Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 18, 2020

Dag 10 Outer Banks: Over de laatste volle dag



Om tien over half zes word ik wakker om te plassen en ik baal, want dat betekent dat ik nog maar een half uurtje kan slapen. Gewoonlijk word ik om drie of vier uur wakker. Tien over zes komt dus al heel gauw en ik dwing mezelf op te staan, al ben ik nog flink slaapdronken. 

Orion is ook nog in diepe rust en stilletjes doe ik mijn contactlenzen in. Orion weet niet wat hem overkomt als ik gauw naar buiten ga. Gewoonlijk probeert hij dan mee te gaan, maar daar was hij vandaag te laat voor. Ik hoor hem de deur wel krassen, maar daarna is het stil.

Zodra ik richting het strand kijk weet ik dat de moeheid van het vroege opstaan weer compleet de moeite waard is. De zon komt om ongeveer 6:22 op en net ervoor zin de kleuren het mooist. Ik sta om dertien over zes op het strand en fotografeer erop los, maar ik geniet, zittend in het zand, ook van het prachtige spektakel. 









Om kwart voor zeven loop ik terug naar het huisje en begin aan mijn stappen voor vandaag. Tot mijn verrassing komt Rick om zeven uur naar buiten met Orion aan de lijn. We gaan een strandwandeling maken nu het nog heel rustig is (al komen we twee honden tegen waar Orion hard tegen blaft).

Gek genoeg negeert Orion de twee yoga klasjes, die worden gehouden. Dat lijkt mij ook wel wat, yoga op het strand. Dat ziet er helemaal zen uit. Orion is niet meer zo bang voor de golven, maar echt het water in wil hij ook niet. We lopen tot ik 6500 stappen bijeen heb en dan komt de rest later vandaag wel.

We douchen en kleden ons aan en gaan dan ontbijt halen. Bij de Starbucks haalt Rick de dagelijkse koffies en ontbijt voor hemzelf. Ik heb liever iets anders en bestel de gezonde groentes omelet van Bob's Grill. Nou, die ga ik morgen weer halen, hij zit tjokvol groente; tomaat, ui, spinazie, paprika en champignons. 

Na in de auto gegeten te hebben rijden we naar Jockey's Ridge State Park. Daar zijn de grootste duinen aan de oostkust van de VS. We lopen het houten pad naar de duinen en lezen de verschillende bordjes met uitleg over de dieren en de duinen. Je kunt de duinen ook beklimmen en zelfs deltavliegen, maar dat doen we vandaag allemaal niet. 



Wij willen namelijk optimaal van het strand genieten op deze laatste dag van de vakantie. Al voor tienen staat alles en gaat Rick proberen de vlieger op te laten. Dat lukt niet, want er is niet genoeg wind. Hopelijk gaat het vanmiddag wel gebeuren, anders hebben we veel spijt die vlieger niet eerder deze week gekocht te hebben. 

Terwijl ik in mijn lekkere luie stoel breinspelletjes speel, zie ik een krab hard bezig zijn hol te scheppen. Ik probeer hem telkens te filmen, maar dan glipt hij weer zijn holletje in. Eindelijk, na tig pogingen, kun je hem in het filmpje een keer zien graven. 


De tijd gaat altijd natuurlijk veel te snel en voor we het weten is het lunchtijd. We rijden naar Fish Heads waar we dezelfde serveerster krijgen als eerder in de week. Ze herkent ons, want Rick heeft zijn Donald Duck mondkapje op en ik dat met de Australische herder. 

We hoeven niet lang na te denken over onze maaltijden. Rick neemt de garnalen taco's en ik de salade met dit keer de krabcake erop. Natuurlijk mag de sake bloody Mary niet ontbreken. Ik ga die thuis ook eens met Old Bay proberen, kijken of het dan meer op deze lijkt. 

Het is zo leuk hier! We zien weer dolfijnen en kijken hoe de pelikanen vlak boven zee vliegen en er dan opeens in duiken. Jammer dat dit restaurant alleen in de zomer open is. We willen in oktober misschien nog eens hierheen, maar dan zijn ze waarschijnlijk gesloten. 


Er is een pier in de buurt, die ik nog niet heb gefotografeerd, Jennette's Pier. Dit is de enige pier van beton in deze omgeving en natuurlijk vermaak ik me weer met symmetrische foto's nemen. Dat valt niet mee, ik maak er wel tien die niet recht of goed zijn. Uiteindelijk houd ik de twee hieronder. 


We haasten ons terug naar het strand waar het Rick nu wel lukt de vlieger de lucht in te krijgen. Het was moeilijk uit de honderden vliegers een keuze te maken gisteren en deze is gelukkig erg leuk. De kleuren zijn fel en de franje draait in de wind. 

De rest van de middag lezen we wat, gaan af en toe het water in (ja, ik ook, al is het maar tot mijn heupen), en kijken naar de surfers. De golven zijn een stuk minder dan gisteren, maar toch kwam de lifeguard langs om ons te waarschuwen voor muistromen. Het water is wel een stuk warmer dan het was, 26 graden en dat was het begin deze vakantie absoluut niet!


Ook de middag vliegt voorbij. Om kwart voor vijf ruimen we op en wind ik de vlieger terug naar beneden. Die hing kennelijk heel hoog, want het duurt wel een kwartier voor ik hem in mijn handen heb. Deze kunnen we ook op de National Mall oplaten als er genoeg wind is. Dat lijkt me een leuke COVID veilige bezigheid. 

In het huisje ruimen we alvast wat op, zodat we morgen zoveel mogelijk tijd om te ontspannen hebben. Gewoonlijk moet het huis om tien uur verlaten zijn, maar wij hebben wat extra betaald om tot een uur te kunnen blijven. Zo hebben we de hele ochtend nog om te genieten. 

Voor ons avondeten bestellen we van de Black Pelican. Hun eten was een paar dagen geleden zo lekker en voor herhaling vatbaar. Rick neemt dit keer het oesters voorafje, dat ik had, en ik het krab voorgerecht, dat hij at. 

Vorige keer had ik de caprese salade en die bestel ik weer, maar dit keer met een tonijn biefstuk. Rick heeft een mix van verschillende zeevruchten. We eten buiten op het deck en zien weer een mooie zonsondergang. 





Vanavond wil ik weer vroeg naar bed, hopend nog een laatste zonsopgang mee te maken morgen. Het is iedere keer zo de moeite waard en de dag is er lekker lang door. Rick is alsmede van plan opnieuw vroeg op te staan. We zullen zien wat morgen brengt!

24 reacties:

Anoniem zei

Ik heb meegenoten van jullie vakantie en vooral van de beschrijvingen en de foto's.
Ik wens jullie voor vandaag een veilige afreis en ik begrijp dat jullie in oktober terugkomen.
Groeten van Hilde uit B.

Reny zei

Jammer dat de vakantie (bijna) voorbij is.
Lijkt me ook voor ons een heerlijk stukje USA om een keer naar toe te gaan...........als we ooit weer kunnen/mogen.

Geniet van de laatste ochtend en alvast een goede reis terug naar huis.



Jeanny zei

Wat een heerlijke vakantie aan het strand. Dank je voor het mee-genieten!!! :)

Tineke zei

Dankjewel voor je vakantie verslag. Jullie hebben een heerlijke vakantie gehad zoo te zien.
Prachtige foto's. Ik genoot plaatsvervangend mee.

Anja L. zei

Ha, ik dacht dat jullie gisteren naar huis zouden gaan.
Wat een prachtige foto´s weer, ik vind vooral de foto´s van de pier mooi!
Ik mis het om niet naar de Engelse kust te kunnen maar hopelijk kan dat volgend jaar weer.
Geniet nog van jullie laatste ochtend daar en een goede reis!

Petr@ zei

Wat een heerlijke laatste vakantiedag!

Fijn dat jullie nog konden vliegeren. Leuke vlieger met die vrolijke kleuren.

Ik dacht dat jullie deze dag al naar huis gingen dus nogmaals goede reis terug.

Anoniem zei

Hoi Petra,
Ik lees je blog ook vrijwel elke dag, een gezellig begin van de dag.
Wat een mooie luchten, daar zou ik ook wat eerder voor opstaan. En wees gerust over je foto in bikini, je ziet er hartstikke goed uit voor je leeftijd!
Ik begreep trouwens dat jullie in hetzelfde gebied als jullie timeshare zitten. Wat is de reden dat jullie niet in dat huisje zitten? Of hebben jullie die inmiddels verkocht?
Geniet van jullie laatste vakantiedag.

Groetjes, Karin.

Ron zei

Hi Petra,

Wat een mooie plek is het daar! Jaloersmakend hoor. Ik vind het altijd interessant om te lezen dat jullie in de Van eten. Dat je dat niet meeneemt naar huis.Of gewoon thuis ontbijt,maar dat zal een cultuur verschil zijn. Vliegeren is zo leuk ja, aan thet strand vooral ;)

Gr Ron

Anja zei

Dat was een heerlijke vakantie. Prachtige foto's van de pier. Geniet van de laatste ochtend en een goede reis terug naar huis.
Sluit jullie zwembad op Labor day of blijft het langer open?
Wij genieten weer op de camping en tussendoor "verhuizen we even".

Marion2 zei

De foto's van de zonsopgang van vandaag zijn zo mogelijk nog mooier dan die van van de week. Heb je ze iets bijgekleurd of zijn het echt de natuurlijke kleuren? Het is zo bijzonder hoe hetzelfde strand en de zee er steeds zo anders uit kunnen zien. Ook de foto's van de pier vind ik erg mooi. Door jouw beschrijving ben ik extra gemotiveerd om een keer een vakantie aan het strand in Amerika door te brengen. Vooral de rust spreekt me aan.

Goede reis terug!

Anoniem zei

Leuk dat vliegeren. Mijn broers maakten ze vroeger zelf en dan was het spannend of hij de lucht wel in wilde.
Genoten van je mooie foto's. Schitterend toch die zonsondergang en zonsopkomst.Kan je uren naar kijken.
Geniet nog van de laatste uurtjes en een goede reis terug.
Groetjes Wil

BiancaMA zei

Wat een mooie foto's van de zonsopgang en de pier.
Leuke vlieger ook, hier heeft de jongste er ook een paar, maar dat zijn behoorlijk grote, beetje matrasvliegers.
Goede terugreis morgen!

Petra zei

@Hilde - Dat is nog een vaag plan, maar we denken er hard over

Petra zei

@Reny - al vanaf toen we hier pas kwamen wonen ben ik heel gecharmeerd van de Amerikaanse badplaatsen met hun boardwalks e.d. Dit gebied is echter weer heel anders, veel minder druk en prachtig.

Petra zei

@Jeanny - Graag gedaan!

Petra zei

@Tineke - ja, dit was een goede keuze, we voelden ons ook erg veilig qua COVID maatregelen.

Petra zei

@Anja - kan me voorstellen dat je dat mist. Het is zo onzeker wanneer het wel weer gaat kunnen.

Petra zei

@Petra - die vlieger was inderdaad heel leuk. En dank.je!

Petra zei

@Karin - nee, daar mochten we dit jaar niet in (onze week is eind mei). Het staat al tijden te koop maar we raken het aan de straatstenen niet kwijt.

Petra zei

@Ron - ik at gisteren in de van omdat we vlakbij iets gingen doen. De Outer Banks zijn Amerikaanse afstanden dus zonde van de tijd om helemaal terug te gaan.

Petra zei

@Anja - er is een kans dat het langer open blijft omdat de lifeguards thuis moeten leren, maar daar is nog geen beslissing over genomen

Petra zei

@Marion - nee, niet bijgekleurd, de kleuren waren adembenemend. De Outer Banks zijn goed als je rust zoekt.

Petra zei

@Wil - Grappig om je vlieger zelf te maken.

Petra zei

@Bianca - Ewn matrasvlieger moest ik even opzoeken. Die zijn inderdaad enorm!