Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 05, 2019

Over een buurt bbq en vuurwerk

Gisteravond werd het wat later en we doen het vanochtend voor ons doen rustig aan. Pas om half negen zitten we in de auto om ontbijt te halen. Voor mij weer mijn gewoonlijke Starbucks maal, maar Rick haalt een paar sausage egg Mcmuffins van McDonald's.

Buiten op het deck genieten we ervan en dan loop ik een half uurtje hard op de plaats. Ik heb namelijk een kappersafspraak om tien uur. Althans dat dacht ik.


Als ik bij Lofty Salon binnenloop hebben zij mij niet als klant staan vanochtend. Na wat onderzoek blijk ik voor 9 augustus een afspraak te hebben gemaakt. Hoe dat kan zal voor altijd een raadsel blijven want ik veranderde slechts de tijd van 11 uur naar 10 uur.

Gelukkig heeft Carmen wel tijd en een uur later loop ik met een weer helemaal bijgekleurd hoofd naar buiten. Eigenlijk zou ik naar Whole Foods gaan om te kijken of ze zalmburgers hebben voor vanavond. Maar Rick sms-t dat hij die al bij de Fresh Market heeft gevonden. Prima, dus.

Thuis maak ik de salade, die wij vanavond bijdragen aan de barbecue. Het is goed om hem vroeg te maken zodat het sap van de augurken erin dringt. Het zijn verschillende kleuren kerstomaatjes, dille augurk plakjes en Castelvetrano olijven. Het sap van de augurken is de "dressing". Iedereen vindt het altijd erg lekker.

Jose, onze klusjesman, komt langs want we moeten ons houten deck en het hek om onze tuin opnieuw laten beitsen. Rick en Jose hebben een meningsverschil over welke kleur te gebruiken.

De kleur, die we nu hebben is te donker op het deck en te licht op het hek. Ik help mee kiezen en het wordt Capuccino. Ik ben benieuwd. Wel minder dat ik een tijdje niet buiten op het deck kan zitten, maar dat kan ik ook op het platje beneden doen.

Het is inmiddels lunchtijd en we rijden naar Spice 6 Modern Indian Cuisine. We parkeren in de Metro garage in de vooronderstelling dat het gratis zal zijn. Als we naar buiten lopen realiseren we ons dat het vrijdag is en dus een gewone doordeweekse dag wanneer parkeren $4,95 kost. Nou ja, niets aan te doen.

In het restaurant zitten heel veel mensen van Indiase afkomst, altijd een goed teken. Wij vinden hun eten dan ook heel lekker. We nemen beiden een salade bowl, ik met paneer (Indiase kaas) en allerlei groentes en Rick met kip. We laten het ons goed smaken.

Het is inmiddels 34 graden zonnige graden en het zwembad roept onze namen. Het is tot onze verbazing helemaal niet druk. Misschien werken vandaag meer mensen dan we dachten. We zoeken een parasol uit en gaan dan meteen het water in.

We lezen wat en zwemmen wat en ik trek twintig baantjes. Het water is heerlijk hoewel het voor echte zwemmers waarschijnlijk te warm is. Rick gaat om vier uur naar huis, maar ik blijf nog een uurtje lezen. Mijn Nora Roberts boek is weer heel erg spannend.

Het is goed toeven op ons deck en Rick maakt een bloody Mary voor mij en neemt zelf een biertje. Tegen half zeven lopen we naar de buren vier huizen verderop. Zij houden traditioneel in het weekend van 4 juli een barbecue en wij en onze buren verzorgen het vuurwerk.

Het wordt een gezellige barbecue. De zalmburgers, die Rick van Fresh Market kocht, zijn lekkerder dan die van Whole Foods. Verder zijn er allerlei lekkere salades, de mijne vindt gelukkig ook goed aftrek.

We zitten buiten en het gesprek is leuk met deze en gene. Alleen word ik, ondanks dat ik me met Deet heb volgespoten, opgegeten door de muggen. Rond half negen ga ik terug naar huis om Orion gezelschap te houden. Rick gaat terug en met Chuck het vuurwerk voorbereiden.

Dat begint om kwart over negen. Wij hebben alleen het in Virginia toegestane siervuurwerk dit keer, maar Chuck was net in South Carolina en heeft heel wat vuurpijlen en dergelijke. \

Het is een mooi vuurwerk, maar sommige van die vuurpijlen gaan zijwaarts en een jongen krijgt er een brandwondje van. Ik word ook bijna getroffen. Dat is natuurlijk wat minder en na een paar keer schiet Chuck die niet meer af.


Alles bij elkaar kijken we een half uurtje vuurwerk. Het is een wonder dat de politie niet op bezoek komt, maar dat is misschien alleen met Oud en Nieuw als ons plein bijna het enige is wat vuurwerk afsteekt.

Tegen tienen is alles weer rustig. Gelukkig heeft Orion de angst voor vuurwerk, die Cosmo had, niet. Hij ligt gewoon rustig zijn botje te knauwen. En nu begint het weekend al hadden Rick en ik de afgelopen paar dagen al het gevoel dat het weekend was.


3 reacties:

Anoniem zei

Jullie vuurwerk begon om 21u15.
Dat zou hier bij ons veel te vroeg zijn, het is pas donker voor 't moment omstreeks 22u30.
Ik wens jullie nog een fijn weekend verder.
Groeten van Hilde uit B.

Petr@ zei

Gelukkig kon je wel terecht bij de kapper. 9 augustus was wel laat geweest.

Gezellig zo'n buurt bbq. Mooi vuurwerk ook!

Fijn weekend.

Petra zei

@Hilde - Ja, wij zitten op de hoogte van Rome dus een stuk dichter bij de evenaar. Voordeel is dat wij in de winter veel langere dagen hebben.

@Petra - Zulke dingen met de buurt vind ik altijd zo leuk. We hebben het enorm getroffen met onze buren langs het plein.