alle 330 miljoen Amerikanen geen groene vingers hebben? We hebben hier in de buurt prachtige tuinen zowel voor als achter. Onze achtertuin heeft ook bloemen maar door de vele bomen is er veel schaduw dus daar bloeit niet veel.