Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 31, 2020

Over de eerste keer in de mall sinds begin maart

Het is sombertjes buiten en daardoor ook donkerder in onze slaapkamer. Dat maakt het gelijk moeilijker om op te staan, maar om acht uur ben ik beneden. Saskia ligt nog in diepe rust, terwijl Rick alweer bijna een uur op is.

Ondanks de bewolking is het een aangename temperatuur van 23 graden. Ik eet mijn ontbijt van gepocheerd ei, mini tomaatjes en mini paprika's dus op het deck op. Dan begin ik vast aan mijn stappen terwijl Rick zich klaarmaakt.

Als ik weer binnenkom zie ik Saskia op de bank liggen. Weer intens droevig, maar vandaag duurt het huilen minder lang. Ze geeft ook aan dat het 's ochtends het moeilijkst is. Dan wordt ze wakker met de realiteit dat hij niet meer bij haar is. 

Rick en ik gaan naar Starbucks voor onze koffies en halen dan een acai bowl van South Block voor Saskia. Mijn stappen schieten er een beetje bij in vanochtend met troosten en alles. Maar het lukt me er 5000 te krijgen voor ik naar Sharon ga voor mijn halve uur personal training. 

Het is wel fijn om met een vriendin even de situatie door te spreken. Vooral omdat Sharons jongste zoon ook zo'n soort relatie had en heeft. Ze zijn nu weer terug bij elkaar. Maar het is verstandig van Saskia om dit als definitief te zien. Zo werkt ze aan haar eigen leven onafhankelijk van Justin. 

Terug thuis vraag ik Saskia of ze zin heeft in een wandeling door Nottoway Park. Ik was eigenlijk het bestaan van dit park een beetje vergeten. Het is vlakbij en heeft een klein, maar mooi bos. We hebben ondertussen een goed gesprek en ik ben heel trots op mijn jongste, die zich helemaal werpt op de toekomst en het verleden achter zich probeert te laten. 

We hebben paraplu's mee omdat het er wel erg dreigend uitziet, maar behalve een paar spetters blijven we droog. Ik heb me voorgenomen ook alleen dit soort wandelingen weer vaker te gaan maken. Saskia en ik grappen dat we nu net Nederlanders zijn, die zich niet laten weerhouden door wat regen. 


Overal zie je nu bordjes met "Vote" zelfs in dit bos


Vlakbij ons huis kijken we gefascineerd toe hoe een van de gebouwen van de voormalige peuterschool achter ons huis wordt neergehaald. We vragen ons beiden af of die man in de bulldozer dat leuk vindt om te doen. Onvoorstel hoe zo'n schooltje gewoon als een kaartenhuis met de grond gelijk wordt gemaakt.

Tijdens de wandeling hebben Sas en ik besloten dat we zin hebben in lunch van Noodles & Company. Saskia zou om een uur haar eerste psychologie les hebben dus ik ga het ophalen. Ik schrijf zou, want er ging iets mis met de betaling en nu kon ze niet deelnemen. Ze werkt eraan om dat op te helderen.

Als ik in mijn stoel wil gaan zitten ligt daar Flapjack, die me aankijkt alsof hij die plaats niet gaat opgeven. Ik ga dus maar naast hem zitten eten. Ik vind het ook weer erg leuk om Saskia's katten hier te hebben, want ik mis het wel zo'n kattenbeest. 

Ook aan Ricks kant van de bank smaken de pesto zoodles prima. Saskia vindt tofu meestal niet zo lekker, maar die van Noodles blijkt dat wel te zijn. Kortom, we smullen beiden van onze lunch. Rick maakt gauw een boterham en salade zodat hij verder kan werken. 

Saskia wil graag naar Barnes & Noble om te kijken of ze er nog wat zelfhulpboeken kan vinden. Ook wil ze graag een Frans leerboek en een dagboek. We slagen met alles en het is toch wel weer heel leuk om in de mall te zijn. We waren er begin maart voor het laatst (of misschien zelfs februari). 

Saskia wil ook graag wat kledingwinkels in en er zijn zoveel veiligheidsmaatregelen, dat ik me redelijk veilig voel. Iedereen moet een mondkapje aan en de ingangen zijn aan een kant en de uitgang aan de andere kant. Overal moet je je handen met hand sanitizer schoonmaken en er zijn stickers op zes voet afstand. Bij Sephora staat zelfs een rij, omdat er al teveel mensen in de winkel zijn. 

We kijken bij Urban Outfitters en Saskia probeert twee paar jeans aan bij The Gap. Ze besluit dat ze niet goed passen, hoewel ik vind van wel. Bij Bath & Body Works koop ik een vijftal van hun handige kleine hand sanitizers. Als laatste vindt Saskia nog wat ondergoed bij Pink. 

Nu zijn we wel weer klaar hier. Het was drukker dan ik zou verwachten op een maandag, maar we voelden ons heel veilig. Ik denk niet dat we tijdens het weekend zullen gaan, maar door de week is het te doen. 


Het regent inmiddels hard en de rest van de middag brengen we dus binnen door. Saskia kijkt een grappige show met Laura en ik computer wat . Het is fijn Saskia weer te horen lachen en vanmiddag zong ze zelfs even. 

Zulk weer maakt dat ik me niet lekker voel dus ik heb geen puf meer om ingredienten voor het avondeten te gaan halen. Saskia heeft nog de helft van haar lunch en de helft van haar acai bowl over, dus dat wordt haar diner. 

Rick en ik besluiten Indiaas te bestellen. Dat is altijd lekker op zo'n regenachtige dag. Ik kan het niet laten en kies weer mijn favoriete saag paneer, Indiase kaas in een romige spinaziesaus, heerlijk! Rick heeft hetzelfde gerecht, maar dan met lamsvlees.

Terugkijkend op vandaag was het een goede dag. Er is natuurlijk altijd iets positiefs wat uit moeilijke tijden komt en voor mij is het dat Saskia en wij een nog sterkere band krijgen. 
 

3 reacties:

Nina zei

Mooi woord, sombertjes!
Het lijkt erop dat Saskia veerkrachtig is: mooi zo! Leuk dat je door haar weer even in een andere omgeving "buiten" was. Merkte je dat je de mall had gemist, toen jullie er weer waren?

Tineke zei

lekker om zo even samen in het bos te wandelen met Saskia.
Hoe is het met haar zoektocht naar werk?
Hier lekkere temperaturen en vandaag met jongste kleinzoon gewandeld.
Onze hoge boom wordt door de boomverzorger gesnoeid, veel meer licht weer binnen.

Petra zei

@Nina - Nee, niet echt gemist, maar het was wel fijn weer even wat "normaals" te doen.

@Tineke - Er is op het moment geen werk te vinden hier. Saskia gaat psychologie studeren.