Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 10, 2020

Dag 2 Outer Banks: Over een hangmat en het strand

Na vannacht heerlijk te hebben geslapen tikt Rick om tien voor acht op mijn schouder. Ik moet namelijk om klokslag acht uur achter mijn laptop om de zwembad reserveringen voor laat volgende week te maken. 

Het systeem is weer veranderd en ik zie eerst niet dat je voor het weekend op een andere link moet klikken. Ik kan nog net een baan reserveren voor zaterdag en zondag, maar niet mijn favoriete nummers 1, 3 of 8. Het is mogelijk om te ruilen dus misschien ga ik dat eens proberen. 

Voor we gaan ontbijten nemen we een kijkje op het strand. De zee is heel rustig, maar er zijn wel veel kwallen. Toch zien we mensen zwemmen. Rick loopt naar een van de lifeguards en die vertelt dat de meeste van die kwallen dood zijn. Je kunt natuurlijk nog steeds wel gestoken worden, maar dan moet je wat azijn op smeren. 

Voor ons ontbijt halen we koffies van Starbucks en omeletten van de Sandtrap Tavern. Die eten we op de veranda op. Het tafeltje daar is zo leuk! Een mozaiek van golven, het past precies bij een strandhuisje. 
Daarna doe ik mijn stappen en Rick neemt Orion mee het strand op. Niet veel later komt hij met een kleddernatte hond terug. Toch vond Orion dat maar niets. Hij negeerde zelfs iedereen op het strand om maar uit die enge golven weg te blijven. Gelukkig hangt er beneden een tuinslang waarmee we Orion zo goed mogelijk schoon spuiten. 
Zie Orion en Rick op onze veranda, die met een hekje afgesloten kan worden

Als we weer opgefrist zijn zetten we eerst onze stoelen en paraplu op het strand, zodat we een plekje hebben. Vervolgens gaan we op zoek naar een restaurant om te lunchen of lunch te halen. Zo vinden we uit dat heel veel restaurants op maandag gesloten zijn. Eindelijk treffen we het Outer Banks Brewing Station open en die hebben een enorme tuin met picknick tafels.

Zij zijn heel veilig qua COVID maatregelen. Je moet eerst inchecken en dan bij een barman achter plexiglas je bestelling doen. Die wordt dan naar je picknicktafel gebracht. Ik zou het prima vinden om hier deze week nog eens te eten. 



Na het eten gaan we naar Nags Head Hammocks. We willen allebei een nieuwe hangmat van hen, nadat de muizen de oude kapot hebben geknaagd. Online bestellen duurt maanden, dus we willen kijken of de winkels er een hebben. 

De winkel hier in Nags Head heeft alleen een witte en die willen we niet. De verkoopster belt de andere winkels en in Duck hebben ze maar liefst vier kleuren. Wij kiezen marine blauw en betalen over de telefoon. Als we naar Duck gaan kunnen we hem dus zo ophalen, hoera!

Voor we naar het strand gaan willen we wat drankjes halen en ook een paar flessen water, want ik vind dat hier enorm naar chloor smaken. Met wat flesjes diet ijsthee voor mij en een zak met ijs rijden we terug naar het huisje.
Daar laten we Orion even uit en maken ons dan klaar om naar het strand te gaan. We nemen drankjes mee in de Yeti koelbox en alles past netjes in de opvouwbare bolderkar (nieuw Nederlands woord voor mij), die we mee hebben genomen.

De kleur van de oceaan doet ons aan de Caribische zee denken, zo blauw en turquoise. De kwallen zijn er nog en ik besluit vandaag niet het water in te gaan. Rick doet dat wel en heeft nergens last van, dus misschien trek ik morgen de stoute schoenen aan. 

Onder de paraplu en met een iets verkoelend briesje is het heerlijk en ik lees weer eens een boek uit en begin aan het volgende. Het strand is vrij leeg en het is makkelijk flink afstand van anderen te houden. Hier voel ik me helemaal goed bij. Katja was dit weekend op een strand in New Jersey wat voor haar gevoel veel te druk was dus zij en Kevin gingen ver van zee zitten.

 Pas om vijf uur pakken we onze spullen op en doen die weer in de ideale bolderkar. Zo kunnen we alles ook laten staan en morgen zo weer op het strand zetten. Morgen willen we dat vroeger doen zodat we dichter bij zee kunnen zitten.

In het huisje houden we happy hour in de koelte van de airco. De veranda ligt nu in de zon en dat is veel te warm. Het werd vandaag 32 graden dus perfect strandweer.

Voor ons avondeten bestellen we van Goombays. Het is jammer dat we binnen eten niet veilig genoeg vinden, want dit is zo'n gezellig restaurant. Ze hebben geen gelegenheid tot buiten eten, dus nemen we het mee en eten het thuis op. 

Op de veranda smaakt het net zo lekker. Ik heb tonijn hapjes, heerlijk! En dan een Griekse salade met zalm, die ook perfect bereid is. Rick heeft alligator hapjes, gefrituurd, ik probeer er een paar van. Het is wat taai vlees, maar gefrituurd smaakt alles goed. Als hoofdgerecht heeft Rick de vis mixed grill, die er ook goed uitziet.

Intussen genieten we van een prachtige kleurrijke zonsondergang. Natuurlijk ligt de Atlantische Oceaan ten oosten van ons, dus helaas niet boven zee. De Currituck Sound, die deze eilanden van het vaste land scheidt in dit gedeelte van de Outer Banks, ligt ten westen van ons, maar die kunnen we niet zien. De kleuren zijn vanavond spectaculair en het blijft lang mooi. 

Zo eindigt onze eerste volle dag in de Outer Banks. Het was weer volop genieten, we zijn zo dol op dit gebied! Ik ben heel blij dat we dit kunnen doen!

6 reacties:

Sonja zei

Wat een heerlijke dag. Orion heeft eindelijk blaf-afleiding, zee vermijden 😁. Zo'n rustig strand is hier niet voor te stellen, zalig. Geniet met elkaar!

Wentje zei

Zoals altijd is het weer erg leuk om zo op afstand met jullie mee te reizen, heel Corona approved 😉
Stel je toch eens voor dat je zo’n huisje bezit vlakbij het strand, fantastisch (naast het gedoe Haha)
Geniet er nog van!!

Petr@ zei

Wat een leuk huis zo op palen en met een veranda. Precies zoals ik het in films/series zie.

Chloor in het water is dus per regio verschillend? Ik herinner me van vakanties inderdaad dat er veel chloor in drinkwater zat en vaak ook in ijsklontjes in het drinken. Maar dat is dus niet overal zo?

Fijn dat jullie een nieuwe hangmat hebben kunnen kopen. Blauw is leuk!

Anja L. zei

Wat een leuk huisje om te zien!
Vroeger in Rotterdam had het water ook een nare smaak. Nadat wij verhuisd waren naar het midden van het land nam familie vaak flessen water mee naar huis.
Grappig dat Orion wel zo in jullie vijver springt maar de zee eng vindt. Zal wel door de golven komen.
En nu maar hopen dat de muizen jullie hangmatten niet meer vinden.
Fijne dinsdag!

Anoniem zei

Wat een fijne plek zo dichtbij het huisje. Die bolderkarren zag je bij ons dikwijls op het strand.Wij logeerden regelmatig in Middelburg en gingen dan naar het strand in Zoutelande.
Daar zag ze vaak. Reuze handig met kleine kinderen die zet je er in naast je strandspullen.
En het strand was daar zo rustig, inmiddels een druk bezochte toeristenplek.
Fijne stranddag,
Groetjes Wil

Petra zei

@Sonja - Het is inderdaad heel rustig. Er zijn hier ook alleen maar huizen in de buurt, geen hotels of appartementen.

@Wentje - We hebben er weleens over gedacht (in Florida), maar ik vind het leuker verschillende plekken te verkennen. Zo'n huisje verplicht je toch regelmatig daarheen te gaan.

@Petra - Ja, bij ons thuis is er geen chloor smaak, gelukkig. We krijgen enkel een keer per jaar bericht dat er een paar weken wat chloor smaak kan zijn, maar dat is nooit zo sterk als elders in het land.

@Anja - Ja, komt zeker door de golven, die niet eens hoog zijn, maar ik zie andere honden er blij in spelen.

@Wil - Grappig, wij gingen ook vaak naar Zoutelande. Mijn ouders waren dol op Zeeland, we gingen, behalve Kijkduin en Scheveningen dichtbij mijn grootouders eigenlijk nooit naar andere Noordzee stranden.

@Wil