Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 03, 2019

Over uren wachten voor een rijbewijs vernieuwing

Ricks wekker gaat weer om zeven uur en we staan beiden op. Het is al 26 graden en ik ga, ondanks dat alles nog nat is van het onweer van gisteravond, buiten ontbijten. Ik heb van alles te doen vandaag en begin daarna dus meteen aan mijn uur op de plaats hardlopen.

Op zulke dagen kan ik mezelf er niet toe zetten boven op de elliptische machine te gaan sporten. Het groen om me heen, de geluiden van de vogels en cicaden maken het helemaal "zen". Rick vertrekt halverwege mijn programma naar zijn werk.

Net na negenen ben ik klaar en zoek meteen de douche op. Dan rijd ik naar Pro Nails 3 waar Phuong al op me wacht. Ik kies dit keer een licht oranje kleur, ook passend bij de voetbalwedstrijd vanmiddag. Mijn teennagels zien er echt veel meer oranje uit dan mijn vingers, terwijl we dezelfde nagellak nummers gebruikten.


Met nette handen en voeten ga ik even naar de Safeway om Easy Cheese te kopen. Daar is Orion dol op en krijgt hij in zijn Kong as hij in zijn bench gaat. Dan ga ik voor het eerst in mijn leven vuurwerk kopen. Ik ga altijd wel met Rick mee, maar zelf heb ik het nog nooit uitgezocht.

Er is natuurlijk van alles om uit te kiezen en alles is twee voor de prijs van een. Ik koop een gemiddelde grootte combinatie van siervuurwerk en een aparte, die langer moet werken. In Virginia is alleen siervuurwerk toegestaan, maar ik weet nu al dat buurman Chuck vuurpijlen e.d. uit South Carolina heeft meegenomen.


Dat vuurwerk breng ik gauw naar huis want ik wil het niet in de hitte in de van laten liggen. Ik laat Orion even uit en ga dan verder met mijn programma van vandaag. Ik laat Orion los thuis. Hij doet dat goed, maar ik wil hem de bench niet verleren dus daar gaat Orion zeker een keer per dag in.

Voor mijn lunch ga ik naar Noodles & Company. Daar bestel ik de Med Salad, maar ik kan nog steeds geen kip door mijn keel krijgen. Ik neem dus garnalen, die een stuk duurder zijn. Dat is lachwekkend! Ik krijg vijf kleine garnalen waardoor de salade miniem is. Tot ik weer kip eet schrap ik deze salade.

In september verloopt mijn rijbewijs en de federale regering vereist nu een biometrisch rijbewijs. Zonder kun je niet meer je rijbewijs gebruiken voor binnenlandse vluchten of om federale regeringsgebouwen in te gaan. In Virginia hebben we tot oktober volgend jaar de tijd, maar ik kan het net zo goed nu om laten zetten. Anders moet ik twee keer betalen.

In Fair Oaks Mall is een DMV en daar staat online dat de wachttijd maar anderhalf uur is. De DMV het dichtst bij ons heeft een wachttijd van 2,5 uur. Ik rijd dus naar Fair Oaks Mall en daar blijkt een flinke rij buiten de DMV te staan. Geen wonder dat hun wachttijd zoveel minder is!
Halverwege de rij

Na anderhalf uur ben ik bij de informatiebalie. Gelukkig worden mijn documenten goedgekeurd. Nu kan ik gaan zitten en zie ik dat er nog vijftien mensen met mijn "I" nummers voor me zijn. Dat lijkt niet veel maar er zijn ook B, P, Z en meer letters die opgeroepen worden.

Gelukkig ben ik erop voorbereid. Ik lees wat, doe Franse lessen op Duolingo en kijk om me heen naar de mensen, die ook wachten. Het valt me op hoe divers het publiek hier is. We wonen in een zeer internationaal en divers gebied en dat is hier te zien. Ik ben eigenlijk een van de weinige blanken.

Na drie uur wordt mijn nummer eindelijk afgeroepen. Ik moet mijn documenten laten zien, een ogentest doen, mijn foto laten nemen (Smile!) en mijn handtekening zetten. Dan $42 betalen en ik krijg een tijdelijk rijbewijs mee. Het RealID bewijs zal over 7 tot 10 dagen opgestuurd worden.

Opgelucht rijd ik terug naar huis. Het is bijna vier uur en ik heb al een uur van de voetbalwedstrijd gemist. Gauw zet ik de tv aan en zie de rest van de nagelbijter. Wat ontzettend leuk dat de finale tussen Nederland en de VS gaat zijn!!

Het komt zelden voor dat "mijn" twee landen tegen elkaar spelen. Of eigenlijk, het is nog nooit voorgekomen sinds mijn 36 jaar dat ik hier woon. We zien enorm uit naar zondag en het is een fijn gevoel dat ik blij zal zijn wie er ook wint. Ik hoop alleen dat het een spannende wedstrijd wordt.

Tijdens de wedstrijd droeg ik mijn "Netherlands, it's where my story begins" oranje t-shirt. Rick had zijn officiele oranje voetbalshirt aan. Die hebben we dus aan als we uit eten gaan.

We gaan naar BarTaco voor ons avondeten en krijgen al snel een paar krukken aan de bar. We bestellen allerlei taco's op slabladeren. Vis en vlees en alles smaakt even goed. Deze keer proberen we ook de eend taco en die is zeer smakelijk.

Als we terug naar de parkeergarage lopen roepen mensen "congratulations!" tegen ons. We moeten even denken waarom maar onze oranje shirts worden herkend, zo leuk! Ik kan echt niet wachten om de finale hier in een bar te kijken.

Nu begint een lang weekend want morgen is het Onafhankelijkheidsdag en Rick heeft vrijdag ook vrij genomen. Ik ben heel blij dat dat DMV bezoek achter me ligt. Rick moet nog, maar hopelijk lukt het hem heel vroeg te gaan.

4 reacties:

Anja L. zei

Wat een ellende zeg, ik ben blij dat we hier op afspraak kunnen.
Zo leuk dat de finale Ned - USA wordt, ik denk dat jullie gaan winnen want jullie spelen beter. Maar je weet het nooit.
Wat hebben je nagels een leuke kleur!
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Gelukkig had je de goede documenten bij je, anders wacht hè ook nog voor niks zo lang.

Mooi je nagels!

Marion2 zei

Jee, wat een toestand om je rijbewijs te verlengen. Hier maak je een afspraak op het gemeentehuis om het aan te vragen en een afspraak om het op te halen. Je hebt min of meer de keuze op welke dag en welk tijdstip je komt. De foto is het lastigste deel, is aan allerlei regels gebonden. Glimlachen mag zeer zeker niet.

Ik hoorde dat het Nederlandse elftal veel geluk heeft gehad met de tegenstanders. Nederland is ook maar een klein landje. De VS gaan zeker winnen.



Petra zei

@Anja - Gewoonlijk kan het via de post maar met dit speciale rijbewijs dus niet.

@Petra - Dank je!

@Marion - Zoals ik al schreef aan Anja kan het gewoonlijk met de post maar dit keer moesten ze dus die documenten zien. Ik hoop niet dat dat nu iedere keer moet. Glimlachen mag hier voor een paspoort ook niet, maar tot mijn verbazing wel voor het rijbewijs