Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 03, 2020

Over maandag, de stilte voor de storm

Op weekdagen staat Rick altijd keurig om zeven uur op. Achteraf gezien had ik dat ook moeten doen, want ik was wakker en heb een heel stijve nek. In dat geval ga ik malen en teveel in de toekomst denken wat me dan weer verdrietig maakt, want wanneer zullen we Kai weer zien, bijvoorbeeld?


Gauw sluit ik die gedachten af en sta om kwart voor acht op. Het is mooi zonnig weer, de stilte voor de storm, die morgen moet komen. Ik geniet van de rijpe tomaatjes en mijn gepocheerde ei met gerookt zout als ontbijt. 

Als Rick klaar is voor de dag gaan we naar Starbucks. De nitro brew is mijn dagelijkse traktatie. We drinken samen op het deck, want Rick heeft een doktersafspraak en begint dus nog niet aan zijn werkdag.

Bij Rick is op zijn slaap basaal cel carcinoom gevonden. Daarvoor moet hij vanochtend een procedure van meer dan twee uur ondergaan om dat weg te halen. Hij houdt mij op de hoogte hoe het gaat. Er wordt telkens wat huid afgeschraapt en dan onderzocht of er nog kankercellen zijn. 

Bij Rick moet er drie keer geschraapt worden voor het schoon is. Hij vertelt dat er een flink gat in zijn slaap zat voor het werd gehecht. Alles bij elkaar duurt het meer dan 2,5 uur. Rick trakteert zichzelf op een McDonald's lunch wat weer eens laat zien dat we toch wel heel anders zijn!

Intussen doe ik mijn uur cardio en rijd dan naar Sharon. Vanwege mijn stijve nek past Sharon de oefeningen aan, zodat ik mijn nek en schouders zo min mogelijk hoef te gebruiken. De naderende tropische storm Isaias helpt ook niet met hoe ik me voel. Na afloop masseert Sharon mijn schouders met haar speciale apparaat.

Na afloop van het halve uur besluit ik even naar de Vienna Green te gaan om te fotograferen. Ik wil me op bijen te concentreren en krijg zo een aantal leuke foto's. Ik zie ook dat twee bijtjes zonder boos op elkaar te worden van dezelfde bloem kunnen drinken. Vlinders vliegen weg als ze in elkaars buurt komen.











Voor mijn lunch maak ik een soort smorgasbord van verschillende dingen. Een tomaten, augurk en olijf salade met mortadella, Goudse kaas met mosterdzaad (mijn absolute favoriete Goudse kaas) en wat crackertjes met gerookte zalmsalade. Als toetje maak ik de kersen, die Saskia kocht, op. Het smaakt me opperbest!

Vanmiddag is mijn zwembadreservering om twee uur en dat is maar goed ook, want de tropische storm regens komen met rasse schreden onze kant op. We denken zelfs donder te horen, maar de lifeguards niet dus we kunnen in het water blijven. 

Als ik naar huis loop wordt het wel erg donker en ik hoor nu toch echt donder in de verte. Het zwembad is inderdaad de rest van de middag dicht dus ik heb geluk gehad. Het duurt een tijd voor het onweer hier is, maar dan krijgen we nu al heel veel water over ons heen. 

Wij zitten helemaal aan de westkant van de storm dus hopelijk gaat het hier meevallen. Ik heb absoluut geen zin in stroomuitval in de vochtige hitte. De ergste storm, die wij hier hebben meegemaakt was Isabel in 2003. Toen zaten we bijna een week zonder elektriciteit. 

Ondanks zijn vervelende ochtend staat Rick erop te koken. Het kan niet op de grill vanwege de regen dus hij doet alles met de oven. We hebben filet mignon spiesjes met groentes, asperges en bloemkoolrijst met sate saus. Heerlijk!

Het regent gestaag op het moment dus niets spectaculairs. Ik hoop dat dat zo blijft, want de meteorologen hier in Washington raken altijd helemaal opgewonden van zulke tropische stormen en orkanen, maar ik vind het helemaal prima als hier geen bomen omvallen, electriciteit uitvalt of ernstige overstromingen voorkomen. 

Vandaag is het de tweede huwelijksverjaardag van Katja en Kevin. Wij zijn zo blij dat we twee jaar geleden Katja's drie overlevende grootouders bij de bruiloft konden hebben. Haar Grandpa is nu overleden en mijn ouders zijn ook niet meer in staat om te reizen. Het was zo'n heel bijzondere dag, eigenlijk specialer dan onze eigen trouwdag. Ik kijk de foto's nog vaak terug. 

4 reacties:

Sonja zei

Beterschap voor Rick. Leuk ruziënde bijtjes 😁, nog nooit gezien. Fijne dinsdag, hopelijk zonder pijn.

Anja L. zei

Gelukkig is Rick weer 'schoon', beterschap voor hem.
Ik vind de beschilderde putdeksel zo leuk!
Wat een geluk dat het pas begon te onweren nadat je al gezwommen had.
Ik hoop dat jullie geen verdere last krijgen van de storm.
Tjee, Katja en Kevin al twee jaar getrouwd, wat vliegt de tijd zeg.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Fijn dat alles weggehaald is bij Rick. Dat zal een lelijk litteken blijven (mijn vriend heeft het op zijn schouder en een vriendin op haar neus) maar dat is dan maar zo. Beter dan ziek worden of erger.

Hopelijk blijft de storm bij jullie niets anders dan veel regen.

Petra zei

@Sonja - Die bijtjes ruzieden niet, maar genoten van dezelfde bloem. Ze zaten zelfs een paar keer bovenop elkaar. Ik vond het bijzonder om te zien.

@Anja - Die beschilderde putdeksels zijn inderdaad erg leuk en vrolijk. Ik hoop dat ze er meer doen, het maakt ons stadje uniek.

@Petra - Inderdaad, zo'n litteken is beter dan kanker, hoe langzaam groeiend ook.