Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 06, 2020

Over donderdag

Het was me het nachtje wel! Het heeft naar mijn gevoel de hele nacht gedonderd en gebliksemd. Gelukkig is Orion niet bang, dacht ik voor de zoveelste keer. Echt zin om op te staan heb ik na de bijna doorwaakte nacht niet, maar toch ben ik keurig om acht uur beneden.


De door Rick gezette koffie gaat er wel heel goed in nu! Het gepocheerde ei en de mini tomaatjes zijn mijn ontbijt. Het is veel te nat op het deck dus ik eet tot mijn ongenoegen binnen. 
Als we in de auto stappen om naar Starbucks te gaan zien we dat de crape myrtle het weer zwaar te verduren had. Zo zonde! De bloemen zijn te zwaar voor de takken kennelijk. 

Katja laat ons weten dat ze nog steeds zonder stroom zitten. Ze leenden een generator van Kevins zus en hadden vannacht op die manier wat elektriciteit, maar nu regent het en dan kunnen ze de generator niet gebruiken. Volgens de website van het elektriciteitsbedrijf kan het nog tot dinsdag duren voor het gemaakt wordt. Ik stel voor te gaan zoeken naar een hotel dat honden toelaat.

Na onze gewoonlijke koffie excursie begin ik aan mijn cardio. Tegen de tijd dat ik naar Sharon moet heb ik 8000 stappen bijeen. De rest komt later vandaag wel. Sharon heeft een pittig half uur samengesteld, waarbij we wel rekening houden met mijn stijve nek. Dit wisselvallige weer heeft veel invloed op hoe ik me voel.

Op weg naar huis krijg ik een heel blij berichtje van Katja dat hun elektriciteit terug is. Uit ervaring weet ik hoe dat echt iets om te vieren is. Zo hebben ze ook het meeste eten in hun ijskast en vriezer kunnen redden, slechts enkele dingen moeten worden weggegooid. 

Wat dat betreft benijd ik de lezers zonder air conditioning in Europa niet. Ik herinner me nog de superhete nachten in mijn zolderkamer daar. Ik deed geen oog dicht! Bij jullie duurt het meestal niet zo lang, maar hier is het van mei tot oktober rond de dertig graden of warmer. 

Vandaag had ik nog geen zwembadreservering, maar toen ik om negen uur keek was er om twaalf uur een baan open. Perfect, want dan regent het zeker nog niet. Lorraine, Chuck, Chris en Beth blijken er ook te zijn en de helft van de tijd praten we op gepaste afstand bij. Verder lees ik wat, want anderhalf uur sporten is wel genoeg beweging voor vandaag.
Op weg naar huis bestel ik mijn salade van Subway en haal die, nadat ik me in droge kleding heb gehesen, op. Rick heeft een dag vol conference calls en eet gauw iets hier thuis. 

Dan rijd ik naar Lofty Salon waar Carmen mijn haar en wenkbrauwen weer bij kleurt. Mona knipt het vervolgens wat hard nodig was. Gewoonlijk foehnen ze niet meer, maar omdat er verder geen klanten zijn doet Carmen dat dit keer wel. Ze vertelt het te missen, want dat maakt haar werk helemaal af. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. 
Met een mooi gekapt hoofd ga ik benzine tanken, zodat de van vol zit voor onze lange rit zondag. Verder breng ik wat kleren naar een van de vele collectie bakken. Die zullen vooral in deze tijd vast een goed thuis vinden. 

Als ik thuiskom staat er een vreemd koffertje bij de voordeur. Rick is nog steeds bezig met Teams vergaderingen dus ik kan het hem niet vragen. Nieuwsgierig ben ik wel en zodra Rick uit zijn kantoor komt maken we het open. Het blijkt het mooie kristal voor zijn 30 jaar bij Microsoft te zijn. 


Dan is het alweer tijd voor ons wekelijkse virtuele happy hour met Chuck en Christine. We zien hier iedere week alle vier naar uit en zoals altijd moeten we ons dwingen een uur later afscheid te nemen. De komende paar weken gaat het niet lukken, dus we zien ze over drie weken weer. 



Intussen hebben we ons avondeten van BarTaco al besteld en Rick gaat het halen. We smullen weer van de voortreffelijke taco's in slabladeren, hoewel Rick er een aantal in tortilla's heeft. In de verte dondert het weer. Ik hoop toch echt op een rustigere nacht! Allemaal een fijne vrijdag gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn dat Katja en Kevin weer stroom hebben.
Oh, ik sliep vroeger ook op zolder! Wat kon het daar heet worden, ik dreef af en toe mijn bed uit, verschrikkelijk was dat.
Wat lekker dat je een zwembad reservering kon maken, ik ben iedere keer weer jaloers als ik dat lees. Het bosbad in Amersfoort is pas open gegaan maar er mogen maar een beperkt aantal mensen naar binnen en nog minder mensen tegelijk in het water zijn.
Wat een mooi kristal is dat zeg.
Wij hebben vanmiddag een etentje ter ere van mijn schoonzus, met dit warme weer verheug ik me daar niet echt op. Het begint al om half vijf dus dan is het nog erg warm buiten.
Fijne vrijdag!

Anoniem zei

Ook hier een gebroken nacht.Na het wekelijkse telefoongesprek met Cathy ben ik nog zo nog zo wakker omdat het hele gesprek nog in mijn hoofd zit. DE Holidays kwamen ter sprake en we
hebben allebei het idee dat het er dit jaar niet in zit. Geen Las Vegas dus.
Dan gaan me gedachten verder en zit ik helemaal in de kerstsfeer. Boom of geen boom, groot of klein. Of 2 kleinere. En zo maalt dat maar door. Val je eindelijk in slaap dan wordt je om 4.30 uur weer wakker van allerlei geluiden en die afschuwelijke meeuwen die gierend door de lucht vliegen/ En dan die lekkere temperatuur momenteel. Tropisch gewoon.En dat voor de komende dagen houden we die 32, 33 * wel. In huis is het nu 30, net een sauna. Morgen ga ik met mijn zoon naar Nieuw Vennep. De kleindochters Zoe ( werd vorige maand 17 ) en Noa de oudste wordt a.s. week alweer 20. Zoals ik gisteren nog schreef sinds februari niet meer gezien. Ze hebben een heerlijk tuin dat wordt lekker buiten zitten.
Wat een prachtig kristallen object heeft Rick gekregen. Het schittert zo mooi. Heeft echt een mooi plekje in huus verdiend.
Fijne vrijdag en een gezellig weekend. Leuk vooruitzicht jullie vakantie in de Outer Banks.
Groetjes,
Wil

Petr@ zei

Inderdaad bij ons maar korte periodes zo warm, dus die paar warme nachten...ach.
Ik heb altijd wel medelijden met de armere bevolking in warme landen. Die kunnen de airco niet betalen.

Wat fijn dat Katja weer stroom heeft. Ik kan me voorstellen dat ze daar heel blij van wordt.

Fijn weekend!

Marion2 zei

Wat riskant om de mooie kristal bij de voordeur te zetten. Jullie hadden zomaar op vakantie kunnen zijn .

Het is nu inderdaad enorm afzien ‘s nachts. Ik heb een ventilator naast mijn hoofdeinde staan, want anders kan ik van
benauwdheid niet slapen. Overdag probeer ik me niet in te spannen. Het is nog maar net begonnen en gaat tot halverwege
volgende week duren. Toch vind ik het ook fijn: kan mijn zomerkleding en slippers aan en heb daardoor het gevoel dat het zomer is.

Veel plezier aan het strand!

Petra zei

@Anja - Hopelijk was het etentje ondanks de warmte toch gezellig.

@Wil - Ja, alles is anders dit jaar. Ik denk nog maar niet aan de feestdagen. Wat fijn dat je je zoon en kleindochters eindelijk weer kan zien!

@Petra - Inderdaad, er leven hier ook veel mensen zonder airco, ze hebben daar tijdens hittegolven verkoelingsplaatsen voor, maar hoe dat nu met het virus gaat weet ik niet.

@Marion - Het staat daar wel heel mooi, maar Orion zou het omgooien, dus dat was alleen voor de foto. Wij hebben trouwens een alarm en er wordt hier bijna nooit ingebroken, plus er staat een struik voor het raam daar, Orion zou dus het enige gevaar zijn ;).

Marion2 zei

@ Petra: Een kleine spraakverwarring, haha. Ik vatte het op als dat de pakketbezorger
het koffertje met inhoud buiten op de stoep had gezet. Dan kan iemand het zomaar meenemen. Wel fijn dat het bij jullie zo veilig is!