Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 23, 2019

Dag 3 Europa: Over inpakken en schoonmaken

Om half acht word ik na een hete nacbt wakker. Gelukkig bracht de fan verlichting en heb ik toch lekker geslapen.

Al om kwart voor acht wordt er door de schoonmaakster aangeklopt. Ze komt zelfs bjjna de kamer ingelopen, terwijl die nog donker is. Ze lijkt wat gebelgd dat wij nog niet klaar zijn.

Als Rick een half uurtje later ook on het land der levenden is gaan we beneden ontbijten. Het ontbijt is hier inbegrepen en erg lekker.  Ook heel fijn dat we buiten kunnen eten. Het is een zeer aangename temperatuur.


Na ons opgefrist te hebben gaan we op zoek naar Vego repen voor Saskia. Die vinden we bij de Rewe supermarkt en nemen er gelijk 10 mee.

Dan wil Rick bij Getrankeland bier kopen,  maar de selectie valt hem tegen. Eigenlijk zoekt hij een bepaald bier wat ze niet hebben.

In mijn beste Duits vraag ik ernaar. De vriendelijke dame legt uit dat dat een winterbier is, maar ze kan het voor ons bestellen. Dat zou dan.vrijdag aankomen maar dan zijn we hier al weg. Pech voor Rick dus.

Kai en Raquel geven aan klaar te zijn om het busje in te ruimen. Dat vergt wat passen en meten, maar uiteindelijk past alles erin met nog plaats voor onze bagage. We hadden echt niets kleiner moeten huren want dan had het er allemaal niet in gekund. Ongelooflijk hoeveel Kai in die ene kamer had!

Rond half twaalf zijn we klaar en laten we Kai en Raquel achter om het appartement schoon te maken. Rick en ik gaan naar het centrum van Germersheim. Daar zijn allemaal terrasjes en we kiezen een tafeltje in de schaduw bij het Papaya Café.

Daar bestellen we beiden de tonijn salade.  Die is erg lekker met dit warme weer. Hier op het pleintje spelen we ook nog even Pokemon Go.

Dan gaan we een ritje door de Deutsche Weinstrasse te maken. We komen door een heel leuk plaatsje, Herxheim, maar besluiten op de terugweg te stoppen. Natuurlijk krijgen we daar spijt van.

Door wijngaarden en langs boomgaarden genieten we van het uitzicht. We maken ons eindpunt Landau maar kunnen daar het centrum niet vinden. Omdat we niet weten wanneer Kai en Raquel klaar zullen zijn besluiten we terug te gaan.


Natuurlijk stuurt de GPS ons via een andere route  terug waardoor we niet weer door Herxheim komen. Les geleerd,  voortaan niet uitstellen als we iets willen bekijken. Wel ziet Rick de eerste ooievaars van zijn leven. Terug in Germersheim blijken de kinderen nog lang niet klaar.

Rick mist hier heel erg de ijsblokjes in zijn drankjes. Daarom gaat hij door de McDonalds drive thru en besteld een diet Coke met ijs!

Dan brengen we een tas vol spullen die Kai niet meer wil naar een tafel bij de universiteit.  Daar laten studenten die vertrekken dingen achter voor nieuwe studenten. Een goed idee vinden wij.

In de schaduw wachten we tot Kai en Raquel klaar zijn. Intussen kijken we vast wat we de komende dagen willen bekijken. Het duurde veel langer dan ze dachten maar eindelijk is het appartement schoon en komen Kai en Raquel naar beneden.

We gaan naar de DM waar Kai foto's afdrukt.  Die gaan we naar Klaus brengen. Klaus is bijna 80 en zet zich in voor het milieu. Raquel en later ook Kai deden vrijwilligerswerk voor hem. Klaus nodigt ons uit voor een drankje en maakt een interessante appel mix met probiotica erin.

We praten een tijdje en Klaus laat ons zijn activisten spullen zien. Zo wil ik ook zijn op die leeftijd! We nemen afscheid van Klaus en dan gaan we naar een man waar Kai zijn fietstassen aan verkoopt.

Nu is het eindelijk tijd om iets leuks te gaan doen met Kai en Raquel. We rijden naar Speyer waar de dom me altijd weer aan Kruistocht in Spijkerbroek doet denken. We parkeren waar de vorige keer dat we hier waren de Kerstmarkt werd gehouden.

Dan lopen we langs de imposante 13e eeuwse dom naar ons restaurant van vanavond. Op het terras van Wirtshaus am Dom strijken we neer.





Vanavond trakteren Kai en Raquel ons en alweer wordt het heel gezellig. De mannen nemen schnitzels, Raquel de gepofte aardappelen met zure room en ik de rauwkostsalade met lever.
Alles smaakt even goed! De mannen hebben daarna nog voor ruimte voor een Italiaans ijsje.  Natuurlijk moeten Raquel en ik wel proeven of het goed is.

Dan lopen we na een laatste blik op de dom terug naar de auto. Raquel en Kai gaan nog een afscheidsdrankje drinken met vrienden dus we zetten ze in het centrum af. Hopelijk is hun laatste avond in Duitsland een succes.

Rick en ik gaan terug naar het hotel. Daar gooien we de deuren van de kamer open in de hoop wat lucht te krijgen. We hebben de gordijnen de hele dag dichtgehouden en de fan aangehad. Ik vind het allemaal wel meevallen, maar Rick heeft veel moeite met de warmte in de kamer. De fan werkt verkoelend genoeg voor mij en ik ben ook moe dus zal vast weer prima slapen.









7 reacties:

Eveline zei

Toch gezellig ondanks de warmte en de inpak stress.

Petr@ zei

Fijn dat jullie het goed kunnen vinden met Raquel! Hopelijk gaan Kai en zij een mooi leven krijgen samen in Frankrijk.

Veel plezier in Zwitserland.

Sasqia zei

Grappig, dat is niet zo ver van Berend. Hij werkt in Mainz en woont 1 week per maand in Kostheim.

Anja L. zei

Wat zullen Kai en Raquel het warm gehad hebben tijdens het schoonmaken van het appartement.
Fijn dat jullie het goed kunnen vinden met Raquel, dat is wel zo lekker als jullie nog een tijdje met elkaar gaan doorbrengen.
Fijne woensdag!

Anja zei

Leuke tijd samen met Kai en Raquel. Wat ziet Kai er goed uit!

Sandra L. zei

Grappig dat Rick het ijs in zijn drankje mist. Wij hebben het altijd andersom als we in Amerika zijn. Dan moeten we niet vergeten te zeggen: no ice.

Enne die curry worsten van gisteren, die zijn niet ongezond, juist kha verantwoord eten. Hebben jullie juist goed gedaan. Heerlijk.

Geniet van jullie vakantie

Petra zei

@Evelien - Ja, hoor, ze zijn heel dankbaar dat we hier zijn en Raquel is een leuke meid.

@Petra - Raquel is echt een schat, ze heeft ook allerlei plannen voor Kai om deel te worden van de gemeenschap in Lyon. Heel anders dan de vorige vriendin.

@Sasqia - Kai studeerde aan de universiteit van Mainz, maar de vestiging in Germersheim.

@Anja - Raquel is een leuke spontane meid, die ook het beste voorheeft met Kai. Dat doet ons goed.

@Anja - Ja, hij heeft zin in dit nieuwe avontuur en zijn werk gaat goed.

@Sandra - Dat doen we zeker!