Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 26, 2020

Over woensdag

Na de onweersbuien van gisteren is het prachtig weer vandaag. De luchtvochtigheid is een stuk minder en het is lekker buiten ontbijten. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt begin ik vast aan mijn stappen. Ik heb er al bijna 3500 opzitten als we naar Starbucks rijden. 

Daar is de rij voor de drive thru zo lang dat we maar parkeren en naar het cafe lopen. Als we onze koffies hebben spelen we nog even Pokemon Go en dan is het weer tijd voor Rick om aan het werk te gaan. 

Op het deck maak ik mijn cardio af. Het is een rustgevende plek met het geluid van de fontein van de vijver op de achtergrond en al het groen en bloemen om me heen. Als ik mijn breinspelletjes gespeeld heb is het tijd om me fatsoenlijk te maken. 
Voor mijn lunch haal ik de bloemkool rijst bowl met zalm van Zoe's Kitchen. Het is duidelijk dat ik niet de enige ben, die blij is dat dat restaurant weer open is. Er staat een flinke rij en ik zegen het feit dat ik via de app besteld heb. Ik kan mijn eten dus zo meenemen.

Het smaakt me weer opperbest en als ik klaar ben ga ik een lijstje afwerken. Als eerste rijd ik naar de Walgreens drive thru. Daar liggen een paar medicijnen klaar, maar de anderen zijn weer in Vienna, terwijl ik dacht dat ik alles naar deze drive thru over had gezet. Nu moet ik morgen weer, zucht. 

De volgende stop is het postkantoor. Daar staat een rij, maar iedereen houdt keurig afstand en draagt een mondkapje. Ik stuur een pakje met een cadeautje voor mijn nieuwe achterneefje naar mijn nicht in Nederland. 

Nu ik er toch ben ga ik even in het centrum lopen. Jammer genoeg zijn de meeste bloemen uitgebloeid. Alleen de crape mirtles bloeien nog mooi. Zo lopend maak ik weer eens wat foto's. Volgens mij zit niemand ooit op dat leuke bankje uit angst het te beschadigen. 










Mijn laatste doel is The Fresh Market waar ik ingredienten voor ons avondeten koop. Net op tijd om naar het zwembad te gaan ben ik thuis. Daar zie ik Chris en na het halve uur praten we nog wat. Chris wil heel graag dat ik een buiten op gepaste afstand een happy hour organiseer, maar ik ben bang dat iedereen in onze tuin opgegeten gaat worden door de muggen. Met alle vochtigheid deze zomer zijn er veel. 

Gisteren kwam mijn Mozzy horloge aan. Men beweert dat dat muggen wegjaagt. Ik ben er skeptisch over, want alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb werkte niet. Tot mijn grote verbazing zie ik heel wat muggen om me heen vliegen, maar ik word niet gebeten. Alleen bijt er een in mijn enkel, zo ver reikt het kennelijk niet, dus ik bestel een tweede om om mijn enkel te doen. Hoera, ik kan buiten zitten zonder opgegeten te worden. 

Het avondeten wordt een samenraapsel van dingen, die bijzonder goed bij elkaar blijken te smaken. Ik heb zalm- en garnalencakejes van The Fresh Market gehaald. Daarbij hebben we gegrilde mini paprika's, mijn komkommersalade en bloemkoolrijst met Conimex pinda saus. 

Die saus had eigenlijk kerriesaus moeten zijn, maar ik had niet door dat er nog water in de waterkoker zat, waardoor de kerriesaus kerriesoep werd. Jammer, want dat was het enige zakje en ik was wel benieuwd naar de smaak. Pindasaus is echter ook heerlijk.

Arme Rick moet na het eten weer aan het werk. Hij had veel dingen omtrent de verkoop van het huis van mijn schoonvader (vrijdag wordt die afgesloten) te doen en daarom niet genoeg tijd om te werken. Er komt heel wat kijken bij zo'n verkoop van verre. Rick heeft de notaris vaak nodig, gelukkig zit die in de bank vlakbij. 

We hebben de achterdeur open en ik luister naar het krekelconcert en af en toe het geluid van de sabelsprinkhaan. Het geeft altijd zo'n zuidelijk gevoel. Ik zou erbij in slaap kunnen vallen! Allemaal een fijne donderdag gewenst!


 

5 reacties:

Anoniem zei

Ja er komt altijd veel bij kijken met de verkoop van een huis.
Leuke foto's van jullie omgeving. Het ziet er ook allemaal zo schoon uit.
Het lijkt wel of hier in Nederland het alleen maar viezer wordt. Alles wordt maar achter gelaten.
Fijne dag, Bea

Anja L. zei

Leuk om weer wat foto’s uit Vienna te zien. Ik ben het eens met Bea, hier gooien veel mensen tegenwoordig het afval maar op de grond.
Wat lekker dat dat apparaatje helpt tegen de 🦟 muggen!
Fijne donderdag!

Petra zei

@Bea - wWat erg datver in Nederland zoveel.troep op straat ligt!

@Anja - ja, eindelijk iets gevonden dat werkt!

Anja zei

Arme Rick, er komt inderdaad veel kijken voor de verkoop van het huis van zijn vader.
Marcel heeft het huis van mijn ouders verkocht, hij is er ook heel erg druk mee geweest.
Fijn dat het apparaatje tegen de muggen helpt.

Petra zei

@Anja - vooral ook van zo ver weg. Gewoonlijk zou je al die formulieren op.de dag van overdracht tekenen.