Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 30, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Als ik beneden kom zijn Rick en Saskia al op. Saskia is een hoopje ellende en het doet ons zoveel pijn haar zo intens verdrietig te zien. We geven haar thee en veel knuffels en gaan dan Vienna in voor het wekelijkse marktje en ontbijt voor ons drieen.

We beginnen dit keer met het marktje. Een aantal standjes zijn er niet, want de overblijfselen van orkaan Laura hebben de hele nacht huisgehouden en het regent nog steeds. Weliswaar niet meer zo hard, maar kennelijk genoeg om minder standjes te hebben.

Bij Greenheart Juice word ik inmiddels al herkend. Mijn twee flessen "Rooster" sap liggen klaar. Ik vind het op zichzelf erg lekker, maar ook 's avonds als "virgin" cocktail met ZingZang bloody Mary mix. 



Bij Starbucks halen we onze koffies en egg bites en dan Saskia's favoriete acai bowl van South Block. We eten met zijn allen en troosten Saskia zoveel mogelijk (al is dat op het moment vrijwel onmogelijk). Ik licht Kai ook in en stel voor dat hij met Saskia praat. Hij heeft iets dergelijks met Bea doorgemaakt.

Intussen doe ik mijn cardio tot ik 7500 stappen bijeen heb. Rick is bezig met de puzzel en Saskia en ik gaan helpen. Dat verzet haar gedachten ook een beetje. 

Saskia heeft nog geen trek, maar Rick en ik gaan lunch halen. Ik heb met dit regenachtige (maar wel 28 graden) weer zin in pho. Rick haalt een sandwich van Friends Kabob. Die pho is zo ontzettend lekker en er zitten veel garnalen in. 

Inmiddels zijn Kai en Saskia in gesprek en dat lijkt goed te gaan. Ik ben blij dat de kinderen zo'n goede relatie hebben. Saskia heeft gisteren ook al met Katja gesproken. Verder heeft Sas veel steun aan haar beste vriendin Laura. 

Na het gesprek met Saskia video bellen Rick en ik weer eens met Kai. Het gaat goed met hem en Raquel. Ze vinden het leven in hun huis met 10 andere mensen en maar een keuken niet fijn en proberen een eigen appartement te vinden. Al is Kai EU burger, hij is niet Frans en heeft een goed, maar niet vast, inkomen en dat maakt het moeilijker. 

Dit weekend gaan ze naar Aix Les Bains om daar wat rust te zoeken. Ik moet zeggen dat ik ze benijd dat ze naar al die leuke Franse plaatsen kunnen gaan. Het is fijn Kai en af en toe Raquel weer eens "in persoon" te zien. 

Als Saskia trek krijgt gaan we naar Whole Foods om wat lekkers voor haar te kopen. Natuurlijk komen we terug met meer dan op ons lijstje stond. Als we dat naar huis hebben gebracht gaan we eerst bij Total Wine and More wijn halen. 

Daar kan ik ook wijn proeven, zolang ik mijn mondkapje alleen afdoe om te drinken en zes voet afstand houd. Zo probeer ik een heerlijke rose waar ik meteen een fles van meeneem. De andere wijnen zijn ook lekker, maar in de zomer ben ik geen rode wijn drinker.

Met een boodschappenlijstje gaan we vervolgens naar de nieuwe Giant vlakbij ons. Die doet zijn naam eer aan en is gigantisch! De gangen met schappen zijn heel lang. Zo krijg ik alsnog mijn 10000 stappen bijeen. We zijn het erover eens hier vaker heen te gaan. Ze hebben meer dan de Giant in Vienna. 

De frisdranken (en de waterflessen zijn achter mij dus niet hele gang)

Inmiddels is het droog en zonnig en ik ga nog even op het deck zitten. Saskia kijkt een show met Laura, maar als dat voorbij is komen de waterlanders weer. Ik ben zo blij dat ze niet alleen op haar kamer in Richmond zit! Rick en ik nemen haar om de beurt in onze armen. Gelukkig helpt een stand up comedy programma op Netflix tegen de tranen.

We bestellen eten en Rick gaat het halen. Saskia en Rick van District Taco en ik zie mijn kans schoon weer sashimi van Passion Fin te kiezen. Natuurlijk is het weer heerlijk. We zijn alle drie moe van alle emoties en hangen achter onze laptops. Ik weet zeker dat het doek voor ons allemaal vroeg gaat vallen vanavond.

Zondag

We slapen alle drie wat langer uit, maar om half negen zijn we weer paraat. Saskia heeft hier thuis ontbijt en Rick en ik gaan onze Starbucks koffies en egg bites halen. 

Saskia's tranen vloeien rijkelijk en ik realiseer me dat ik ook met een gevoel van verlies rondloop. Wij vinden Justin ook zo'n leuke jongen en ze leken zo voor elkaar gemaakt. Het zou me niet heel erg verbazen als ze elkaar weer vinden, maar dat wil Saskia, terecht, niet verwachten. 

Het is heerlijk weer en om de zinnen te verzetten gaan we een wandeling naar het centrum van Vienna en terug maken. Saskia en ik hebben een goed gesprek en Rick werkt aan de Rubik kubus, die hij weer wil leren. 


Als we de cul de sac weer inlopen, stap ik bijna op een cicade. Rick pakt hem weer op en ik neem een foto. Ze zijn mooie insecten, maar vliegen zo doelloos en soms tegen je aan. Ze schijnen ook goed te smaken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.



Saskia krijgt weer steun van Kai en Laura en we halen haar avocado toast lunch van South Block. Rick neemt een van hun sandwiches, maar is daar niet erg over te spreken. Mijn bloemkool rijst bowl van Zoe's Kitchen is zoals altijd weer verrukkelijk. Zo blij dat zij weer open zijn!

De middag gaat heel erg snel! Ik fotografeer onderstaande zwaluwstaart vlinder en vind online uit dat het een van de twee vormen, die een vrouwelijke Eastern Tiger Swallowtail kan aannemen, is. Ik dacht altijd dat het een andere soort, de Amerikaanse zwaluwstaart vlinder, was. Weer wat geleerd.


Opeens is het drie uur en tijd voor Rick en mij om ons klaar te maken voor het zwembad. Het is 29 niet vochtige graden buiten en geloof het of niet dat voelt koel aan. Het water is dan ook erg fris, maar toch lekker. Puf om te zwemmen heb ik niet dus we lezen gezellig samen in het water tot het halve uur weer voorbij is.
Een van mijn bling mondkapjes, op de foto zie je het niet goed, maar het zijn schitterende steentjes. Ik heb er zes van, leuk ook als we ergens wat netter gekleed heen gaan.

Rick maait het gras en dan gaan we naar Whole Foods. We krijgen een lijstje mee van Saskia en kopen in voor het avondeten. We willen vanavond grillen.

Thuis maak ik mijn komkommersalade, want die vindt Saskia ook heerlijk. Rick grilt voor ons ieder een garnalen- en een zalmburger en voor Saskia een Impossible burger. Die schijnt precies als een echte burger te zijn qua consistentie en smaak. We eten buiten en dat maakt het nog lekkerder. 
Deze onuitgenodigde gast bracht tenminste zijn eigen eten mee (bidsprinkhaan eet een vlieg in onze begonia)

Saskia trekt zich terug op haar kamer om te lezen in haar zelf help boek over hoe verder na een verbroken relatie. Rick gaat weer puzzelen en ik help hem af en toe. Onvoorstelbaar hoe de weekends voorbij vliegen zonder dat we heel veel doen.

Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Mayan zei

Ik vind het zo ontzettend zielig voor je dochter. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Maar eens zal het over zijn.. Dat gelooft ze nu niet maar eens zal ze weer lachen en vrolijk zijn en open staan voor een nieuwe relatie. Wens haar het beste en veel sterkte. Zo fijn dat ze begrijpende ouders heeft.

Petr@ zei

Och die arme Saskia! Wat een verdriet! Zo fijn dat ze dat kan delen met jullie, Katja, Kai en haar vriendin. Lief dat Kai vanuit Frankrijk de tijd voor haar neemt.
En dat het ook voor jullie een verlies is, snap ik helemaal.
Toen ik ging scheiden verloren mijn ouders ook hun schoonzoon en ik een (hele grote) schoonfamilie.

Leuk nieuwtje van die vlinder, dat wist ik ook niet. Ik krijg ze zelf vaak maar moeilijk op de foto. Op een of andere manier vliegen ze altijd net weg!

Anja L. zei

Ach gossie, ik wens Saskia zo veel sterkte. Wat zal het erg zijn om je dochter zo verdrietig te zien. Gelukkig kan ze bij jullie allemaal terecht. En jullie zien Justin ineens ook niet meer, dat is ook wennen.
Toch een prettige maandag.

Anoniem zei

Heb zo met Saskia te doen en kan me goed indenken hoe ze zich voelt. Mij overkwam het ook en ik bleef toen achter met 4 hele jonge kinderen. Ik had hele fijne gesprekken met mijn schoonvader en zwager die volledig achter me stonden.
Fijn dat Saskia steun vindt bij jullie en Katja, Kai en Laura. Daaruit blijkt dat jullie heel close zijn. Blijft ze nog een paar dagen thuis of moet ze al terug naar Richmond ?
Geef haar alle liefde die ze nodig heeft en knuffel haar maar vaak. Heel veel sterkte voor Saskia en van mij krijgt ze ook een dikke knuffel. xx
Groetjes Wil

Petra zei

@Mayan - Dank je wel! Ik bewonder haar dat ze veel aan het doen is om weer een eigen leven op te bouwen.

@Petra - Bij zulke dingen is inderdaad ook de verdere familie gemoeid.

@Anja - Inderdaad, het voelt ook een beetje als een gemis voor ons.

@Wil - Oei, dat is zwaar! Petje af voor jou! Als dit permanent is is het beter dat het nu gebeurt dan jaren later.